7 Mooie wandelingen in de Blue Mountains in Australië.

7 Mooie wandelingen in de Blue Mountains in Australië.

De Blue Mountains is een immense bergketen van 11.400 vierkante kilometer. In de blue mountains kan je alles zien wat Australië aan flora en fauna te bieden heeft. Inheemse dieren, diepe ravijnen, watervallen en vele vergezichten is wat je overal tegenkomt in de wildernis van dit UNESCO werelderfgoed. De bekendste hotspots van de Blue Mountains zijn: “de Three Sisters, Echo Point, scenic high- en railway en de Leura, katoomba en wentworth falls”. Om deze hoogtepunten en wildernis te zien kan je een van de onderstaande wandelingen maken.

Hoe kom je bij de Blue Mountains

Vanaf Sydney is het ongeveer 2 uur rijden met de auto om bij de Blue Mountains te komen. Dan ben je bij de wereld bekende Three Sisters in Katoomba. Vanuit daar kan je alle kanten op om de wandelingen te maken en kan je overnachten op een van de betaalde campings of de drie gratis kampeerplekken die te vinden zijn via de App Wikicamps. Onderstaande foto was mijn zonsomkomst op een van de gratis campings. Heb je geen eigen vervoer? Dan kan je met de trein naar Katoomba en daar de Blue mountains bezoeken. Alleen kom je dan niet bij alle startpunten voor de wandelingen. Voor de overnachting zou ik een van de hotels of hostels in Katoomba aanraden. YHA Blue Mountains is aan te raden als Hostel. Als laatste optie kan je een van deze dagtours boeken. Dan zie je de hoogtepunten in een lange dag van de Blue Mountains. Gebruik je de code “OPREISMETJOHNNO” krijg je ook nog een leuke korting.

Three sisters walk

Locatie: Katoomba
Duur: 30 min heen en terug
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

De naam van de wandeling zegt het al, de wandeling naar de drie zusters. Vanaf Echo point zie je de three sisters al liggen. Met deze hele gemakkelijke wandeling loop je langs de klif naar de eerste van de drie zusters. Doordat deze wandeling op het drukste punt van de Blue Maintains ligt, is het er altijd erg druk.

Bekijk hier de beste reisorganisaties en reizen voor jouw vakantie naar Australië.

Katoomba Falls en Cliff view Lookout

Locatie: Katoomba
Duur: 20 min heen en terug
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

De Katoomba Falls liggen iets van de Three Sisters af. Met de bus of auto kom je naar een parkeerplaats voor een footy veld. Tijdens de wandeling naar de Katoomba watervallen loop je veel langs een cliff. Hierdoor heb je onderweg hele mooie vergezichten onder andere op de three sisters. Doordat je 80% over vlonderpaden heen loopt, is het voor iedereen te belopen.


Scenic railways

Locatie: Katoomba
Duur: 90 min heen en terug
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

De Scenic railway is de bekende rode trein die naar het dal van de Blue Mountains rijdt. In het dal van de Blue Mountains loopt een vlonderpad door het regenwoud. Tijdens de wandeling zie je veel natuur met uitleg op informatieve borden. Doordat dit een van de bekendste wandelingen is, zijn er ook heel veel toeristen. Maar het is erg leuk om te doen als je een dag in de Blue Mountains bent. Naast de trein, kan je ook met een kabelbaan terug naar het beginstation.

Leura cascade

Locatie: Leura
Duur: 60 min circuit
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

De wandeling naar de Leura cascade is een stuk minder toeristisch dan de bovenste wandelingen. Doordat je vanaf de parkeerplaats in Leura start kan je er alleen komen met een eigen auto of het ov. De wandeling naar de Leura cascade is erg mooi. Je loopt over een natuurlijk pad langs hoge kliffen en vele watervallen. Bij deze kliffen heb je het uitzicht over de valley van de Blue Mountains met de blauwe gloed.

Undercliff overcliff en wentworth falls

Locatie: Wentworth falls
Duur: 2.5 uur circuit
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Het hoogtepunt van deze 2,5 uur durende wandeling zijn de Wentworth Falls watervallen. Deze waterval van 187 meter bestaat uit drie gedeeltes. Tijdens deze wandeling zie je alleen het Upper(bovenste) en Middle (middelste) gedeelte. Doordat er een aantal dodelijke ongevallen zijn plaatsgevonden, kan je alleen naar deze gedeelten kijken en kom je niet bij het onderste gedeelte. Tijdens de wandeling loop je dus op 2 verschillende hoogtes. Een heel stuk boven op de klif en een heel stuk tussen de kliffen. Hierdoor zie je de vele verschillen in het Bleu Mountains national park.

Hanging Rock en Baltzer Lookout

Locatie: Blackheath
Duur: 3 uur heen en terug
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Vanaf Baltzer Lookout heb je een fantastisch uitzicht op de zandstenen in de Grose Valley. Een heel ander gezicht dan de blue mountains bij Katoomba en het lijkt zelfs op de wereld bekende Grand Canyon in Amerika. Vanaf Baltzer Lookout zie je links de Hanging Rock hangen. Deze gespleten zandsteen rots hang tegen de andere rotsen aan met een spleet van bijna 2 meter. Heel bijzonder natuurfenomeen om te zien. Om van Baltzer lookout naar de Hanging Rock te komen, loop je 300 meter over grote loszittende rotsen. Pas hier goed op, want als je valt, val je honderden meters naar beneden. De route vanaf de parkeerplaats naar Baltzer Lookout is lang en saai. De 7 kilometer is eventueel ook per fiets te rijden. Maar het uitzicht is het meer dan waard.


Grand Canyon met Evan Lookout

Locatie: Blackheath
Duur: 3.5 uur circuit
Moeilijkheidsgraad: Zwaar

De mooiste en ook zwaarste wandeling die ik heb gelopen in de Blue Mountains, is de Grand Canyon Circuit. Tijdens deze wandeling heb je uitzicht op, en loop je door, de Grand Canyon van de Blue Mountains. Zo zie je heel veel reptielen, vogels, watervallen en authentieke australische planten en bomen. De wandeling is pittig en bestaat soms uit klimmen en klauteren, maar het is het allemaal waard.

Andere wandelingen in de Blue Mountains

In de Blue Mountains zijn nog veel meer wandelingen te maken dan deze 7. Bij het informatiecentrum van de Blue Mountains bij de Three Sisters kunnen ze je alle informatie geven over de wandelingen en eventueel kampeerplaatsen in de Blue Mountains.

Dit zijn de wandelingen die ik heb gelopen tijdens mijn tijd in de Blue Mountains. Ik was hier in oktober, januari en mei. Gezien het klimaat was vooral mei erg koud, ik raad dus aan om in de Australische lente en zomer(november – maart) naar de Blue Mountains te gaan. Vooral als je al in Sydney bent, is het een mooie uitstap om heen te gaan. Ga je op road trip? Dan zijn de Blue Mountains een must do in de zuidoost kust van Australië en de oostkust van Australië. Zelf heb ik veel gehad aan de tips van Dutchies travel. Ik heb via hun een gratis reisplan laten maken en diverse tours en trips met korting kunnen boeken. Wil je ook een reisplan of korting op de mooiste tours? Vraag het informatie aan.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.