Kangoeroes aan het strand, spot ze aan de oostkust Australie?

Kangoeroes spotten aan het Strand: Een Australisch avontuur bij Cape Hillsborough, Emerald Beach, Pebbly Beach en Lucky Bay

Kangoeroes spotten aan het strand is iets wat op vele bucketlists staat als je Australië gaat bezoeken. In deze blog deel ik mijn onvergetelijke ervaring van het spotten van kangoeroes aan het strand aan de oostkust en westkust van Australië. Australië staat bekend om zijn unieke fauna, en hoewel kangoeroes doorgaans niet worden geassocieerd met stranden, ontdekte ik betoverende locaties waar deze buideldieren te fotograferen zijn bij het strand.

Bekijk hier de beste reisorganisaties en reizen voor jouw vakantie naar Australië.

Emerald Beach, New South Wales: Een Idyllische Ontmoeting van kangoeroes aan de Kust

Emerald Beach is te dichtbij Coffs harbour aan de oostkust tussen Sydney en Brisbane in. Een ideale plek om te stoppen en eventueel te overnachten op de camping Emerald beach. Daarnaast is het een groot voordeel dat je hier gegarandeerd kangoeroes ziet. Ze zitten hier namelijk vanwege een studie en kunnen niet ontsnappen. Wanneer je overnacht bij de camping kan je hier hele mooie zonsondergangsfoto’s maken met de kangoeroes en de kustlijn. Emarald beach is dus een echte aanrader voor iedereen die erlangs rijd. Al is het maar voor een tussenstop.

Leestip: Emerald Beach was een deel van mijn reis aan de oostkust van Cairns naar Sydney. Lees hier al mijn tips voor de oostkust van Australië

Pebbly Beach, New South Wales: Spotten van kangoeroes en parkieten

In het Murramarang National Park ligt het strand Pebbly Beach, een waar paradijs waar wilde kangoeroes zich tussen de rotsen en het zand verscholen. Een zeldzame kans om deze iconische dieren te observeren te midden van de natuurlijke schoonheid van de Australische kustlijn. Naast de kangoeroes bij het strand heb je hier ook vele verschillende kleuren parkieten die je tegenkomt en leuke wandelingen in het National Park. Voor de overnachting kan je naast Pebbly beach overnachten. Hier komt de ranger ochtends de camping fee ophalen. Zorg er dus voor dat je contant geld meeneemt. Er is hier namelijk geen bereik.

Leestip: Pebbly Beach was onderdeel van mijn roadtrip van Zuidoost Australië. Lees hier al mijn tips voor de route van Sydney naar Melbourne.

Cape Hillsborough National Park, Queensland: Kangoeroes aan het strand tussen Cairns en Brisbane

Cape Hillsborough is een andere tip aan de oostkust van Australië om kangoeroes te spotten. De kangoeroes en walibies zitten hier vaak op het strand en eten hetgeen wat aanspoelt van de zee. Ook een ranger houdt deze beesten in de gaten en voert ze eventueel. Dit vond ik zelf jammer, want je moet wilde dieren nooit voeren. Maar stal dat je geen kangoeroes en walibies ziet, blijft het een heel mooi strand.

Reistip: Gebruik de kortingscode OPREISMETJOHNNO bij Dutchies travel voor leuke kortingen op tours en autohuur of laat ze helpen met jouw reisplan

Washerwomans beach bij Bendalong, New South Wales: Kangoeroes, roggen, pelicanen en meer zeedieren.

Washerwomans Beach bij het dorpje Bendalong is een andere onbekende parel tussen Sydney en Melbourne in langs de kust. Hier kan je onder andere kangoeroes aan de strand spotten. Zijn ze daar niet? Dan lopen ze waarschijnlijk door het dorpje heen of zitten ze op de camping. Als je bij Washerwomans beach bent, kan je nog veel meer zien dan alleen kangoeroes aan het strand. Doordat lokale vissers hier hun vis schoonmaken, zie je er veel zeedieren. Zo zag ik meerdere pelikanen en roggen en kan je met geluk ook nog schildpadden hier tegen komen.

Leestip: Washerwomans Beach was een van mijn hoogtepunten van deze route van Sydney naar Melbourne.

Lucky Bay, Western Australia: Het mooiste strand van Australië

Lucky Bay is de bekendste plek en meest gefotografeerde plek met kangoeroes aan het strand. Dit komt mede doordat Lucky Bay een gigantisch mooi strand is en niet voor niets meerdere prijzen heeft gewonnen. Helaas ontmoette ik geen kangoeroes op het strand van Lucky Bay maar zag ik een walibi langs de weg. Ik was op een prachtig strand, omringd door kristalhelder water en fijn, wit zand. Maar helaas heb ik de kangoeroes hoppend langs de waterlijn met een achtergrond van turkoois water en een stralend blauwe lucht gemist. Dit komt er ook wel doordat dit strand mega toeristisch is en ik er op een zondag was. Desalniettemin blijft Lucky bay een gigantisch mooi strand. Als je toch in het Cape Le Grand nationaal park ben, kan je ook alle andere stranden ontdekken en een hike doen naar Frenchman peak. Voor overnachten is het aan te raden om vroeg te boeken voor een camping in het National park of er een dagtrip van te maken vanuit Esperance.

Leestip: Lees alle tips over West-Australië

Dit zijn de plekken die ik aanraad op kangoeroes te spotten aan het strand in de oost- en westkust van Australië. Het is een unieke kans om de kangoeroes te zien en hele mooie foto’s van te maken. Onthoud wel dat het wilde dieren zijn. Dus niet voeren, aaien en laat alleen je voetstappen achter. Heb je nog meer tips om kangoeroes aan het strand te zien in Australië? Laat ze achter in de opmerkingen.

Bekijk hier de beste reisorganisaties en reizen voor jouw vakantie naar Australië.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.