Playa lagun strand op curacao - Op reis met Johnno

Playa Lagun, strand, leguanen en prachtig duiken.

Playa Lagun is een strand in het noordwesten van Curaçao. Het eerste wat hier opvalt is dat het niet commercieel is en daarbij lekker rustig. Het enigste wat je ziet is een duikshop, de blauwe oceaan, het strand met bootjes en hoge kliffen. Wie beter kijkt ziet aan de rechterkant op de kliffen een restaurant zitten en aan de andere kant een aantal huizen. Wij komen rond het middaguur aan en gaan opzoek naar de trap. De trap zit aan de rechterkant van dit knusse strand verstopt en zo klimmen bij naar het restaurant.

Bekijk hier de beste vakantie aanbieders voor jouw vakantie naar Curaçao.

Het strand van Playa Lagun

Eten met leguanen en een prachtig uitzicht

Aangekomen op het terras is het uitzicht fantastisch. Dit restaurant is aan de rand van de klif gebouwd en heeft daarmee uitzicht over de gehele Playa Lagun baai. Vooral wanneer de zon in het water schijnt zijn de verschillende kleuren blauw fascinerend. Wij hebben een plekje gevonden op het terras en bestellen ons eten. Ik kan de kip teriyaki zeker aanraden. Deze is namelijk echt voortreffelijk. Tijdens het eten valt ons op dat er veel leguanen hier rondlopen. Ze lopen over de stenen afzetting en zitten te relaxen in de struiken. Bekijk de foto’s maar eens.

Duiken bij Playa Lagun

Na het eten gaan wij terug naar de bus van Jan Thiel Diving om de duikuitrusting aan te trekken. Naast dat wij iets wilde eten, gaan wij hier onze tweede duik van de dag maken. ’s Ochtends gedoken met schildpadden en ’s middags gaan wij opzoek naar bijzondere vissen, kreeften en adelaarsroggen. De duikgids geeft aan dat wij eerst naar 2 duikplekken zwemmen op 3 meter diep. Daarna zwemmen wij naar het grote rif bij de inham van de baai. Onderweg kunnen wij de adelaarsroggen ofwel eagle ray treffen.

Zoals je ziet op de foto’s hebben wij de vissen en kreeft gezien. Maar ook de Adelaarsrog hebben wij gezien! Helaas was deze te ver weg voor mijn camera. Dat is ook gelijk het leuke aan duiken. De foto’s zijn mooi, maar wel onscherp en blauw. Tijdens de duik heb je daar geen last van, en is alles vol in de kleuren. Aangekomen op het strand blijkt dat wij 44 minuten onder water zijn geweest, een diepte van 15 meter hebben gehaald en dat het water 30 graden was. Dit is een voordeel van Curaçao. Het water is altijd warm.

Wil je ook duiken op dit punt? Boek een duik met deze duikschool.

De uitzicht vanaf het strand op Playa Lagun

Aangekomen bij de bus trekken wij de duikkleding weer uit en maken alles schoon. Spullen de bus in en zelf moe en voldaan terug naar Jan Thiel. Maar voordat wij daar zijn maken wij een tussenstop bij de Flamingo’s.

Ben je ook bij Playa Lagun geweest? Laat een reactie achter wat je ervan vond en welke dieren je eventueel zag tijdens de duik of het snorkelen.

Bekijk hier de beste vakantie aanbieders voor jouw vakantie naar Curaçao.

LIONSDIVE BEACH RESORT
* Gelegen aan het bekende MAMBO beach
* Met eigen huisrif om te duiken

Te boeken bij TUI vanaf € 1300,-
RENAISSANCE CURACAO RESORT
* Gelegen midden in Willemstad centrum
* Met eigen infinity zwembad en strand
Te boeken bij Vakantiediscounter vanaf € 743,-

Wil je jouw vakantie naar Curaçao plannen? Bekijk deze handige links voor jouw vakantie naar Curaçao

*Dit bericht bevat affiliatie marketing links. De affiliatie links zorgen ervoor dat ik deze website online kan houden. Wanneer u op een link in dit blogbericht van bijvoorbeeld van Bol.com, Tui of Booking.com klikt en iets in de komende dagen boekt of besteld, krijg ik een kleine commissie over het verkoopbedrag zonder dat u hier iets van merkt of voor betaald. Door deze financiële vergoeding vanuit de bedrijven, kunt u alle blogberichten blijven lezen op deze website.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.