Westpunt, zwemmen met schildpadden in curacao

Westpunt, zwemmen met schildpadden, klif springen en Warawara roofvogels spotten

Op zo’n 45 minuten van Willemstad ligt het kleine dorpje Westpunt. Dit dorpje ligt in het meest westelijk gedeelte van Curaçao. Ondanks dat dit een klein dorp is, moet je er zijn geweest tijdens je vakantie op Curaçao. Je kan hier namelijk zwemmen met schildpadden, springen vanaf een klif en Warawara roofvogels spotten. Daarnaast kan je heerlijk zonnen op de stranden Playa Grandi en Playa Forti. Wist je dat je bij Playa Forti ook leguaan kan eten met uitzicht op zee?


autohuur Curaçao

Zwemmen met schildpadden bij Playa Grandi

Bij binnenkomst van Westpunt rij je langs een aantal huizen, een begraafplaats en restaurantjes. Voor je verschijnt er een klein bos met gekleurde bomen. Hier moet je, net voor de boot, naar rechts toe om naar Playa Grandi te komen.

Bekijk hier de beste vakantie aanbieders voor jouw vakantie naar Curaçao.

Aangekomen bij het strand zie je al snel de vissersboten, vissers en de toeristen op de pier. Hier laten de lokale vissers hun restanten vis in het water. De schildpadden weten dit en komen daardoor ieder dag naar deze plek om te eten. Een uitgelezen kans voor ons om te kunnen zwemmen met schildpadden. Let hierbij wel op dat het wilde dieren blijven die ziek worden als wij ze aanraken. Niet aanraken dus. Na 20 minuten te hebben gezwommen met de schildpadden en vele foto’s te hebben gemaakt is het tijd om verder te zwemmen. De meeste mensen komen alleen voor de schildpadden, maar missen dan het mooie rif. Hier kan je snorkelend al veel vissen en zelf grote scholen met vis zien.

LIONSDIVE BEACH RESORT
* Gelegen aan het bekende MAMBO beach
* Met eigen huisrif om te duiken

Te boeken bij TUI vanaf € 1300,-
RENAISSANCE CURACAO RESORT
* Gelegen midden in Willemstad centrum
* Met eigen infinity zwembad en strand
Te boeken bij Vakantiediscounter vanaf € 743,-

Klif springen bij het strand Playa Forti

Vanaf Playa Grandi ga je rechts af het tweede gedeelte van het dorpje Westpunt in. Deze weg volg je totdat je aan je rechterhand een aantal restaurantjes ziet met hoge kliffen. Bij deze restaurantjes is het mogelijk leguaan te eten. Dit heb ik zelf niet geprobeerd. Op de parkeerplaats van deze restaurantjes kan je de auto parkeren om vervolgens naar de hoek te lopen. Hier is een cementblok gemaakt op de rand van de klif. Vanaf dat blok kan je de sprong van 12 meter in de oceaan maken. Pas hier wel mee op, want het kan gevaarlijk zijn als je verkeerd neer komt. Het is verstandig om met je voeten eerst het water te raken en niet naar beneden te duiken of een bommetje te maken. Dit kan je namelijk vele blauwe plekken of erger bezorgen. Wil je niet springen van deze klif? Dan kan je genieten van het mooie uitzicht vanaf de kliffen of heerlijk op het gratis strand gaan liggen

Bekijk hier de beste vakantie aanbieders voor jouw vakantie naar Curaçao.De roofvogel van Curacao, de Warawara

Op Curaçao leeft maar een roofvogel. Dit is de Kuifcaracara maar op Curaçao noemt iedereen hem de Warawara. Deze vogel hoort bij de valkachtige en is voornamelijk in het westen van Curaçao te vinden. Zo zag ik ze in bomen, op cactussen, lopend over de weg en op lantarenpalen. Vaak zijn ze in de buurt van aangereden dieren want deze vogel zijn in dat opzicht liever lui dan moe. Wanneer je hem ziet is het de moeite waard om even te stoppen en te wachten tot wanneer hij gaat vliegen. Wanneer die zit of loopt vind ik het meer op een combinatie van een kip en een roofvogel lijken, maar als die vliegt krijgt die hele mooie vleugels zoals op onderstaande foto’s.

Na de Warawara te hebben gefotografeerd zit mijn dag erop en ga ik weer terug naar Willemstad. Ik vind het westen van Curaçao een van de mooiste gedeeltes van Curaçao. Zo heb ik hier ook de Christoffelberg beklommen en heb ik de North coast route gereden in het Christoffelpark.

Ik vind dit een van de gaafste dingen die ik heb gedaan in Curaçao. Wat was jouw top activiteit in Curaçao? Ik hoor het graag in een reactie.

Wil je jouw vakantie naar Curaçao plannen? Bekijk deze handige links voor jouw vakantie naar Curaçao.

*Dit bericht bevat affiliatie marketing links. De affiliatie links zorgen ervoor dat ik deze website online kan houden. Wanneer u op een link in dit blogbericht van bijvoorbeeld van Bol.com, Tui of Booking.com klikt en iets in de komende dagen boekt of besteld, krijg ik een kleine commissie over het verkoopbedrag zonder dat u hier iets van merkt of voor betaald. Door deze financiële vergoeding vanuit de bedrijven, kunt u alle blogberichten blijven lezen op deze website.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.