Ontdek in 5 dagen de outback van Australie met Uluru & Katja Tjuta

Reisroute Outback Australie: Ontdek in 5 dagen de Outback van Australia met o.a. Uluru, Katja Tjuta en Kings canyon

Een reis naar de rode kern van Australië om Uluru (Ayers Rock), Kata Tjuta (de Olga’s) en Kings Canyon te verkennen, biedt een onvergetelijke ervaring in een van de meest iconische en indrukwekkende natuurgebieden van het land. Denk hierbij aan de meest mooie sterrenhemel die je ooit gaat zien, de iconische Uluru en de geschiedenis van de Aboriginals. Dit is mijn reisplan geweest om de Outback van Australie te ontdekken. Wil je zelf een reisplan laten maken? Vraag hier een op maat gemaakt reisplan aan. Ga je liever met een Nederlandse reisorganisatie op rondreis door Australië? Bekijk hier de beste reisorganisaties.

Dag 1: Aankomst in Uluru

Vlieg of rij naar Ayers Rock en check in bij je accommodatie in de buurt van Uluru. Zelf kampeerde ik op de enige camping bij Uluru. Dit is een vrij prijzige camping, maar meer keus is er niet. Wil je niet kamperen? Dan zijn er vele mogelijkheden bij een van de lodges. Breng de avond door met het aanschouwen van de prachtige zonsondergang over Uluru, een magische ervaring met de verkleuring van de rotsformatie. Pas op de wildlife met het terug rijden naar de accommodatie.


Dag 2: Uluru en Kata Tjuta

Sta vroeg op om de zonsopgang bij Uluru te aanschouwen. Dit is vroeg, maar het zeker waard. Ga vervolgens ontbijten om daarna een bezoek te brengen aan Kata Tjuta (de Olga’s) en maak een wandeling door de indrukwekkende kloven en valleien van de Olga’s. Let wel op de hitte en neem goede schoenen mee met voldoende water. Ga voor de lunch terug naar je accommodatie en kies ervoor om middags aan het zwembad te liggen, of om een ronde om Uluru te lopen (kan ook op dag 3). Dit is 10km lopen en kan ook zeer warm zijn. Sluit de dag af met een prachtige zonsondergang bij Uluru. toen ik er was in december 2022 was er een heel groot kunstwerk met duizenden led lichten. Bekijk of er tijdens jouw bezoek ook een mooie show is.

Zelf vond ik de wandeling door de Olga’s de mooiste wandeling in de Outback.

Dag 3: Van Uluru rijden naar Kings Canyon

Mocht je de zonsopkomst op dag 2 gemist te hebben, kan je het deze ochtend bekijken. Voorderest bestaat de dag om naar Kings Canyon te rijden, wat een paar uur rijden is. Je kan dus ook kiezen om op dag 2 geen wandeling om Uluru te doen, maar die deze ochtend te wandelen. Zorg ervoor dat je uiterlijk rond 3 á 4 uur aankomt bij Kings Creek Station voor de overnachting. Een mooie plek voor de zonsondergang en daarnaast is het interessant hoe een station werkt in de outback van Australië

Dag 4: Kings Canyon

Sta vroeg op om een ochtendwandeling te maken door Kings Canyon. Zorg ervoor dat je uiterlijk om 9 uur begint aan een wandeling. Het wordt hier namelijk heeel heet of als je pech heb zoals ik, krijg je een heftige regenbui over je heen. De langste wandeling, de Rim Walk biedt adembenemende uitzichten en is zeer aan te raden. Alleen het begin is wat stijl omhoog lopen, maar daarna is het een gemakkelijke wandeling.
Na de wandeling kun je terugkeren naar je accommodatie om te ontspannen en te genieten van de faciliteiten. Eventueel kan je ook kiezen om al naar West macdonnel rangers te rijden.


Dag 5: West macdonnel rangers of vertrek uit de outback van Australië

Afhankelijk van je planning, kan je kiezen wat je gaat doen met de laatste dag. Zelf zou ik aanraden om naar de West mcDonalds ranges te rijden. Hier kan je genieten van vele waterholes. Dit zijn natuurlijke kleine waterbronnen waar je heerlijk in kan zwemen of omheen kan lopen. Tips om heen te gaan zijn: Simpsons Gap, Standley Chasm, Ellery Creek Big Hole, Ormiston Gorge, Glen Helen en de Ochre Pits. Er zijn hier alleen weinig accommodaties. Dus dat moet je goed uitzoeken of kijken waar je kan kamperen via Wikicamps of campermate. Heb je geen tijd om naar de Ranges te gaan? Dan kan je vanuit Kings Canyon terug naar Alice spring of richting Adelaide rijden.

Houd er rekening mee dat dit slechts een basisreisplan is en dat er veel mogelijkheden zijn voor aanvullende activiteiten, zoals helikoptervluchten, begeleide wandelingen en culturele ervaringen. Vraag hier naar de verschillende mogelijkheden voor jouw Outback activiteiten. Het is ook belangrijk om de weersomstandigheden en de beschikbaarheid van accommodaties van tevoren te controleren, vooral als je tijdens het hoogseizoen reist. Wil je de route niet zelf rijden, of heb je geen auto? Er zijn ook meerdere touroperators die ongeveer deze tour aanbieden. Bekijk deze hier en krijg korting met de kortingscode OPREISMETJOHNNO. Maar het belangrijkste is, geniet van je avontuur van de outback van Australië!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.