Snorkelen met zeeleeuwen in Jurien Bay - Op reis met Johnno

Snorkelen met zeeleeuwen in Jurien Bay

Snorkelen met zeeleeuwen in Jurien Bay is een hele gave ervaring en een must-do voor jouw roadtrip in West-Australië of tijdens je verblijf in Perth. Jurien Bay is heel makkelijk te bereiken vanaf perth. Het ligt langs de Indian Ocean Drive is is maar 2.5 uur rijden in noordelijke richting (richting Exmouth) van Perth. Ideaal dus als een dagtrip of stop tijden je roadtrip.

Tip: Ben je bezig met het plannen van je roadtrip of heb je hulp nodig? Vraag hier jouw gratis persoonlijke reisplan aan.

Snorkelen met de zeeleeuwen

Als je in Jurien Bay bent, kan je met een tour van 2 á 2.5 uur mee met een boot. Dan vaar je naar de gebieden waar deze zeeleeuwen wonen en ga je ruim een uur snorkelen met de zeeleeuwen. Er zwemmen Padi gecertificeerde instructeurs mee en vertellen je op de boot al het een en ander over de zeeleeuwen. Zelf als je niet heel goed kan zwemmen is dit een makkelijke trip om te doen. Ze helpen je overal mee. Tijdens het snorkelen zoeken ze naar de zeeleeuwen en als ze gevonden zijn, kan je gaan genieten. Je blijft op afstand maar de zeeleeuwen komen soms erg dicht naar je toe. Je ziet de zeeleeuwen echt spelen met elkaar en zolang ze het leuk vinden zwemmen ze met de snorkelaars mee. Zijn de zeeleeuwen er klaar mee? Dan zijn ze opeens vertrokken.

Tips Jurien bay te bezoeken.

In Jurien Bay is niet heel veel meer te doen als snorkelen met de zeeleeuwen of lekker te genieten op het parelwitte strand. Helaas was ik er in mei en dan wordt het er al fris. Hierdoor kan je het beste van oktober tot april naar Jurien bay gaan. Daarnaast is het verstandig om je eigen Go Pro of onderwatercamera mee te nemen. Zo kan je zelf alle foto en video’s maken en hoef je hier niets voor te betalen.

Snorkelen met zeeleeuwen op andere plaatsen?

Snorkelen met zeeleeuwen kan op nog een andere plek in Australië. In Zuid-Australie bij Port Lincoln is naast de mogelijkheid om met witte haaien te zwemmen (in een kooI) kan je hier ook met de zeeleeuwen zwemmen. Waarschijnlijk krijg je dan een zelfde ervaring als ik in Jurien Bay. Dit kan je goed combineren met het oversteken van de Nullabor van West-Australie naar Zuid-Australie.

Zoals je kan lezen was dit een van mijn mooie plekken van mijn rondreis in West-Australië. Wil je hulp met het boeken van jouw perfecte tijd in West-Australië? Vul hier je gegevens in en de vrienden van Dutchies Travel nemen contact met je op. Eventueel kan je zelf ook kijken op Dutchies.travel en met de code OPREISMETJOHNNO geven ze je nog een leuke korting.

Heb je nog vragen of heb je nog meer tips voor Jurien Bay? Laat ze achter in een reactie.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.