Mijn werkvakantie in Zweeds Lapland (Week 7 en 8) - Op reis met Johnno

Mijn werkvakantie in Zweeds Lapland (Week 7 en 8)

De eerste twee maanden zitten er alweer op wanneer ik deze blog schrijf. Ik heb al zo veel mooie herinneringen hier opgedaan en een aantal super leuke collega’s ontmoet. Ook begin ik na te denken of ik hier wellicht nog een winter seizoen wil werken of wellicht terug naar Australië te gaan. Laat mij weten wat jouw voorkeur zou zijn. Week 7 in lapland is vooral een erg warme week. Zo hebben wij een aantal dagen gehad waarbij het overdag niet vroor. Maar ben ik ook een nacht met de slede honden weggeweest met -27. Ik kan zeggen, dat is vrij koud.

Met de sneeuwscooter naar de overnachting hut

Op mijn vrije vrijdag zou ik gaan langlaufen. Dit ging niet door, maar daarbij gingen we de sneeuwscooter naar een overnachting hut. Hier moest het een en ander worden aangevuld voor de husky honden. Tijdens het uurtje op de sneeuwscooter naar deze plaats reden wij lange tijd in het zonnetje. Dan is het helemaal magisch in lapland. Ook op de plaats van bestemming is het mooi. Deze accommodatie ligt aan een rivier op een klein heuveltje, hierdoor heb je veel overzicht over de omgeving. Daarnaast kwam er ook nog eens een raceteam voorbij rijden. Zoveel honden met zoveel kracht!

Sledehondentocht met het Noorderlicht

Dezelfde dag maar dan in de avond zijn wij op pad gegaan met de huskyhonden. Deze tocht duurt normaal van 21.00 tot 23.00 uur. Wij waren alleen om 00.00 pas terug doordat wij tijdens de tocht onwijs mooi dansend noorderlicht tegen kwamen. In combinatie met de hondentocht, leuke gasten en twee leuke collega’s was dit echt de mooiste avond tot nu toe in Lapland. Zelfs de -27graden maakte niet veel meer uit. Al kwam dit wellicht ook door de 6 lagen kleding die ik aan had ( 2 x thermokleding , 1 shirt, 1 trui en 2 winterjassen). De dag erna was het ontbijt wel een vroegertje, maarja je moet er iets voor over hebben.

Basketballen

Tijdens onze vrije uren en dagen gaan wij tegenwoordig wat vaker naar een sporthal. Hier gaan we geregeld basketballen of andere balsporten doen. Vooral het basketballen gaat mij erg goed af met mijn 2 meter lengte. Zelf stond ik meestal onder de basket en wachten ik af totdat iemand mis gooide en ik hem erin kon schieten.

Noorderlicht fotograferen

Het lijkt al bijna standaard te worden, zo vaak als dat wij het Noorderlicht zien. Toch blijft het ieder moment mooi en proberen wij nieuwe dingen uit. Zo ben ik gaan fotograferen met mijzelf erin, en ben ik filmpjes gaan maken met de Gopro Hero 10. Het resultaat is echt fantastisch.

Wandelen naar rendieren

Op vrije ochtenden kunnen wij zelf een wandeling maken. Zo gaan wij vaker langs de rendieren, maken we foto’s en gaan we ze voeren. Zo ook vandaag met Jolien en Debbie. De rendieren waren erg ongeduldig met eten en vielen ons bijna aan. Dit doen ze anders nooit. Wat bleek, de eigenaar was de dag ervoor een dagje weg en zijn vervangen was het eten vergeten. Toen de eigenaar aankwam renden de gehele kudde naar hem toe om te eten. Een mooi gezicht!

langlaufen met een kampvuurtje

Het laatste in deze twee weken was de vrijdag langlaufen met een collega. De zon scheen en het was maar -10 graden. oftewel heerlijk weer om de sneeuw in te gaan. De latten ondergebonden en op naar de 4km route. Onderweg vaak genoeg stoppen voor mooie foto’s en elkaar oprapen van de grond vanwege het vallen. Maar na een uur zijn wij op de plaats van bestemming gekomen voor de lunchen. vuurtje maken en heerlijk in de zon genieten. Zelf hadden we worstjes, chocolaatjes en marshmallows meegenomen, oftewel een heerlijke lunch. Na de lunch sneeuw over het vuur en het laatste stukje terug langlaufen. Een geslaagde dag.

Dit waren mijn 7de en 8de week in lapland. Ben je benieuwd naar de eerdere weken en mijn vrijetijdsbesteding in lapland? Lees dan hier week 1 en 2, week 3 en 4 of week 5 en 6 in Zweeds Lapland. Ben je meer benieuwd naar alle tips over Lapland? Bekijk dan de algemene pagina over lapland.

Wil je zelf een keer naar (Zweeds) lapland toe komen en niet naar een groot toeristisch oord gaan? Bekijk dan eens de reizen bij Nordic.nl Zelf zit ik in Pinetree lodge en dat zijn deze reizen van Nordic die erheen gaan. Liever ergens anders heen in Zweeds en Fins lapland? Bekijk dan de aanbiedingen van tui.nl, Sawadee en Voigt travel

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.