7 dagen Tasmanië, alle tips voor een ongelofelijke week. -

7 dagen Tasmanië, alle tips voor een ongelofelijke week.

Tasmanië ligt voor de kust van Victoria en via de ferry vanuit Melbourne kan je naar Tasmanië varen. Ga je liever niet met de boot? Dan kan je ook kiezen voor het vliegtuig naar Hobart. Let er wel op dat je dan een auto moet huren op Tasmanië (Een auto huur je via Sunnycars). Zonder auto kom je namelijk niet ver op Tasmanië. Er rijden namelijk bijna geen bussen op het eiland. De natuur in Tasmanië is heel anders dan mainland Australië. Iedere 15 minuten zie je wel iets anders wat fascinerend is. Daarnaast kan je alleen op Tasmanië de Tasmanian devil spotten. Wil je hulp met het huren van een auto en je reisroute? Vraag dit dan aan bij de dames van Dutchies travel.

Het uitzicht vanaf de ferrie op Melbourne

Tijdens mijn 7 dagen op Tasmanië heb ik een aantal hoogtepunten bezocht en zijn wij veel gaan kamperen. De hoogtepunten die wij hebben gezocht zijn: Bay of fire, Wineglassbay, Hobart, Mount wellington, Mount field, Hooglanden van Tasmanië en Cradle mountain. Hieronder lees je alles over alle bestemmingen op chronologische volgorde van mijn 7 dagen in Tasmanië.

Een van de vele mooie overzichtsfoto's op Tasmanië

Boottocht naar Tasmanië en kamperen in het donker.

De eerste dag bestond voornamelijk uit varen. Wij namen de dagboot omdat dit bijna 300 dollar per persoon scheelde. Hierdoor zaten wij 8 uur spelletjes te spelen en naar het animatieteam te kijken op de boot. Tegen 18.00 uur komen wij aan op Tasmanië. Doordat je op de boot geen eten of drinken mee mag nemen, ivm ziektes, gaan we eerst naar de supermarkt. Er was nog een supermarkt open en wij gaan voor een makkelijke pasta deze avond. Na het eten rijden wij door naar de eerste gratis camping die te vinden is via Wikicamps. In het donker proberen wij de tenten op te bouwen en een kampvuur aan te krijgen om te koken. Dit was nog erg lastig in het donker.

De ochtend erna kwamen wij erachter dat we kampeerde in een bos met veel wilde schorpioenen en motorcrossers. Deze maken best veel lawaai om half 8 s ochtends.

Een van de wegen op Tasmanië

Launceston

Onderweg naar de eerste hoogtepunt Ring of Fire rij je via Lanchester. Dit leek ons een mooie stad om even te stoppen. Helaas bleek deze stad niet zo interessant als wij dachten. Midden in de stad ligt een leuk park waar je kan lunchen en verschillende dieren waaronder apen kan zien. Voorderest kan je het makkelijk overslaan.

Bekijk hier de beste reisorganisaties en reizen voor jouw vakantie naar Australië.

Ring of Fire en een roadkill

Snel door naar de Ring of Fire. Google maps gaf aan dat wij hier rond 15.00 uur aan zouden komen. Doordat je op veel dirtroads ofwel onverharde wegen rijd, doe je overal gemiddeld twee keer zo lang over. Hierdoor kwamen wij pas in het schemer aan bij de Ring of Fire. Heel romantisch met 6 backpackers de zonsondergang bekeken en naar de camping. Helaas reden wij onderweg een walibi aan. Tip! Ga niet rijden als het donker is. Dit was gelukkig een kleine walibi ipv een grote kangoeroe waardoor je auto total loss kan raken. Helaas moest een van ons hem wel uit zijn lijden verlossen… De dag erna gaan wij naar de Ring of Fire. Aangekomen bij de vuurtoren parkeren wij de auto en genieten wij van de mooie uitzichten en het ijskoude water. Zie onderstaande foto’s maar.

Zonsondergang bij the ring of fire op Tasmanië
Ring of fire van Tasmanië. Zie je de rode stenen ?
Uitzicht over zee bij de vuurtoren op Tasmanië
De rode stenen. Een de hoogtepunten op Tasmanië

Wij dachten dat dit de ring of fire was, maar wat blijkt. Wanneer wij door een ander dorpje rijden komen wij nog meer vuurrode stenen tegen. Dit is blijkbaar de echte Ring of Fire. Hier kan je ook pelikanen zien als je geluk hebt.

Hoogtepunt van Tasmanië. De ring of fire
De pelicaan zit te chillen bij ring of fire

Kamperen en de hike naar Wineglass Bay

Op naar Wijnglas Bay. Na de hele ochtend te hebben gechilld bij de Ring of Fire rijden wij door naar Wineglass Bay. Hier komen wij 2 uur voor zonsondergang aan. Perfecte timing leek dat ons. Maar wat blijkt. De hike naar het strand en terug duurt 3 uur. Dit wordt dus iets voor de volgende ochtend. Gelukkig kan je bij Wineglass Bay kamperen en heb je een zonsondergang in het water. Even genieten met zijn alle.

S Ochtends beginnen we aan de hike. We liepen door een mooi regenwoud met uitzichten aan beide kanten van de berg. Op de lookout zagen we het iconische uitzicht van Wineglass bay. Wij besloten om de 389 treden naar beneden te nemen, om zo op het strand uit te komen. Dit was een fantastische strand. Het zand was heel wit en het water kristal helder. Daarnaast was het ook heerlijk vertoeven in de zon. Na een uurtje op het strand begon de tocht weer terug naar de auto. Uurtje lopen en we waren er weer.

Wineglass bay.  Een van de hoogtepunten van Tasmanië
De trap naar het strand van Wineglassbay. Het zijn er meer dan 350.
Het mooiste strand van Tasmanië. Wineglass bay

Hobart en de zonsondergang vanaf Mount Wellington

Geleerd van de eerdere fouten vanwege de rijtijden komen wij op tijd aan in Hobart. Een nachtje in het hostel Brunswick. Een heerlijk hostel om even te slapen in een normaal bed. Voor de zonsondergang rijden wij de Mount Wellington op. Mount Wellington is ongeveer 1200 meter hoog en doordat er boven op geen bomen staan, krijg je een mooi uitzicht. Aan de ene kant zie je de stad en aan de andere kant de groene bossen. Wanneer het donker wordt zie je de verlichting aan gaan en licht de hele stad op. Als je de kans hebt, is het heel leuk om dus net voor het zonsondergang op de top van de berg te staan. Op de berg kan het alleen wel erg koud zijn! Voorderest is er in Hobart niet veel te zien! Op een aantal gezellige kroegen na.

Hobart de grootste stad van Tasmanië in het donker
De zonsondergang vanaf Mount Wellington bij hobart Tasmanië

De watervallen bij Mount Field

Vanuit Hobart rij je met twee uurtjes naar Mount Field. Hier kan je bij het informatie punt een route ophalen zodat je een leuke track kan lopen. Tijdens deze route loop je langs hele hoge bomen en kom je drie watervallen tegen. In twee uur heb je deze hele route gelopen en ben je terug bij de auto. Doordat de kroeg erg gezellig was de vorige nacht, gaan wij op zoek naar de dichtstbijzijnde campingplek. Dit campingplekje is weer adembenemend.

Een van de vele prachtige campingplekmen op Tasmanië
Een van de watervallen van Mount Field

De hooglanden van Tasmanië

Vanuit onze campingplek is het nog 6 uur rijden naar Cradle Mountain. Deze weg gaat voornamelijk via de hooglanden van Tasmanië. Dit is een heel specifiek landschap die veel vergezichten geeft.

Cradle Mountain. De mooiste hike van Australië

Aangekomen in het National Park Cradle Mountain gaan wij naar het visitors centre. Goede informatie inwinnen voor de hike van de dag erna. Deze hike duurt namelijk 8 á 9 uur terwijl het maar 12 kilometer lopen is. Dat beloofd zwaar te worden. Na de informatie te hebben opgehaald, doen we een klein rondje langs de watervallen om daarna naar de camping te gaan. Hier slapen wij aan het een groot meer. Weer zo’n fantastische gratis campingplek.

De dag erna staan we vroeg op om aan de klim te beginnen. Het eerste richtingspunt in Marions Lookout. Van deze wandeling ging het begin vrij gemakkelijk, maar het laatste gedeelte was meer rotsklimmen dan wandelen. Eenmaal boven was het, het allemaal waard. Bekijk het uitzicht maar!

Leestip! De Cradle Mountain beklimmen

Uitzicht tijdens het beklimmen van Cradle mountain in Tasmanië
Marions lookout op Cradle mountain

Als we verder kijken zien we de Cradle Mountain al knipogen. Deze berg is 1545 meter hoog waarvan de laatste 300 meter alleen maar bestaat uit rotsen. Iedereen op zijn eigen tempo omhoog en goed uitkijken voor de gladheid. Dit gebeurde namelijk omdat het bewolkt wordt. Onderweg naar de top is het echt klimmen en klauteren over de grote rotsen en zijn wij steeds opzoek naar de aanwijzingen voor de route. Tegen de tijd dat ik aankwam op de top was het helaas helemaal bewolkt… Hierdoor heb ik geen foto’s van de omgeving.

Het laatste gedeelte van de hike op Cradle mountain

De weg terug naar het startpunt was weer heel spectaculair. Veel vergezichten omdat we onder de wolken lopen maar het is wel spekglad. Zelf ben ik twee keer uitgegleden en een keer een meter naar beneden gevallen. Gelukkig alleen een geplette banaan en voorderest niets gebroken. Aangekomen bij het startpunt wachten wij op elkaar en gaan we terug naar de camping toe om de dag erna naar de boot te gaan terug naar Melbourne.

Tips voor een fantastische tijd op Tasmanië

Om een fantastische tijd op Tasmanië te hebben is het heel belangrijk om een eigen auto te hebben. Zonder auto kom je namelijk niet om de fantastische plekken. Hieronder lees je alle andere tips.

  • Huur een auto waarmee je ook off road mee kan rijden. Dit kan je doen via Sunnycars, Easyterra of via Dutchies travel.
  • Download Wikicamps om de mooiste campingplekken te vinden.
  • Download de offline map van Tasmanië. Je hebt bijna nergens bereik zelfs niet met Telstra.
  • Neem je tijd met het rijden van plek naar plek. Gemiddeld doe je er twee keer zo lang over.
  • Rij niet in het donker. De kans wordt dan heel groot om dieren aan te rijden.
  • Neem voldoende eten en drinken mee tijdens iedere hike. Er is onderweg niets te koop.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.