De cassowary spotten. De gevaarlijkste vogel van Australië

De cassowary spotten. De gevaarlijkste vogel van Australië

De cassowary of kasuaris komt voor in Australië en een aantal kleine eilanden. In Australië komt deze grote vleugelloze vogel alleen voor rondom de regenwouden van Cairns. De cassowary kan tussen de 1.00 en 1.70 meter worden. Dit is dus echt schrikken als je er een tegen komt. In deze blog lees je waar je de Cassowary kan spotten en waar je rekening mee moet houden.

SONY DSC

Cassowary spotten in het Daintree regenwoud

De plaats waar de meeste mensen de cassowary tegenkomen is in het Daintree regenwoud. Wanneer je de Daintree rivier bent gepasseerd, zie je overal borden voor de cassowary. Vooral op alle campings rondom Cape Tribulation is het oppassen voor de vogel. Omdat ze erg slim zijn, komen ze op het eten af. Een voordeel, deze cassowaries moeten daardoor redelijk tam zijn. Zelf ben ik geen levende cassowary tegengekomen in het Daintree regenwoud. Helaas wel een die was aangereden. Pas dus goed op als je hier rijdt. Want je rijdt continu door dichte bebossing.

Leestip: Het Daintree regenwoud

Cassowary spotten in de Atherton tablelands

Echte wilde cassowaries kan je spotten in de tablelands. Met name in het Wooroonoonan national park. Ik was op weg naar de watervallen, Nandroya en Silver falls, toen ik een cassowary tegen kwam. Deze was hier met zijn kuikens en daarmee erg agressief! Na 500 meter rennen, achtervolgde de cassowary ons niet meer. Wij waren erg geschrokken, maar hadden wel de cassowary gezien! Van andere reizigers hoorde ik zelfs dat zij er twee tegen waren gekomen. zij zijn de bosjes in gedoken om te ontsnappen aan deze agressieve vogel.

Leestip: waterval route in de Artherton Tablelands

Cassowary spotten in de kustgebieden van Cairns

De laatste plaats om een Cassowary te spotten is bij alle kustgebieden tussen Etty Bay en Cairns. Bij Etty bay is vaak een cassowary te zien op het strand. Deze is tam en vaak op zoek naar eten bij de vuilnisbakken. Hierdoor is deze makkelijk te fotograferen en hoef je niet bang te zijn dat je wordt aangevallen. Wanneer de cassowary niet op dit strand is te bezichtigen, heb je alsnog een mooi strand om van te genieten.

Opletten als je een Cassowary tegenkomt

Een Cassowary kan een hele gevaarlijke vogel zijn. Er zijn twee dodelijke ongevallen bekend waarbij een cassowary het slachtoffer aanviel met zijn scherpe klauwen. Voornamelijk met kuikens valt de cassowary snel aan. Als je dit gebeurd is het verstandig om je groot te maken, achteruit te lopen en kabaal te maken. Wanneer de cassowary hier niet van onder de indruk is, is het verstandig om iets tussen jou en de cassowary te houden. Dit kan een camera of rugzak zijn. Als laatste optie kan je proberen om zo snel mogelijk weg te rennen. Dit zal de cassowary juist interessant vinden en gaat je opjagen. Dit is mij ook gebeurd.

Persoonlijk vond ik het heel gaaf en eng om een van de 1300 laatste cassowaries te zien in het wild. Ik was niet op zoek naar de vogel, maar kwam hem tegen tijdens een hike naar de waterval. Wil je weten waar? Lees de blog over de watervallen van de Tablelands. Heb je zelf een andere ervaring met een cassowary of heb je hem gezien op een plaats die hier niet staat genoemd? Dan hoor ik dat graag in een reactie.

Wil je vakantie naar Australië plannen? Bekijk deze handige links voor jouw vakantie naar Australië.
Rondreis- en vakantieaanbieders
Fox van de ANWB
Djoser
Koningaap
Sawadee
Vliegtickets
Vliegtickets.nl
Tix.nl
Vluchtboeken.nl
Momondo
Vakantie herinneringen
Albelli
Colorland
Hotel en hostel aanbiedingen
Booking.com
Trivago
Momondo
Camper verhuur
Worldwidecampers
(Vrijwilligers) werk
Activityinternational
Travelactive
Grenzeloos werk

*Dit bericht bevat affiliatie marketing links. De affiliatie links zorgen ervoor dat ik deze website online kan houden. Wanneer u op een link in dit blogbericht van bijvoorbeeld van Bol.com, Tui of Booking.com klikt en iets in de komende dagen boekt of besteld, krijg ik een kleine commissie over het verkoopbedrag zonder dat u hier iets van merkt of voor betaald. Door deze financiële vergoeding vanuit de bedrijven, kunt u alle blogberichten blijven lezen op deze website.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.