Tips voor 4 weken Oostkust Australie van Cairns via Brisbane naar Sydney

30 Tips voor jouw 4 of 5 weken oostkust trip in Australië, van Cairns via Brisbane naar Sydney

Mijn eerste roadtrip in Australië was in de oostkust. Samen met drie vrienden vanuit Nederland zijn wij met een gehuurde camper van Cairns naar Sydney gereden. Hierna zijn mijn vrienden naar Nederland gegaan en bleef ik in Australië. In deze acht maanden, ben ik nog vaker de oostkust in gegaan. Hieruit kan ik concluderen dat de oostkust in drie weken heel veel reizen is en dat je sommige mooie plaatsen moet overslaan. Vier of vijf weken is relaxter en daardoor kan je nog meer zien van dit fantastisch mooie stuk van Australië. In de onderstaande blog lees je alle tips voor de oostkust van Australië vanuit Cairns via Brisbane naar Sydney.

Bekijk hier de beste vakantie en reis aanbieders naar Australië

Whitsundays in de oostkust van Australië

Reizen in de oostkust van Australië

De oostkust van Australië is voor iedere reiziger te bereizen. Veel backpackers gaan met de Greyhound bus. Ideaal om mede backpackers te ontmoeten, alleen verlies je wel wat vrijheid. Deze stopt alleen in de bekende en toeristische plaatsen en niet in de natuurparken. Wil je, je eigen vrijheid hebben? Dan is het slim om een auto of camper te huren. Hiermee kan je overal heen gaan en zo lang blijven als je wilt. Met de auto zal je overnachten in homestays, hostels en hotels of je koopt en tent en kan net zoals met een camper op campings overnachten. Australië is namelijk gemaakt voor kampeerders met veel gratis campings met gratis te gebruiken barbecues. Deze vind je gemakkelijk met de apps Campermate en wikicamps. Wil je graag hulp met jouw reis langs de oostkust van Australië? Vraag hier om een gratis reisplan via Dutchies travel. Je kan natuurlijk ook alle onderstaande tips opschrijven en afrijden.

Reistip: Rij alleen in het licht, wanneer het donker is komen de dieren tot leven met aanrijdingen tot gevolg.

Pas op kangoeroes in de oostkust van Australië

Cairns en omgeving

Cairns is de bekendste stad in het tropische gebied van Australië. Deze kleine stad voelt meer aan als een dorp vanwege de lagoon en relaxte inwoners. Ik wil Cairns bestempelen als een hele gezellige stad. Als je in Cairns bent en uit wilt gaan, moet je een keer naar Gilligans gaan. Dit is de grootste discotheek van Australië en is relatief goedkoop. In Cairns zelf is minder te beleven. Er is een grote lagoon waar je kan zwemmen en zonnen. Je kan hier namelijk niet naar het strand ivm krokodillen en dodelijke kwallen. Vanuit cairns kan je wel drie fantastische trips doen. Dit zijn het daintree regenwoud, de watervallen in de Artherton Tablelands en duiken bij het great barrier reef.

Bekijk hier de beste aanbiedingen voor jouw hostel of hotelovernachting in Cairns.

De Josephnine falls, een va de hoogtepunten van je reis in Australië

Daintree regenwoud.

Tijd en afstand vanaf Cairns tot Mosmann gorge: 1.5 Uur en 80 km.
Tijd en afstand tot Cape tribulation: 4 Uur en 142 km.
Dagen: 2 Tot 3 dagen.
Mogelijkheid met vervoer: Eigen vervoer of georganiseerde tour.
Persoonlijk: Een van de hoogtepunten van de Oostkust Australië.

Vanuit Cairns ga je omhoog om naar het daintree regenwoud te rijden. Het daintree regenwoud is het oudste regenwoud van de wereld en fantastisch om te ontdekken. Hier kan je krokodillen, slangen en de bijna uitgestorven cassowary spotten. Wanneer je opzoek bent naar deze dieren, rij en loop je veel door het dichtbeboste regenwoud. Gaat het regenwoud een beetje voor je open, dan zie je de hagelwitte stranden. Pas hier wel op voor de krokodillen. Tijdens het autorijden kom je ook een aantal uitkijkpunten en hikes tegen. Het is aan te raden om hier soms te stoppen en te genieten van de natuur.

Leestip: Wat te doen in het Daintree national park


Krokodillentour in Daintree forrest, in de oostkust van AustraliË

Duiken en snorkelen bij het great barrier reef

Dagen: Minimaal 1 dag.
Mogelijkheid met vervoer: Georganiseerde tour.
Persoonlijk: Een van de hoogtepunten van de Oostkust Australië.

Het great barrier reef loopt van de Daintree forest tot de whitsundays en is met 2600 km het grootste rif ter wereld. Vanuit Cairns (en verderop Townsville en Airlie beach) worden veel duik en snorkel tours georganiseerd. Dit kan vanaf een dag tot meerdaagse tours, om een duikbrevet te halen. Zelf ben ik met DiversDen gaan duiken en heb ik mijn Padi Open water gehaald. twee nachten op een boot en in totaal tien duiken gedaan. De onderwaterwereld is er erg mooi. Zo zag ik schildpadden, haaien, heel veel koraal, duizenden vissen waaronder de gehele crew van Finding Nemo. Persoonlijk is dit een van de hoogtepunten van de Oostkust van Australië.

Tip: Krijg hier tips om jouw duiktrip te boeken op de great barrier reef.

Watervallen in de Atherton Tablelands

Tijd en afstand vanaf Cairns tot Cairns via de watervalroute: 4.5 Uur en 252 km.
Dagen: Minimaal 2 dagen.
Mogelijkheid met vervoer: Eigen vervoer of georganiseerde tour.
Persoonlijk: Een van de hoogtepunten van de Oostkust Australië.

In de Atherton Tablelands en het kustgebied bij Cairns zijn meer dan 30 watervallen te vinden. Deze verschillen van de toeristische watervallen Josephine Falls en de Milla Millaa falls tot de onbekende Clamshell Falls. In de Clamshell Falls kan je ook zwemmen en springen vanaf de rotsen. Alles over mijn route met 8 verschillende watervallen lees je in de blog: 8 Watervallen spotten in de Atherton Tablelands. Bekijk deze watervalroute vanaf Cairns.

Townsville

Tijd en afstand vanaf Cairns tot Townsville: 4.5 Uur en 350 km.
Mogelijkheid met vervoer: Bus of eigen vervoer.
Overnachtingstip: Bekijk hier jouw aanbieding voor een Hostel of hotel in Townsville.

Townsville is de stop om met de boot naar Magnetic Island te komen. Voorderest is Townsville een grote industriestad waar niet veel te beleven is. Eventueel kan je naar een groot zeeaquarium of naar een lang tropisch strand. Zelf ben ik Townsville niet in geweest en gebruikte ik deze stad alleen als opstapplaats voor Magnetic island.

Bekijk hier de beste reisorganisaties en reizen voor jouw vakantie naar Australië.

Magnetic Island

Dagen: 1 Tot 3 dagen.
Mogelijkheid met vervoer: Eigen vervoer of georganiseerde tour.

Vanaf de haven bij Townsville kan je de boot nemen naar Magnetic Island. De meeste mensen gaan lopend deze boot op en huren daar een auto voor 1 of 2 dagen. Wie zijn eigen voertuig mee wilt nemen, moet hier flink voor betalen bij de ferrymaatschappij. Lopend en een auto huren is goedkoper. Aangekomen op Magnetic Island bij de haven van netty bay kan je met de auto het eiland gaan ontdekken. Op dit eiland kan je onder andere: De Rockwallibies voeren bij Geoffrey Bay , koala’s spotten tijdens The Forts Walk en genieten van de mooie stranden bij Horseshoe bay, Radical of Florence Bay. Wil je zeker weten dat je koala’s ziet en mee kunt knuffelen? Dan is een stop bij de Koala sanctuary een must do!

Wil je op vakantie naar Australië met een reisorganisatie of gedeeltelijk hulp met het plannen? Bekijk hier alle mogelijkheden.

Airlie Beach

Tijd en afstand vanaf Townsville naar Airlie beach: 3.5 Uur en 275 km.
Dagen in : 2 Dagen
Mogelijkheid met vervoer: Bus of eigen vervoer
Bekijk hier jouw overnachtingsmogelijkheden in Airlie beach

Airlie Beach is voornamelijk bekend als het opstappunt naar de Whitsundays. Het strand Whitehaven beach van de Whitsundays heeft vele jaren de award gewonnen als mooiste strand ter wereld. In Airlie Beach is iets meer te doen als alleen de boot te nemen naar de Whitsundays. Je kunt hier namelijk genieten van de zonsondergang in de oceaan en bijkomen aan de Airlie Beach Lagoon. Soms is een dagje chillen namelijk heerlijk tijdens al het reizen. Maar het mooiste wat je hier kan doen, is een tour naar de Whitsundays boeken of gaan duiken in de wateren van de Whitsundays.

Whitsundays met het strand Whitehaven beach

Dagen: 2 Tot 3 dagen.
Mogelijkheid met vervoer: Georganiseerde tour.
Persoonlijk: Een van de hoogtepunten van de Oostkust Australië.

De whitsundays is een eilandengroep in de great barrier reef. Het strand Whitehaven beach heeft jaren de prijs tot mooiste strand ter wereld gewonnen en is daarmee ook het bekendste strand van Australië. Vanuit Airlie Beach hebben wij een tour geboekt om te gaan snorkelen, kayakken, overnachten onder de sterren en naar Whitehaven Beach te gaan. Dit is echt de mooiste tour van de Oostkust van Australië om te doen. Bekijk de onderstaande foto’s maar.

Tip: Ik boekte mijn trip met SV Whitehaven. Een hele goede zeilboot met een fantastische crew. vraag hier de juiste tour aan voor jouw Whitsundays tour

Town of 1770 en agnes water

Tijd en afstand vanaf Townsville tot Agnes water: 9 Uur en 700 km.
Dagen in Agnes water: 2 Dagen.
Mogelijkheid met vervoer: Bus of eigen vervoer

Town of 1770 en Agnes Water zijn 2 kleine dorpjes aan de Oostkust aan zee. Hier kan je heerlijk relaxen aan het strand en leren surfen. Wel zo relaxed na 9 uur autorijden. Het surfen is er spotgoedkoop. Voor 15 dollar krijg je 3 uur les inclusief materiaal. Een andere trip die je kan doen in deze dorpen is rijden met Badass Scooter Roo scooters. Een tip om te overnachten is Cool Bananas. Dit is een echt chill hostel waarbij de eigenaren heel leuk omgaan met alle gasten. Zelf ben ik hier 3 x heen geweest om te overnachten.


Rainbow beach

Tijd en afstand vanaf Agnes water tot Rainbow Beach: 4 Uur en 325 km.
Dagen: 1 Dag voor en 1 dag na de Fraser Island tour.
Mogelijkheid met vervoer: Bus en eigen vervoer
Overnachtingsmogelijkheid: Beste hotel en hostel aanbieding.

Rainbow beach is de opstapplaats om naar Fraser Island te gaan. De meeste bezoekers van Rainbow beach doen hier hun laatste inkopen voordat ze doorgaan naar het eiland. Op Fraser Island is alles namelijk twee keer zo duur. Op Rainbow beach kan je naast boodschappen doen, nog vier activiteiten doen. Dit zijn: Paardrijden op het strand, skydiven, oceaan vissen en sandboarden bij Carlo Sand Blow.

Bekijk hier de beste reisorganisaties en reizen voor jouw vakantie naar Australië.

Fraser island

Dagen: 3 Dagen.
Mogelijkheid met vervoer: Eigen vervoer of georganiseerde tour.
Persoonlijk: Een van de hoogtepunten van de Oostkust Australië.

Fraser Island is een 4×4 eiland voor de kust van Rainbow beach. Op Fraser Island zijn geen geasfalteerde wegen waardoor je steeds op het hagelwitte zand rijdt. Hierdoor stuiter je vrij vaak door de auto heen, maar dat is het allemaal waard. Je rijdt over het strand, of door het tropische regenwoud. Onderweg kijk je je ogen uit naar de flora en fauna. Met 230 verschillende vogelsoorten en de wilde dingo’s is er veel te zien. Tijdens mijn Tag-along tour ging ik in 3 dagen naar alle hoogtepunten van het eiland. Dit is het bekende scheepswrak Maheno, het meer Lake Mckenzie, Eli Creek, champagne pools, Indian head en kamperen onder de melkweg. De tag along tour die ik boekte was bij pippies. Ik kan deze touroperator aanraden, want mijn tour was super geregeld en heel gezellig. Vul de kortingscode OPREISMETJOHNNO in bij Dutchies Travel en ontvang een leuke korting.

Tip: Ik boekte mijn trip via Dutchies travel met Pippies. Een hele gezellige trip met een fantastische crew. vraag hier de juiste tour aan voor jouw Fraser island tour

Noosa Heads

Tijd en afstand vanaf Rainbow Beach tot Noosa heads: 2 Uur en 150 km.
Dagen: 2 Tot 3 dagen.
Mogelijkheid met vervoer: Bus of eigen vervoer.
Boek hier jouw overnachting voor in Noosa Heads.

Noosa Heads is een vakantiebestemming voor veel Australiërs. Dit komt door de perfecte ligging van de stranden. Voor iedere surfer, van beginner tot expert, zijn er goede golven te vinden. Wie niet wilt surfen kan er heerlijk relaxen op de stranden, of de wandeling maken door het National park: Noosa national park (veranderende naam hea). In dit national park heb je de bekende Laguna lookout en de instagram waardige Fairy pools. Deze wandeling door het park duurt ongeveer 3 uur waar je, je helemaal in de natuur voelt. Let wel op het tij om de Fairy Pools te zien. Wanneer het vloed is of een harde wind staat kan je hier niet in. Hier had ik namelijk geen rekening mee gehouden, waardoor de fairy pools zien zo speciaal zijn.

Brisbane

Tijd en afstand vanaf Noosa tot Brisbane: 2 Uur en 135 km.
Dagen: 1 Dag
Mogelijkheid met vervoer: Bus of eigen vervoer
Bekijk hier de aanbiedingen voor een hotel of budget hostel overnachting.

Brisbane is de hoofdstad van Queensland en de derde stad van Australië. Persoonlijk vond ik brisbane niet heel bijzonder. Als je weinig tijd hebt, kun je deze stad prima overslaan. Wie wel naar Brisbane gaat. Ga vooral naar het zandstrand South Bank. Dit strand is gebouwd midden in de stad, inclusief een zwembad. Om het strand heen is een mooi park gecreëerd. Hier heb je een botanische tuin en aziatische tempel. Wie s avonds wilt gaan stappen of een borrel ergens wilt drinken, moet naar Fortitude Valley. Let wel op, vanaf 21.00 moet je gesloten schoenen aan en de heren moeten in lange broek gaan stappen. Doe je dit niet, dan kom je net zoals ik in een aparte australische rock cafe uit waar je wel binnenkomt.

Springbrook national park

Tijd en afstand vanaf Brisbane tot Springbrook national park: 2 Uur en 125 km.
Dagen: 2 Volledige dagen.
Mogelijkheid met vervoer: Eigen vervoer of georganiseerde tour.
Persoonlijk: Een van de hoogtepunten van de Oostkust Australië.

Een vrij onbekend national park van Australië is het Springbrook National park. In dit tropisch regenwoud kan je vele verschillende hikes doen. Deze hikes leiden je langs watervallen en rotsformaties. Je maakt onderweg kans om slangen te zien! Ik kwam twee Carpet pythons tegen. Dit zijn wurgslangen en zijn veel banger voor ons, dan wij voor hun moeten zijn. Om je voor te bereiden op de hikes is het verstandig om eerst langs het visitor centre te rijden. Hier zijn kaarten en route mappen voor de hikes. Om in dit park te overnachten kan je alleen een campingplek reserveren via deze website van de Australische regering.

Byron Bay

Tijd en afstand vanaf Springbrook NP tot Byron Bay: 2 Uur en 120 km.
Tijd en afstand vanaf Brisbane tot Byron bay: 2.5 Uur en 166 km.
Dagen: 3 Dagen.
Mogelijkheid met vervoer: Bus of eigen vervoer
Overnachtingsaanbieding: Hotel of hostel.

Byron Bay is het hippie dorp van Australie. Iedere dag en avond kan je hier chillen aan het strand, of in een van de vele barren. Mede hierdoor is het een hele toffe layback sfeer in dit zonnige kustdorp. Je kan er urenlang surfen of relaxen op een van de stranden. Naast een surfles in Byron Bay is het leuk om een wandeling (6 km vanuit het dorp) te maken naar Cape Byron. Hier staat een vuurtoren met uitzicht over zee. Hier kan je veel wilde dieren zien zoals: schildpadden, dolfijnen, kangoeroes, arenden en in het juiste seizoen ( mei tot oktober) orka’s en walvissen. Zelf ben ik in september alle dieren tegengekomen terwijl ik in mei de orka’s en walvissen niet heb gezien. De wandeling naar Cape Byron is niet alleen mooi voor de dieren en de vuurtoren. Onderweg kom je langs het meest Oostelijke punt van Australië en de Captain Cook Lookout .

Tip: Wil je de dolfijnen van dichtbij zien? Ga met deze tour kajakken met de dolfijnen.

Omgeving Byron Bay

Vanuit Byron bay kan je verschillende dagtrips en dagtours boeken om de omgeving te bezichtigen. Drie leuke spots zijn Nimbin, de Minyon falls en de Killen falls.

Bekijk hier de beste reisorganisaties en reizen voor jouw vakantie naar Australië.

Nimbin

Tijd en afstand van Byron Bay tot Nimbin: 1.5 Uur en 80 km.
Dagen: 0.5 Dag.
Mogelijkheid met vervoer: Bus, eigen vervoer of georganiseerde tour.

Nimbin is het Australische mekka voor alle hippies en mensen die graag een jointje roken. In Nimbin en de omgeving ervan wordt openlijk wiet verbouwd en in het dorp ruik je dit op iedere hoek van de straat. In het eerste weekend van mei wordt hier ook een groot protest festival gehouden. Dit is het Mardigrass festival. Duizenden mensen vanuit heel Australië komen hiervoor naar het dorp welke maar 350 inwoners telt. Vind je deze hippie en alternatieve cultuur niets? Dan kan je Nimbin beter niet bezoeken.

Minyon falls

Tijd en afstand vanaf Byron Bay tot Minyon falls: 1 Uur en 35 km.
Dagen: 1 Dag.
Mogelijkheid met vervoer: Eigen vervoer of georganiseerde tour.

Aangekomen bij de Minyon waterval zie je vanaf het uitzichtpunt de hele mooie waterval, welke meer dan 100 meter diep is. Dit uitzicht is fantastisch maar wat nog mooier is, is de hike naar de voet van de waterval. In 2,5 uur klim en klauter je naar beneden. Je loopt de gehele tijd door het dichtbeboste regenwoud. Hier maak je kans om veel wildlife te zien zoals: Kikkers, slangen, koala’s, vogels, boomkangoeroes en helaas ook bloedzuigers. Het laatste stukje is echt klimmen over de grote rotsen heen, maar uiteindelijk ben je bij de voet van de waterval. Hier zie je hoe hoog 100 meter is en hoor je het water kletteren. Doordat er niet veel mensen zijn kan je hier genieten van de rust en even op adem komen van de hike. De weg omhoog gaat een stuk sneller in 1.5 uur. Let wel op wanneer het donker wordt! want je ziet helemaal niets als het donker is.

Wanneer je met eigen vervoer gaat, kan je in de park ook kamperen op de camping. Dit kost 10 dollar en is erg makkelijk wanneer je de dag ervoor, of s ochtends de hike wilt doen.

Killen falls

Tijd en afstand vanaf Byron Bay tot Killen falls : 30 Minuten en 30 km.
Dagen: 0.5 Dag
Mogelijkheid met vervoer: Eigen vervoer

De killen falls liggen op de route wanneer je naar Yamba rijdt. Hierdoor is het leuk om een middag in en om deze waterval te zwemmen. Om bij de Killen falls te komen loop je 45 minuten door het bos. Ook hier kan je weer genieten van de flora en fauna die Australië te bieden heeft. Aangekomen bij de Killen falls kan je in het water gaan zwemmen. Hier zitten namelijk geen krokodillen in. Veel australiërs gaan ook naar de killen falls in het weekend.

Yamba

Tijd en afstand vanaf Killen falls tot Yamba: 1.5 Uur en 107 km.
Dagen: 2 Tot 3 dagen.
Mogelijkheid met vervoer: Bus of eigen vervoer

Yamba is een heel relaxed vissersdorp en een van de beste geheime plaatsen van Australië. In Yamba kan je namelijk net zo goed surfen en relaxen als in Byron Bay alleen is het er veel rustiger. Het enigste hostel is de YHA en dit is ook een fantastisch hostel. De eigenaar en eigenaresse organiseren bijna dagelijks verschillende tours. Deze tours zijn ook nog eens spotgoedkoop. Met deze tours kan je alle leuke dingen van Yamba uitproberen zoals: Springen in het blauwe en groene meer vanaf 7 meter hoogte, op slangen jacht, piranha’s voeren, naar een natuurlijke dolfijnen spot gaan of heel goedkoop surfen.

Emerald beach (kangoeroes aan het strand)

Tijd en afstand vanaf Yamba tot Emerald beach: 1.5 Uur en 125 km.
Dagen: 1 Dag.
Mogelijkheid met vervoer: Eigen vervoer
Persoonlijk: Een van de hoogtepunten van de Oostkust Australië.

Emerald Beach staat in geen enkele reisgids beschreven maar is een fantastische plaats om heen te gaan. Niet om het dorp, want daar is niets te beleven. Maar hier zitten ongeveer 60 kangoeroes op een plek aan het strand. Deze zitten hier voor studies en kunnen daar lastig weg. Een voordeel voor ons dus om op de foto te kunnen met kangoeroes aan het strand! Bekijk de onderstaande foto’s maar eens.

Leestip:Lees hier alle tips om kangoeroes langs het strand te zien, waaronder Emerald Beach

Ebor falls

Tijd en afstand vanaf Emerald beach tot Ebor falls: 2 Uur en 140 km.
Dagen: Tussenstop
Mogelijkheid met vervoer: Eigen vervoer
Persoonlijk: Een van de hoogtepunten van de Oostkust Australië.

De Ebor falls vind ik persoonlijk de mooiste watervallen van Australië die ik gezien heb. Hier kan je helaas niet bij komen, maar vanuit het uitzichtpunt heb je een fantastisch beeld van deze waterval. Het maakt ook nog eens heel veel geluid dat je elkaar lastig kan verstaan.


NewCastle

Tijd en afstand vanaf Ebor falls tot NewCastle: 5 Uur en 450 km.
Tijd en afstand vanaf Emerald beach tot NewCastle: 4.5 Uur en 410 km.
Dagen: 2 Dagen.
Mogelijkheid met vervoer: Bus of eigen vervoer.
Overnachtingsaanbieding: Hotel of hostel.

NewCastle is de laatste grotere stad voordat je Sydney inrijdt. Het is voornamelijk lekker om na 5 uur rijden, ergens te stoppen en bij te komen van je rit. Doordat NewCastle is echte arbeidersstad is, zie je de pubs en clubs na 18.00 vollopen met locals. Erg gezellig en later op de avond kan je iedere dag goed uitgaan in NewCastle. Overdag kan je surfen of zonnen op het strand. Wil je meer Australische dieren zien? Dan kan je naar het gratis Blackbut Reserve. Een kleine dierentuin waar je koala’s, kangoeroes, wombats en andere dieren kunt zien.

Wil je op vakantie naar Australië met een reisorganisatie of gedeeltelijk hulp met het plannen? Bekijk hier alle mogelijkheden.

Blue mountains

Tijd en afstand vanaf NewCastle tot Blue Mountains: 3.5 Uur en 240 km.
Dagen: 2 Tot 4 dagen.
Mogelijkheid met vervoer: Bus, Eigen vervoer of georganiseerde tour.
Persoonlijk: Een van de hoogtepunten van de Oostkust Australië.
Overnachtingsaanbieding: Hotel of hostel.

De Blue Mountains is een heel mooi en groot natuurgebied. Dit gebied is bijna even groot als heel Nederland. De Blue Mountains heeft zijn naam de danken aan de blauwe gloed die is te zien boven de eucalyptusbomen. Dit komt door de olie waas die komt uit deze bomen. Het bekende uitzicht van de Blue Mountains zijn de three sisters. Deze rotsformatie is mooi om te zien, maar heel toeristisch. Persoonlijk vond ik dat het minste van de Blue Mountains. In het gebied zijn namelijk heel veel watervallen te zien en hele mooie hikes te lopen.

Een routekaart kan je halen bij de visitors centrum bij de three sisters. Naar mijn mening zijn dit de mooiste hikes: Overcliff hike, met als eindpunt de Wentworth falls, de Leura lookout hike met diverse watervallen en de Grand Canyon hike. Vooral de laatste hike is fantastisch. Deze duurt 4 uur en je loopt over en door kliffen.

Leestip! 7 mooie wandelingen in de Blue Mountains


Voor overnachtingen zijn er verschillende hostels in Katoomba, zelf ging ik steeds kamperen. Een heel mooi kampeerplek de Old Ford Reserve. Hier kan je komen met een 2wd bij droog weer. Je slaapt met uitzicht over de vallei met springende kangoeroes. Zie de foto maar eens.

Slapen in de Blue mountains. een hoogtepunte in de oostkust van Australië

Sydney

Tijd en afstand vanaf de Blue Mountains tot Sydney centrum: 3 Uur en 100 km. (veel file)
Dagen: 3 Tot 7 dagen.
Mogelijkheid met vervoer: Bus of eigen vervoer
Persoonlijk: Een van de hoogtepunten van de Oostkust Australië.
Overnachtingsaanbieding: Hotel of hostel.

Sydney is de grootste stad van Australië en hierdoor is er heel veel te doen in Sydney. Zo ben ik naar de wereld bekende Sydney opera house geweest. Als je de kans heb, ga naar een opera voorstelling! Ik ben zelf geen fan van opera, maar zo beleef je het opera house echt. Naast het opera house staat de Sydney Harbour Bridge. Dit is ook een van de iconische gebouwen van Sydney. Wil je ze beide in een shot hebben? Ga naar het Luna park of naar de Royal Botanical Gardens. Om naar het luna park te gaan, loop je ook over de harbour bridge waarbij je een uitzicht krijgt over een gedeelte van de stad. De botanical gardens zijn sowieso heel mooi om te zien. Andere tips op te doen in Sydney zijn Bondi beach, Manly beach, Darling harbour, de Coogee to Bondi walk, het uitzicht over de stad vanuit westfield toren en het olympisch park.

Het operah house en harbour bridge Sydney, hoogtepunt van de oostkust van Australië
Het operahouse in Sydneyin verlichting in de Oostkust van Australie
Het queen elizabeth park bij sydneyin de oostkust van Australië

Tips voor een fantastische tijd in Australië

Tijdens mijn 9 maanden in Australië heb ik veel ervaring op gedaan. Hier lees je de handige apps die ik gebruikte in Australië, een betrouwbare Nederlandse touroperator en websites waarbij je jouw reis kunt boeken.

Bekijk hier de beste reisorganisaties en reizen voor jouw vakantie naar Australië.

De handige apps om te downloaden voor in Australië zijn:

Uber: Goedkope taxi’s in Australië
Wikicamps: kost 6 dollar maar je vind de mooiste gratis campingplekken. De 6 dollar haal je er heel snel uit.
Campermate: De gratis versie van Wikicamps, maar met minder campingplekken
Fuel map Australia: Vind de benzinepomp in de buurt met de goedkoopste prijzen.
Booking.com: Al je boekingen in een omgeving
Hostelworld: Al je hostels in een omgeving
Trivago: Vergelijk je hotelprijzen
Google Maps: Download de route die je rijdt en heb altijd een navigatie op zak.

De betrouwbare touroperator voor Australië

Al mijn tours die ik heb gedaan in Australië zijn geboekt met Duchies Travel. Zij kunnen je helpen om je hele reis te plannen en de juiste tours te boeken. Ze regelen alles voor je, voor een goedkope prijs! Hierbij gebruiken ze een persoonlijke benadering waardoor de tours ook echt bij je passen. Want de ene whitsundays tour is niet hetzelfde als de andere whitsundays tour. Wil je zelf ook een gratis reisplan of hulp voor tours? Vraag hier jouw gratis reisplan aan! Daarnaast hebben zij ook de facebookgroep Dutchies in Australia. Hierin zitten duizenden Nederlanders die in Australië zijn of zijn geweest. Deze Nederlanders helpen je graag met al je vragen. Daarnaast kom je hierdoor ook de speciale Nederlandse evenementen te weten zoals: Koningsdag, de nieuwjaarsduik, carnaval in Australië en de Nederlandse bocht tijdens de F1 Melbourne. Sinds kort kan ik mijn lezers ook een kortingscode geven bij boekingen bij Dutchies travel. Gebruik OPREISMETJOHNNO als kortingscode en ontvang een leuke korting.

Vakantie of reis boeken naar Australië

Australië staat bij veel mensen bekend als land voor allemaal backpackers. Maar dat is niet helemaal waar. Australië is fantastisch voor alle mensen die van avontuurlijke vakanties en reizen houden. Zo kan je naar Australië vliegen en daar met de greyhound tussen de backpackers reizen, maar je kan ook reizen met de gehuurde auto of camper. Hierbij moet je zelf alles uitstippelen tijdens je reis. Wil je liever een rondreis door Australië boeken? Dit is ook mogelijk via Fox vakanties van de ANWB, Sawadee, Djoser of Koningaap.

Dit zijn mijn tips voor jouw Oostkust trip van Australië. Wat vind je van deze tips? Of heb je er nog meer? Laat ze achter in een reactie.

Reacties

  1. Ping:Op reis met Johnno

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.