Mijn werkvakantie in Zweeds Lapland (Week 3 en 4) - Op reis met Johnno

Mijn werkvakantie in Zweeds Lapland (Week 3 en 4)

De derde en vierde week van mijn werkvakantie in Zweeds Lapland zijn ook om gevlogen. In deze weken vielen Kerst en Oud en Nieuw. Dat zijn toch de dagen waarbij je normaal met vrienden en familie bent. Gelukkig was dit ook in Lapland een hele gezellige tijd. In Nederland zijn voornamelijk de kerstdagen wat gevierd wordt, in Zweden is het voornamelijk kerstavond. Hierdoor zijn wij met alle mensen die vrij waren gaan eten in een van de huizen. Iedereen maakt eten en regelt drinken en zo is het een hele gezellige avond, zelfs met kerstkaraoke! Een voordeel voor mij was dat ik eerste kerstdag vrij was, waardoor ik heerlijk kon uitslapen.

Vrienden op bezoek

Tweede kerstdag kreeg ik een kleine verrassing in Zweden. 2 Vrienden vanuit Nederland zijnop vakantie in Fins Lapland maar kwamen mij opzoeken. Zo hebben we de gehele middag en avond met elkaar opgetrokken en als kerst op de taart kwam ook het Noorderlicht nog langs! Om ook nog iets avontuurlijks te gaan doen, zijn we de dag erna met de sneeuwscooters naar de rendieren geweest. Heerlijk crossen over de meren en selfies maken met de rendieren. Vind je ze goed gelukt?

Huskytocht en sleeën

Na een dag gewerkt te hebben was het de volgende vrije dag. Om zo veel mogelijk van de vrije dagen te kunnen genieten, ben ik de gehele dag met twee collega’s op pad geweest. De ochtend met de slede honden en middags wezen sleeën van de dik besneeuwde hellingen. Hier ligt zoveel sneeuw dat je soms tot je middel wegzakt in de sneeuw. Gelukkig hadden we hier met de honden minder last van. Deze paden worden goed onderhouden en doordat er bijna dagelijks tours overheen gaan, is de sneeuw hard.

Oud en nieuw

De dagen erna staan voornamelijk in het teken van werken, werken en werken. Alle dagen doe ik de ochtendshift waardoor de namiddag en avond vrij zijn. Dit betekend dus saunatijd en vaak nog poolen en chillen bij de Lodge! Zo ook met Oud op Nieuw. Dit word goed gevierd in Lapland. De gehele avond zijn wij met alle collega’s in de conference room om een gezellige avond te hebben, waarna wij met een fakkeltocht naar het meer gaan voor het aftelmoment, champagne, vuurwerk en een feestje. Oud en nieuw in de sneeuw is toch weer een bijzondere ervaring. Het werken de dag erna was wel een stukje zwaarder als normaal.

De laatste paar dagen van de vierde week, deed ik weer wat minder in de middag i.p.v. uitrusten of een stukje wandelen. Doordat het heel koud was en er 50cm sneeuw was gevallen in 3 dagen tijd, was veel sneeuw veranderd in ijs. Hierdoor ben ik een middag gaan helpen in de hondenkennel. Door het vele sneeuw gingen de deuren bijna niet meer open en moest het sneeuw/ijs weg gebikt worden. Een leuk maar pittig klusje!.

Ben je benieuw naar de eerste twee weken? Of naar de andere weken dat ik in Zweeds Lapland werk, bekijk hier alles over mijn belevenissen in Zweeds Lapland.
Wil je zelf een keer naar (Zweeds) lapland toe komen en niet naar een groot toeristisch oord gaan? Bekijk dan eens de reizen bij Nordic.nl Zelf zit ik in Pinetree lodge en dat zijn deze reizen van Nordic die erheen gaan. Liever ergens anders heen in Zweeds en Fins lapland? Bekijk dan de aanbiedingen van tui.nl, Sawadee en Voigt travel

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.