8 Watervallen spotten in de Atherton Tablelands. Bekijk deze watervalroute vanaf Cairns

8 Watervallen spotten in de Atherton Tablelands. Bekijk deze watervalroute vanaf Cairns

Vanuit Cairns kan je op watervallen jacht in de Atherton Tablelands en de kuststreek van Cairns. Met de start in Cairns kan je de ronde op twee manieren rijden. Eerst langs de kust en dan landinwaarts, of anders om. Kom je vanuit het daintree regenwoud, dan kan je ook Cairns overslaan en gelijk de Atherton Tablelands in. Ik kwam vanuit het Daintree regenwoud en startte de route landinwaarts om de mooiste watervallen van Cairns en omgeving te zien. Wil je hulp met het huren van een auto en je reisroute? Vraag dit dan aan bij de dames van Dutchies travel.

Bekijk hier de beste reisorganisaties en reizen voor jouw vakantie naar Australië.

Lake Eacham

De eerste stop vanuit Cairns is Lake Eacham. Dit is geen waterval maar een heel mooi meer. Je kan hier omheen lopen, in zwemmen of genieten van het uitzicht tijdens een barbecue. Het meer is een vulkanische meer, wat al duizenden jaren bestaat. Tijdens het lopen rond het meer heb je mooie uitzichtpunten en kan je verschillende dieren zien. Naast de vele vogels maak je kans om vissen, schildpadden en zelfs zoetwater krokodillen te zien. Wees niet bang, deze krokodillen bijten niet en doen ons niets.

Uitzicht op lake eacham onderdeel van de waterval route vanuit cairns

Malanda Falls

De Malanda Falls liggen op de route naar de Milla Milla Falls. Hierdoor is het een leuke waterval om even te zien. De waterval ligt naast het Malanda Visitor Centre. Vanaf de parkeerplaats loop je er makkelijk heen. Hierdoor is de waterval voor iedereen te bezichtigen. Je kan in dit water zwemmen, alleen kan het behoorlijk koud zijn. Wil je een stukje wandelen? Loop het regenwoud in en doe een van de hikes. Je maakt kans om de boomkangoeroe te zien.

Malanda waterval, de eerste waterval van de vele watervallen van Cairns en omgeving

Millaa Millaa Falls, een van de twee bekendste watervallen van Cairns.

De Millaa Millaa watervallen zijn een van de bekendste watervallen ter wereld. Hij is bekend van de commercial van Herbal Essence. Maar dat is niet het enigste. De waterval is ook heel fotogeniek en is 18 meter hoog. Bij deze waterval stoppen veel bussen en tours. Het kan er dus soms erg druk zijn. Als dat zo is, loont het om even te wachten. Want wie wil nou niet dezelfde foto maken als in de reclame? Of juist een foto zonder andere mensen.

De Millaa Millaa waterval. De bekendste waterval van de watervallen van de tablelands vanuit Cairns

Zillie Falls

Dichtbij de Millaa Millaa waterval is de Zillie waterval te vinden. Deze waterval is minder bekend en veel rustiger. Vanaf boven kan je de waterval goed zien. Wie hem vanaf de bodem wilt zien, moet de afdaling beklimmen. Eenmaal beneden zie je schoonheid van de waterval. De hike naar beneden is alleen wel pittig en erg glad.

Andere hoek op de Zillie falls van een watervallen vanuit Cairns

Ellinjaa Falls, de laatste waterval van het Millaa Millaa Circuit.

De Ellinjaa waterval is de laatste waterval op het waterval circuit van Millaa Millaa. Als je na de laatste hike van de Zillie waterval wilt bijkomen, kan je dat hier goed doen. Er zijn weer gratis barbecueplaatsen en picknicktafels bij de parkeerplaats van deze waterval. Na het eten kan de wandeling naar de waterval beginnen. Deze is een stuk makkelijker te belopen dan die van de Zillie watervallen. Aangekomen bij de voet van de Ellinjaa Falls ziet het er prachtig uit. Hier kan je niet in zwemmen omdat het erg ondiep is. Wel kan je achter de waterval komen. Vanuit hier kan je genieten van de rust, want door het kletterende water hoor je niets anders dan water.

De Ellinjaa Falls en carcade waterval tijdens de watervallenroute in de tablelands en cairns

Nandroya Falls en zijn zusje de Silver Falls

In het national park Wooroonooran zijn de Nandroya en Silver watervallen te bewonderen. Deze watervallen liggen aan het eind van een 6 km hike. De hike gaat dwars door het regenwoud heen. Onderweg maak je kans om vele verschillende dieren te zien. De hike gaat voornamelijk langs de rand van een afgrond, maar opeens gaat het bos voor je open en zie je beide watervallen. De Nandroya waterval lijkt te vallen uit een soort spleet in de rotsen. De Silver watervallen vloeit voort uit het vallende water van de Nandroya Fall. Persoonlijk vind ik dit een van de mooiste watervallen in de Tablelands.

Nandroya Falls en zijn zusje de Silver Falls.

Onderweg naar de Nandroya en Silver waterval kwam ik de bijzondere cassowary tegen. Deze vogels zijn bijna uitgestorven ( nog 1300 wilde cassowaries over) maar levensgevaarlijk. Zeker wanneer je een wilde cassowary ziet met kuikens. Helaas voor mij werd ik 500 meter achtervolgt door deze vogel en maakte ik dat ik weg kwam.

Lees tip: Cassowaries spotting in Australië

Een cassowary op weg naar de Nandroya Falls en zijn zusje de Silver Falls op de route naar de watervallen in de atherton tablelands van Cairns

Cassowary stop bij Ettie Bay

Wie geen cassowary ziet bij een van de hikes naar de watervallen, kan naar Ettie Bay gaan. Hier zit vaak een cassowary welke redelijk tam is. De vogel loopt over het strand, waardoor het een mooi gezicht moet zijn. Deze cassowary heb ik zelf gemist, maar het strand is sowieso mooi om te zien.

Het strand van Etty Bay

Josephine falls, een van de twee bekendste watervallen van Cairns

Rondreizen door Australië | FOX.nl

De bekendste waterval aan de kust van Queensland is de Josephine falls. De wandeling naar de waterval is zeer gemakkelijk. Ze hebben hem zelfs rolstoeltoegankelijk gemaakt. Aangekomen bij de watervallen zie je dat de waterval een cascade is. Deze bestaat uit 4 gedeeltes. Je kan niet naar het bovenste gedeelte komen, maar wel bij de andere gedeeltes. In deze waterval kan je gaan zwemmen of zelf glijden van de natuurlijke glijbaan. Let wel op, want het is heel erg glad! Alle tours die de watervalroute aandoen stoppen naast de Millaa Millaa falls ook bij de Josephine falls. Hierdoor kan het soms erg druk zijn bij deze waterval.

De Josephine Falls. Een van de bekendste watervallen van Cairns

Babinda boulders

De Babinda Boulders zijn geen watervallen, maar is een heel gebied met natuurlijke zwemgebieden, gigantische rotsen en niet begaanbare stroomversnellingen. Aangekomen bij Babinba Boulders zie je al snel dat veel Australiërs hier komen om te zwemmen. Wie meer van de schoonheid wilt zien gaat de wandeling doen langs de rivier. Tijdens deze wandeling lees je veel over de geschiedenis van de Babinda Boulders.

Babinda Boulders, Geen waterval maar perfect om te bezichtigen en te zwemmen.

Clamshell Falls bij Behana Gorge

De laatste ( of eerste als je andersom rijdt) watervallen zijn de Gehana Gorge watervallen. Deze watervallen zijn niet bekend en hier zie je hooguit een enkele local. Je parkeert de auto bij een waterinstallatie en loopt 3 km tot het einde van de route. Het is slim om eten en drinken mee te nemen voor deze wandeling. De wandeling gaat over een geasfalteerde weg met veel heuvels. Aangekomen bij de Bahena Gorde wordt je beloont met de mooiste waterval van deze route. De cascade bestaat uit veel watervallen. Hier kan je in zwemmen of van de rotsen afspringen. De sprong is ongeveer 10 meter hoog. Wie dat niet durf kan ook lekker relaxen om de stenen of afkoelen in het koude water.

Clamshell Falls. De mooiste waterval en heel dicht bij Cairns

Planning voor deze watervalroute

Hier lees je mijn planning om de mooiste watervallen van Cairns te zien. Ik kwam vanuit het daintree forest met een eigen campervan (gehuurd via Dutchies Travel). Vanuit het Daintree regenwoud overnachtte ik bij de gratis camping van Mareeba. Na deze overnachting ga ik beginnen aan de route.

Dag 1 Vertrek vanuit Mareeba naar Lake Eachum.
Na Lake Eachum vertrek je naar de Malanda falls
Vanuit Malanda falls vertrek je naar het Milla Milla Circuit in Milla Milla.
De eerste waterval van dit circuit is de Millaa Millaa falls. Aangekomen bij de Millaa Millaa falls kan je gaan lunchen. Daarna ga je door naar de Millaa Millaa falls, Zillie falls en Ellinjaa falls.
Vanuit de Ellinjaa falla ga je op zoek naar een campingplaats. Dit kan bij de Nandroya falls ( van te voren boeken) of in Innisfail. Zelf slaap ik in Innisfail en ga ’s avonds naar Etty Bay

Dag 2 Vanuit Innisfail tijdt je terug naar de Nandroya falls en ga je die waterval bezoeken. Na Nandroya Falls rij je via Innisbay en eventueel Etty Bay naar Josephine falls. Hier kan je heel lang blijven en relaxen in het water. Halverwege de dag rij je verder naar de Babinda Boulders. Ook hier kan je relaxen in het water en gratis kamperen in het dorp Babinda.

Dag 3 Vanuit Babinda ga je door naar de Behana Gorge. Hier kan je de hele dag doorbrengen. Na deze waterval ga je terug naar Cairns, om in mijn geval de huurcamper terug te brengen.

Meer watervallen?

Vind je dit nog niet genoeg om te zien, of wil je meer watervallen zien op deze route? Bekijk de blog van tropicalnorthqueensland over de top 10 watervallen van Atherton Tableland of de top 20 watervallen bij Cairns.

Dit is de route die ik heb gereden in de Atherton Tableland op zoek naar de mooie watervallen van Cairns en omgeving. Ik heb dit gedaan met een gehuurde camper via Dutchies travel (kortingscode: “OPREISMETJOHNNO”). Je kan de route ook rijden met een huurauto en slapen in hostels of gekochte tent. Wil je zelf niet rijden? Bekijk dan de vele tours die worden georganiseerd vanuit Cairns. Een andere mooie bestemming bij Cairns is de Daintree regenwoud. Hier kan je ook heen met een camper, auto of georganiseerde tour.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.