Broken Hill. Een outbackstad en uitvalbasis van Royal Flying Doctors

Broken Hill. Een outbackstad en uitvalbasis van Royal Flying Doctors

Broken Hill is een grote stad midden in de outback. Deze stad heeft 21.000 inwoners en ligt ongeveer 500 km van een andere grote stad. Waarom is het dan de moeite waard om te bezoeken? Broken Hill geeft je het echte outback gevoel. Brede en zanderige straten, houten pubs en hete temperaturen. Zomers wordt het hier bijna dagelijks 40+ graden.

Bekijk hier de beste reisorganisaties en reizen voor jouw vakantie naar Australië.

Hoogtepunten in Broken Hill

In broken Hill is veel te doen. Mijn 6 tips zijn:

  • Een zilvermijn
  • Royal flying doctor service basis
  • Bells milk bar
  • Hiken door de outback
  • line of lode memorial
  • Het bekende hotel “the palace hotel”

Zilvermijnstad Broken Hill

Vroeger was Broken Hill een zilvermijnstad. Hierdoor kan je nu vele tours doen door de mijnen en leer je over het leven destijds. Wil je liever geen tour doen, maar wel al het zilverwerk zien? Ga dan naar een van de vele zilver shops en kijk voor leuke souvenirs.

Royal Flying Doctor Service

Het bekendste van Broken Hill is de Royal Flying Doctor Service, afgekort de RFDS. De serie over de Flying Doctors was imens populair in Nederland en er worden nog steeds herhalingen uitgezonden. In Broken Hill kan je een rondleiding krijgen bij de basis van Royal Flying doctors Service. Hier leer je alles over de RFDS en zie je hoe belangrijk ze momenteel nog steeds zijn. Ze vliegen namelijk naar alle noodgevallen in de outback. Per vliegtuig gaan er twee artsen mee en om de zware gewonden boeren te verzorgen. Per jaar vliegen ze gemiddeld 500 keer uit.

Leuk weetje: Veel mensen zijn vernoemd naar personen uit de serie. Zo ben ik vernoemd naar John Johnson wat in Australië als bijnaam Johnno krijgt.

Bells milk bar en museum.

Bells milk bar is een van de oudste milkshake barren van Australië. Als je in deze milkshake bar komt, lijkt het alsof je terug bent in de jaren ’50. Alles is nog zoals vroeger, zelfs het recept. Wanneer je iets de drinken neemt, mag je ook kijken in de eigen gemaakte museum. Erg leuk om te zien hoe vroeger alles ging. Daarnaast is het ook een handige bar om je familie op te hoogte te stellen van je reis, aangezien hier gratis wifi is.


Een hike door de outback bij Broken Hill

Wil je de outback en hitte echt beleven? Vraag dan bij de VVV een routekaart en tips voor een leuke wandeling. Een hike die je kan gaan maken is bij “the living desert and sculptures”. Hier schijn je veel sculpturen te zien, maar is ook vrij toeristisch. Zelf koos ik voor een onbekende wandeling welke geen naam heeft. Hier moest je soms echt moest klimmen en klauteren. Wel kwam je hierdoor meer wildlife tegen.

De herdenkingsplaats “line of lode memorial”

De oorsprong van Broken Hill komt van de zilvermijnen. Helaas zijn er in de afgelopen 200 jaar ook veel mijnwerkers overleden. Speciaal voor hun is er een herdenking plaats gemaakt, welke heel indrukwekkend is om te zien. Daarnaast geeft het ook en mooi uitzicht over de stad.


The palace hotel

Het palace hotel is het bekendste hotel van Broken Hill. Dit komt doordat het centraal staat in een aantal films. Denk hierbij aan Mission impossible 2, Mad Max en Priscilla queen of the desert. Deze laatste film is zelfs opgenomen in het hotel. Hierdoor zie je ook veel tekeningen en decoratie stukken terug in het hotel. De medewerkers vertellen je hier graag over. Daarnaast organiseert The palace hotel veel gezellige avonden. Toen ik er was, heb ik de hele avond gelachen om de karaoke kunsten van de lokale australiërs.

Bekijk hier de beste reisorganisaties en reizen voor jouw vakantie naar Australië.

Overnachten in Broken Hill

Als je de hele dag hebt gereden om in Broken Hill te komen, wil je er graag overnachten. Er zijn 4 betaalde campings en net buiten de stad is een gratis overnachting plaats ( te vinden via Wikicamps). Slaap je liever in een hotel of hostel? Bekijk dan de vele mogelijkheden eens via booking.com of Trivago.

Broken Hill was voor mij een tussenstop van mijn 14 dagen roadtrip door de outback van Australië. Vanuit Melbourne zit je in 2 dagen in Broken Hill of in 1 dag van Adelaide en Port Augusta. Heb je nog meer tips over deze stad of wil je een berichtje achterlaten? Dan lees ik het graag in een reactie.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.