Wat te doen in Willemstad - Op reis met Johnno

Het kleurrijke Willemstad

Willemstad centrum bestaat uit twee wijken. Een wijk is Punda en de andere wijk is Otrobanda. Deze twee wijken worden gescheiden door de Sint Annabaai. De Koningin Emmabrug zorgt ervoor dat de wijken Punda en Otrobanda verbonden zijn. Deze brug is 168 meter lang en ligt op zestien pontons. Daarmee is het de enige drijvende houten draaibrug ter wereld. Niet zo gek dat deze brug de bijnaam pontjesbrug heeft gekregen. Nu wil je vast weten wat er allemaal te doen is in Willemstad. Het belangrijkste om te weten is, is dat alles op loopafstand is. Dus je auto parkeren en lekker wandelen.

Bekijk hier de beste vakantie aanbieders voor jouw vakantie naar Curaçao.

Het bord van Curaçao op het Wilhelminaplein.

Punda

Ik parkeer de auto bij het Wilhelminapark in Punda. Let op! Het is hier betaald parkeren. Gelukkig kost het maar één gulden per uur dus met vijf gulden kan je de hele stad gezien hebben. Ik loop naar het Wilhelminapark en zie verschillende restaurantjes. Ik kies voor Plein Cafe Wilhelmina om te gaan lunchen. Tijdens de lunch zie ik hoe PSV wint van Sporting en geniet ik van een heerlijke wrap. Na de lunch gaat mijn stadswandeling beginnen. Ik begin bij het wilhelminapark, en zie de letters ‘CURACAO’ en ‘DUSHI’. Ik maak er leuke foto’s om zo de bekende plaatjes te hebben van de stad.

Bekijk hier de beste vakantie aanbieders voor jouw vakantie naar Curaçao.

Dushi Curacao. Deze letters vind je in Pundo Willemstad.

Booking.com

De oude en ronde markt

De foto’s zijn gemaakt en ik ga verder naar de ‘oude markt’ en de ‘ronde markt’. Ik had op verschillende blogs over deze markten gelezen dus wilde ik ze zelf ook graag zien. Dit bleek voor mij niet zo heel interessant. De oude markt is compleet vernieuwd. Oftewel een doodnormale markt. Hoopgevend ga ik naar de ronde markt toe. Gezien de toestand van het gebouw is deze markt nog niet vernieuwd. Tijdens een rondje over de markt lijkt deze markt voornamelijk te bestaan uit souvenirs en cosmetica. Als je opzoek bent voor souvenirs kan het zeker interessant zijn om er een rondje te lopen. Anders is deze markt ook iets om over te slaan. De huisjes tegenover deze markt zijn wel leuk om te zien.

Gekleurde huisjes tegenover de ronde markt.

Street art in Punda en de Handelskade

Ik besluit om via de steegjes en winkeltjes te lopen naar de Handelskade. Onderweg zie ik in de winkelstraten kleurt in vele kleuren. Op de muren waar geen raam of deur in zit zijn allemaal muurtekeningen gemaakt. Dit is iets wat ik niet wist en is echt heel gaaf. Gele vogels, leguanen en andere dieren en planten zijn te zien op deze muren. Aangekomen bij de Handelskade barst het weer van de restaurantjes. Hierdoor is het er vooral erg druk en is de schoonheid van deze gekleurde huizen niet te zien. Wie weet is dit wel te zien vanaf de pontjesbrug.

LIONSDIVE BEACH RESORT
* Gelegen aan het bekende MAMBO beach
* Met eigen huisrif om te duiken

Te boeken bij TUI vanaf € 1300,-
RENAISSANCE CURACAO RESORT
* Gelegen midden in Willemstad centrum
* Met eigen infinity zwembad en strand
Te boeken bij Vakantiediscounter vanaf € 743,-

Pontjesbrug

Aangekomen bij de Pontjesbrug is deze nog 30 minuten open voordat deze in beweging komt. Als de brug open gaat voor de boten, kan je alleen naar de overkant via een veerboot. Wel zo handig. Het komt namelijk geregeld voor dat deze brug 30 minuten open staat voor de cruise- en vrachtschepen. Tip: Ga op de pontjesbrug staan als die open gaat.. Je mag namelijk op de brug blijven wanneer deze open gaat. Hou wel rekening dat je ongeveer 30 minuten staat te wachten. Ik loop de pontjesbrug op en maak de meest bekende foto van Curaçao. Die van de Handelskade.

Uitzicht vanaf het pontjesbrug op de handelskade

Otrobanda

Aangekomen aan de andere kant van de pontjesbrug ben ik aangekomen in Otrobanda. Ik weet door andere blogs te lezen dat hier meerdere bezienswaardigheden zijn. Dit zijn de Hura Hulanda museum, Het Rif Fort en een winkelstraat. Om naar het Hura Hulanda museum te komen moet ik via de winkelstraat lopen. Als jonge jongen van 25 die niet naar Curaçao is gekomen om te shoppen is deze winkelstraat niet heel interessant. Voor de dames is deze winkelstraat wel een stuk leuker, aangezien het voornamelijk damesmode winkels zijn.

Kura Hulanda, Het slaven museum over curacao

Hura Hulanda museum


autohuur Curaçao

Aangekomen bij het Hura Hulanda museum vallen mij gelijk de muurschilderijen op over de slavernijtijd. Ik loop om kwart voor vier naar binnen om mijn kaartje te kopen voor dit museum. Helaas gaat dit museum al met 30 minuten dicht en ben ik dus te laat. Ben je wel in dit museum geweest? Dan hoor ik graag hoe het was in een reactie. Ik loop dus weer (iets wat teleurgesteld) naar buiten om naar Rif Fort te lopen. Wanneer ik een trappetje afloop zie ik onderstaand fotomodel.

Rif Fort

Ik ben tien minuutjes onderweg naar Rif Fort. Rif fort heeft er vroeger voor gezorgd dat niemand Curaçao kon aanvallen. Ik begin in de binnentuin van Rif Fort wat meer weg heeft van een gezellig plein in een Nederlandse stad. Overal winkeltjes, restaurantjes en een waterspeeltoestel voor de kinderen. Hier wordt gretig gebruik van gemaakt. Niet alleen de kinderen maar ook de volwassenen gebruiken het voor verkoeling op deze warme dag. Het is namelijk 38 graden.

Ik besluit om de trappen op te lopen en zo op de muur van dit fort te komen. Op deze muur zie je waar vroeger de kanonnen stonden om eventuele schepen aan te vallen. Nu zijn het allemaal uitzichtpunten over de oceaan. Ik had geluk dat het een hele heldere dag was, waardoor ik Venezuela zag aan de horizon. Dit is maar liefst 65 kilometer verderop. Een ander mooi uitzichtpunt is die op de Pontjesbrug en de Handelskade. Ik maak mijn foto’s en besluit dat het mooi is geweest voor vandaag. Na 3.5 uur kom ik aan bij mijn auto en rij ik weer naar mijn appartement.


Tips voor Willemstad

Mijn eindoordeel is dat Willemstad een mooie stad is, maar in vier uurtjes heb je alles van deze stad gezien. Samenvattend zijn dit mijn zeven tips voor Willemstad:

  1. De pontjesbrug
  2. Street art in Punda
  3. Foto’s maken van de Handelskade
  4. Rif Fort in Otrobanda
  5. Wilhelmina plein met de “Dushi”en ‘Curaçao’ borden
  6. Souvenirs kopen in en om de ronde markt
  7. Hura Holanda museam (zelf niet geweest)

Heb je nog andere tips voor Willemstad? Dan hoor ik deze graag in een reactie.

Ga je liever de natuur in dan een naar een stad? Dan raad ik aan om de Christoffelberg te beklimmen of naar Westpunt te gaan om de Warawara te spotten.

Wil je jouw vakantie naar Curaçao plannen? Bekijk deze handige links voor jouw vakantie naar Curaçao.

*Dit bericht bevat affiliatie marketing links. De affiliatie links zorgen ervoor dat ik deze website online kan houden. Wanneer u op een link in dit blogbericht van bijvoorbeeld van Bol.com, Tui of Booking.com klikt en iets in de komende dagen boekt of besteld, krijg ik een kleine commissie over het verkoopbedrag zonder dat u hier iets van merkt of voor betaald. Door deze financiële vergoeding vanuit de bedrijven, kunt u alle blogberichten blijven lezen op deze website.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.