Daintree national park, het tropische regenwoud van Cairns in Australië

Daintree national park, het tropische regenwoud van Cairns

Het National park Daintree Rainforest is het oudste regenwoud van Australië en van de wereld. Doordat dit regenwoud al zo lang bestaat ( 100 tot 130 miljoen jaar), zijn er veel verschillende plant- en diersoorten te zien. Denk aan de zoet- en zoutwater krokodillen, hagedissen, spinnen, verschillende slangen en heel veel vogels waaronder de bijna uitgestorven cassowary. Deze dieren zijn te zien tijdens de verschillende hikes die te maken zijn in het Daintree regenwoud.

Bekijk hier de beste reisorganisaties en reizen voor jouw vakantie naar Australië.

Route naar het Daintree regenwoud vanuit Cairns

Vanuit Cairns volg je de borden Port Douglas, Mossman en Cape Tribulation om naar het Daintree regenwoud te rijden. Tijdens deze rit kijk je je ogen uit. Je rijdt het grootste gedeelte langs de oceaan, waar je parel witte stranden tegenkomt. Ga hier NIET in zwemmen. De kans op dodelijke kwallen en krokodillen is namelijk heel groot! Ook bij het foto’s maken is het opletten op krokodillen. Ik ben ze niet tegen gekomen, maar heb verhalen van locals gehoord dat er 3 dagen voordat ik er was, nog iemand gegrepen was. Wanneer je dichter bij Mossman Gorge komt, zie je ook steeds meer bruggen. Kijk goed naar het water om eventuele krokodillen en andere wilde dieren te zien.

Tip: Heb je geen eigen auto? Huur een auto of camper voor enkele dagen bij bijvoorbeeld Sunnycars of Dutchies travel

De weg naar Daintree regenwoud
De brug opweg naar daintree regenwoud, hier kan je krokkodillen spotten

Mossman Gorge

Bij Mossman begint het officiële Daintree regenwoud. Bij de Mossman Gorge kan je voor een paar euro een entree ticket kopen inclusief bustransfer naar het park. In het park kan je verschillende routes nemen waarbij de Rainforest Circuit track de uitdagendste is. Je loopt het circuit van 2.5 kilometer, inclusief alle stops, in ongeveer 1.5 á 2 uur. De hike is niet zwaar, maar omdat er zoveel is te zien. Stop je vaak. Aan het einde van de hike kan je afkoelen in het water. Hierbij geldt wel dat het afhankelijk is van de waterstand, anders wordt dit afgesloten. Tijdens de hike door de Mossman Gorge hoor je heel veel wildlife. Helaas zijn veel beesten schuw en zagen wij niet veel dieren. Wij zagen alleen hagedissen, maar anderen hebben ook slangen gezien in dit park.

De salamander in mosman gorge in daintree forest australie
Wat een uitzicht op de rivier in mosman gorge
Daintree forest. het tropische regenwoud
Zie mij gaan als tarzan in het regenwoud

Krokodillen Tour in Daintree regenwoud

Vanuit Mossman is het 30 tot 45 minuten rijden naar het dorpje Daintree. Vanuit Daintree worden de meeste krokodillen tours georganiseerd over de Daintree river. Deze tour kost 30 AUD (19 euro) voor 1 uur over het water. Tijdens de tour maak je kans om de krokodillen te zien. De krokodillen kan je tegenkomen vlak langs de boot of aan de rand van de oever. Hierdoor zie je ook gelijk dat je in je vrije tijd niet zomaar langs de oever moet lopen. De gids in de boot vertelt tijdens de krokodillen tour veel over de krokodillen en de omgeving. Zo kwamen wij tijdens deze tour een speciale vogel tegen, gele giftige bessen en een boomslang!

Ik heb deze tour geboekt bij Bruce Belcher’s Daintree river cruise via Viator.

De eerste krokodel tijdens de krokodillen tour op de daintree rivier in het daintree regenwoud
Een kleine krokodil in het daintree river in queensland
Deze krokodil zit verscholen
De gecamoufleerde boomslang tijdens de krokodillen tor in het diantree regenwoud

Cape Tribulation

Vanuit het dorpje Daintree kan je via een boot naar Cape Tribulation.Via Google maps zie je dat je met 1 uur en 15 minuten aan moet komen in Cape Tribulation. Dit is niet correct. Doordat de route veel haarspeldbochten bevat doe je er ongeveer 2 uur over. De route naar Cape Tribulation is heel mooi. Je rijdt dwars door het prachtige regenwoud en ziet overal bomen en misschien wel wilde beesten! Dit is makkelijk te rijden met een 2wd. Wanneer je een 4wd hebt kan je verder rijden het Daintree rainforest in vanaf Cape Tribulation.

Bekijk hier de beste reisorganisaties en reizen voor jouw vakantie naar Australië.

Wat een uitzicht op het strand van daintree rainforrest

Hikes in Daintree regenwoud bij Cape Tribulation

Op de route naar Cape Tribulation en dus ook op de route terug naar Cairns zijn verschillende lookouts en hikes die je kunt doen. De ene wandeling is over een boardwalk en de ander is over een modderig pad door het daintree regenwoud heen. De officiële lookout en hikes die ik heb gedaan zijn de: Mt. Alexandra lookout, Jindalba Boardwalk, Jindalba Circuit Track, Marddja Boardwalk en de Dubuji Boardwalk. Deze vind je allemaal achter de pont op weg naar of vanaf Cape Tribulation. Bij iedere camping of accommodatie is een map te vinden waar de wandelingen op staan. Hierdoor kan je zelf je eigen planning maken. Wil je, jezelf alvast voorbereiden? Lees dan deze 28 pagina tellende brochure over alle hikes in Daintree rainforest.

Een van de boardwalks in het daintree regenwoud
Het uitzicht vanuit de daintree
Rondreizen door Australië | FOX.nl
Alexandra lookout point

Wilde dieren in Daintree regenwoud

In het daintree regenwoud kan je vele verschillende dieren zien. De ene is nog mooier dan de ander, maar sommige zijn ook levensgevaarlijk! Het belangrijkste is om geen enkel beest, boom of vrucht aan te raken als je niet weet wat het is. Krokodillen en slangen zijn vrij logisch dat ze gevaarlijk zijn, maar ook de sap van sommige vruchten kunnen levensbedreigend zijn. Let dus goed op de borden en alles komt goed.

Pas op voor krokodillen bij de zee vanaf cairns het daintree in
Daintree oceaan, bekend om de giftige kwallen

Tijdens mijn 3 dagen in het daintree regenwoud ben ik een aantal speciale diersoorten tegen gekomen. Dit zijn; De zoet- en zoutwater krokodil, De tapijtpython ( carpet pyton), boomslang en de boomkangoeroe. Helaas heb ik de Cassowary niet gezien in Daintree maar wel in de tablelands. Het is belangrijk om goed op te letten om deze zeldzame maar gevaarlijke vogel. Hij heeft namelijk zeer scherpe klauwen, en kan je aanvallen. Dit doet de Cassowary alleen als er kuikens bij hem zijn. Dit is mij gebeurd in de tablelands waardoor ik voor hem moest vluchten

De python tijdens een van de hikes in daintree regenwoud
Help een cassowary

Hoeveel dagen voor het Daintree regenwoud.

Om het national park Daintree Rainforest echt te kunnen beleven is het verstandig om er 3 dagen en 2 nachten voor uit te trekken. Wanneer je korter gaat zul je sommige trips moeten skippen. Een globale planning kan zijn:

Dag 1: Vertrek vanuit cairns -> Mossman.
Vanuit Cairns vertrekken om de Mossman Gorge te verkennen en slapen in Mossman. Voor het donker wordt kan je naar de oceaan gaan (pas op Krokodillen) of meevissen met de locals.

Dag 2 Mossman -> Daintree -> Cape Tribulation
Vanuit Mossman ga je naar Daintree voor de krokodillentour. Boek dit van te voren want het loopt snel vol! Na de krokodillentour rij je via de pont naar Cape tribulation en vergaar je informatie over de hikes. S Middags verken je Cape tribulation met de bijbehorende hikes.Dag 3 Cape tribulation -> Cairns.
Deze dag ga je de hikes doen welke je de vorige dag hebt uitgekozen en nog niet hebt gelopen. Wanneer je lange hikes wilt doen, is dit handig te verdelen over 2 dagen.

Vervoer in en naar het Daintree regenwoud

Het handigst is om met de auto of camper naar het Daintree regenwoud te gaan. Hierdoor kan je zelf een planning maken wat je allemaal wilt zien. Er gaan geen bussen naar Daintree en fietsen is sterk af te raden. Heb je geen auto, dan kan je goedkoop en all inclusive een auto huren via Sunnycars of vraag hier meer informatie voor een auto bij de vrienden van Dutchies travel. Wil je geen auto huren, maar wel naar het Daintree Rainforest? Dan kan ook via een van de meerdere tours naar Daintree. Vul hier je gegevens in en we bieden je de leukste tours aan of kijk zelf op de website van Dutchies Travel. Met de code OPREISMETJOHNNO krijg je nog een leuke korting op je te boeken toer.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.