Jan Thiel strand - Op reis met Johnno

Jan Thiel strand

Het strand van Jan Thiel is een van de bekendere stranden van Curaçao. Het grote voordeel van het Jan Thiel strand is dat er altijd iets te doen is. Overdag kan je heerlijk zonnen, beach tennis spelen, duiken of snorkelen en ’s avonds kan je er genieten van de strandtentjes. Speciaal op zaterdag is Zanzibar the place to be op Curaçao. Van 17.00 tot 19.00 is het Happy hour en daarna gaat het feest door tot de late uurtjes.

De baai van jan Thiel

Booking.com

Snorkelen bij Jan Thiel

Bij bijna ieder strand op Curaçao kan je goed snorkelen. Maar bij Jan Thiel is het rif erg laag waardoor het voor snorkellaars ideaal is om alles te zien. Zoals op bovenstaande foto zie je de golfbreker lopen. Vanaf het uiteinde van deze golfbreker snorkel je via het koraal naar de overkant. Kijk goed links en rechts, want je ziet onwijs veel koraal, vissen, krabben en als je geluk hebt aalen, schildpadden en roggen. Als je te ver naar rechts zwemt ( richting Zanzibar), zwem je boven een zandput. Dan weet je dat je terug moet zwemmen naar de rand van die punt, anders zie je helemaal niet. Bekijk de onderstaande foto’s om te zien, wat ik zag tijdens mijn snorkel avontuur bij Jan Thiel.

Koraal tijdens het snorkelen van bij Jan Thiel
De tropmetvis, vele ervan gezien in de baai van Jan Thiel
Vissen, vissen en nog meer vissen op Curaçao.
Krab waar ga je heen? Ik heb je gezien tijdens het snorkelen in het water bij Jan Thiel op Curaçao.

Wil je ook eens snorkelen op andere locaties in Curaçao? Dan raad ik Playa Lagun aan waar ik een adelaarsrog en kreeft tegen kwam, Playa Grandi waar je kan snorkelen met schildpadden of Cas Abou waar ik de slang aal tegen kwam. Om op deze locatie te komen heb je wel een auto nodig. Ze liggen namelijk aan het westelijke gedeelte van Curaçao. Neem eens een kijkje bij Sunny Cars. Hierbij kan je all inclusieve een auto huren zonder problemen achteraf.

Vind je de onderwaterwereld net zo mooi als ik? Of heb je hele andere vissen gezien bij het strand van Jan thiel? Dan hoor ik dat graag via een reactie.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.