Coober Pedy. De ondergrondse opaal stad van de wereld

Coober Pedy. De ondergrondse opaal stad van de wereld

Coober Pedy is een van de weinige steden op de Stuart Highway van Port Augusta naar Alice Springs. Maar het is wel een bijzondere stad. Het is namelijk de zelfbenoemde opaal hoofdstad van de wereld. Al jaren worden er hier opalen gewonnen welke je bij een bezoek ook zelf kan gaan zoeken. De stad is daarna erg bekend door het ondergrondse leven. Zo kan je naar een hotel, hostel, kerk, kroeg, en mijnen, welke allemaal ondergrond zijn. Het is hier in de zomer namelijk enkele maanden 35+ graden waardoor het leven voornamelijk ondergronds gebeurd.

Overnachtingstip: Slaap ondergronds in het Radeka Downunder Underground motel

Naast het ondergrondse leven, is Coober Pedy ook het laatste (of eerste) stad met een redelijke supermarkt. betaalbare benzinepomp en een alcoholsupermarkt. Wanneer je verder de Outback inrijdt, komt je alleen maar kleine en dure supermarkten en benzinepompen tegen. Een ideale plek dus om je laatste spullen in te slaan en uit te rusten na je rit vanaf Port Augusta of Adelaide. Wanneer je liever naar een gratis camping gaat, is dit ook mogelijk in Coober Pedy. Iets buiten de stad ligt een hele grote gratis camping.

Bekijk hier de beste reisorganisaties en reizen voor jouw vakantie naar Australië.

Net iets buiten de stad zijn er ook nog twee andere bezienswaardigheden te zien. De een hiervan is de natuurlijke Breakaways. De Breakaways bij Coober Pedy zijn een leuke bezienswaardigheid bij zonsondergang. Je ziet dan indrukwekkende zandsteen kleuren op de grote rotsen, daarnaast kan je met helder weer 35 kilometer ver kijken.

Daarnaast kan je ook naar Crocodile Harry’s. Dit is een toeristische trekpleister waarbij je een oud en gemeubileerd huis onder rotsen ziet. Daarnaast zie je wat er allemaal verzameld is aan oude auto’s, kunst, oude botten, berichten van toeristen en vrouwen ondergoed. Deze kleding is van de vele vrouwen die Harry vroeger over de vloer kreeg. Hedendaags laten sommige vrouwen ook ondergoed achter. Wil je liever wat anders achterlaten, is dat alle ruimte voor. Vele maken berichten op de muren of laten hun visitekaartje achter.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.