Rondreis Zuid West Australië Van Perth naar Esperence via Albany

Alle tips om Zuid West Australië te ontdekken in 3 weken roadtrip. Van Perth naar Esperance en terug.

Zuidwest-Australië is een van de mooiste gedeeltes van Australië. Maar daarvoor moet je wel in het juiste jaargetijde zijn want het kan er erg koud worden. Deze reisroute in Zuid West Australië neemt je mee langs enkele van de meest spectaculaire landschappen, charmante kustplaatsjes en culturele schatten van dit betoverende deel van Australië.

Algemene tips voor jouw rondreis in Zuid West Australië:

Auto of camper: Voor Zuid West Australië zal je een eigen camper of auto nodig hebben om rond te reizen, heb je deze niet? Bekijk hier dan de beste aanbiedingen voor jouw huur auto of camper. Let wel op dat voornamelijk camperhuur ver van de voren al vol kan zitten.
Groepsreizen: Je kan ook een groepsreis voor Australië boeken. Bekijk hier de mogelijkheden,
Ideale maanden voor Zuid West Australië: Oktober t/m Maart.
Duur van de rondreis: Minimaal heb je 3 weken nodig om alles te zien en te kunnen genieten

Perth – Het begin van je rondreis in Zuid West Australië

Begin je avontuur in de levendige stad Perth. Hier heb je de moderne architectuur, maar ook bruisende markten en prachtige parken aan de oevers van de Swan River. Ga naar trendy cafés in de binnenstad, maak een wandeling langs de prachtige stranden en geniet van het bruisende stadsleven. Hier kan je ook jouw huur auto of camper ophalen voor jouw rondreis in Zuid West Australië

Wave Rock – Natuurlijke Wonderen

Afstand Perth – Wave Rock: 350 km / 4 uur
Benodigde dagen om alles te bekijken: 0,5 dag

Reis naar het iconische Wave Rock, een natuurlijk rotsformatie die lijkt op een gigantische golf die vaststaat in de tijd. Bewonder de unieke vorm en leer meer over de geologische geschiedenis van dit indrukwekkende natuurlijke wonder. Je hebt hier niet alleen Wave Rock, maar je kan er ook genieten van een zoutbad. Even zout als de rode zee waardoor je erop kan drijven! En een voordeel, bij Wave Rock is een camping waar je gelijk kan overnachten die avond.

Esperance – Turquoise Wateren en Witte Zandstranden

Afstand Wave Rock – Esperance: 390 km / 4.5 uur
Benodigde dagen om alles te bekijken: 3 dagen
Cape Le Grande is een van mijn hoogtepunten van de rondreis Zuid West Australië

Ontdek de idyllische kustplaats Esperance, waar kristalheldere wateren en uitgestrekte witte zandstranden op je wachten. Rij de Esperance great ocean drive af op zoek naar adembenemende stranden en de diverse uitkijkposten met de Twilight Cove. Maak een boottocht naar de schilderachtige eilanden van de Archipelago of the Recherche. Of ga een dag en nacht naar het Cape Le Grande national park waar je kangoeroes kan zien op het strand bij Lucky Bay.

Hopetoun en Bremer Bay – Verborgen Juweeltjes

Afstand Esperance – Hopetoun: 130 km / 2 uur
Afstand Esperance – Bremer Bay: 400 km / 4 uur
Afstand Hopetoun – Bremer bay: 220 km / 2.5 uur
Benodigde dagen om alles te bekijken Hopetoun: 2 dagen
Benodigde dagen om alles te bekijken Bremer Bay: 3 dagen

Bezoek de charmante kustplaatsjes Hopetoun en Bremer Bay, waar je kunt genieten van rustige stranden, prachtige wandelingen langs de kust en de kans om walvissen en dolfijnen te spotten in de oceaan. Ook kan je in beide dorpen goed vissen om de vele verschillende soorten welke in de oceaan leven. De dorpen worden gescheiden door het Fitzgerald national park waar je heerlijk in kan wandelen en bergen kan beklimmen. In de maanden januari tot maart kan je in Bremer bay op safari naar de Orca’s. Dan zie je verschillende groepen orca’s op een 20km bootrit.

Sterling Ranges – Wandelen in de Wildernis:

Afstand Bremer Bay – Sterling Ranges: 150km / 1.5 uur
Benodigde dagen om alles te bekijken: 2 dagen
Een van de hoogtepunten van de rondreis in Zuid West Australië

Verken de spectaculaire bergketen van de Sterling Ranges, waar je kunt genieten van prachtige wandelingen, adembenemende uitzichten en de kans om inheemse flora en fauna te spotten. De bekende berg om hier te beklimmen is Buff Knoll. Je kan het de gehele dag beklimmen maar de mooiste kleuren geeft het met zonsopkomst. Dan moet je wel rond 3 uur je bed uit, maar dit is het meer dan waard.

Albany en Denmark – Geschiedenis en Natuur:

Afstand Sterling Ranges – Albany: 100km / 1 uur
Afstand Sterling Ranges: – Denmark 150km / 1.5 uur
Benodigde dagen om alles te bekijken: 1 dag per dorp.

Ontdek de rijke geschiedenis van Albany, de oudste Europese nederzetting in West-Australië, en verken de schilderachtige stad Denmark, gelegen aan de schilderachtige Wilson Inlet. Bezoek historische bezienswaardigheden, maak een wandeling door de prachtige bossen en geniet van verse lokale producten in gezellige cafés en restaurants.

Margaret River – Wijn en Surf

Afstand Denmark – Margaret river 310km / 4 uur
Benodigde dagen om alles te bekijken: 2 dagen

Maak een stop in Margaret River, een paradijs voor wijnliefhebbers en surfers. Verken de vele wijngaarden en proef de heerlijke wijnen, maak een surfles op een van de wereldberoemde surfstranden en geniet van de ontspannen sfeer van dit charmante stadje.

Fremantle – Historische Havenstad:

Eindig je reis in Fremantle, een historische havenstad vol charme en karakter. Verken de levendige markten, bewonder de prachtige architectuur en geniet van heerlijke visgerechten en brouwerijen in de gezellige restaurants aan de waterkant.

Te boeken tours en accommodaties op de deze rondreis in Zuid West Australië

De vrijheid van Australië is eigenlijk om niets te boeken en per dag te zien wat je gaat doen. Zeker als je kan gaan kamperen kan je via Wikicamps en campermate vaak wel een overnachtingsplek vinden. Maar op sommige plekken is het verstandiger om het van te voren te boeken. Dit geld voornamelijk voor accommodatie en tours in Esperance en eventueel de orca tour in Bremmer Bay. Hiervoor kunnen mijn vrienden van Dutchies travel je helpen om de beste accommodatie en tour voor jouw aan te raden. Vul hier jouw gegevens in en zij nemen contact met je op (gebruik actiecode OPREISMETJOHNNO voor een leuke korting)

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.