Flamingo's spotten op Curaçao - Op reis met Johnno

Flamingo’s spotten op Curaçao

Je kan niet op Curaçao zijn geweest als je geen flamingo’s hebt gezien. In deze blog is te lezen waar je de flamingo’s kan spotten op Curaçao. Wist je dat deze roze vogel iedere dag vele kilometers aflegt? Ze vliegen overdag namelijk naar Curaçao en gaan ’s avonds terug naar Venezuela of Bonaire. In Curaçao gebruiken ze de zoutvlaktes om te eten terwijl ze in Venezuela of Bonaire zoutwater drinken. Als de Flamingo’s in Curaçao zijn, zijn ze makkelijk te zien. Ze staan namelijk op tientallen meters van de doorgaande weg.

Bekijk hier de beste vakantie aanbieders voor jouw vakantie naar Curaçao.

Op de zoutpannen van Curaçao heb je de grootste kans op flamingo's te spotten

Flamingo’s spotten op de zoutpannen bij Sint Willibrordus

Vanuit Willemstad is het ongeveer 10 kilometer rijden naar Sint Willibrordus. De zoutpannen of ‘Salinja’s”beginnen al wanneer je bijna in Sint Willebrordus bent. De weg hiernaartoe heet heel toepasselijk “Weg naar Sint Willebrordus”. Wanneer je de zoutpannen ziet is het van belang om goed op te letten of je de flamingo’s ziet. Deze dieren zitten namelijk overal op deze grote zoutpannen, maar de kans is heel groot dat ze naast de weg zitten. Toen ik hier was zag ik ze twee keer direct langs de weg.

Flamingo's in Willibrordus opzoek naar eten.

autohuur Curaçao

De beste tijd om flamingo’s te zien

De roze flamingo’s blijven wilde dieren dus het kan voorkomen dat je geen flamingo’s ziet in Sint Willebrordus. Het schijnt dat je in de vroege ochtend de meeste kans hebt op flamingo’s. Dit wil zeggen dat je om 8 uur in Sint Willebrordus moet zijn! Nu ga ik liever niet te vroeg mijn bed uit als het niet hoeft. Ik gokte het erop en zag de flamingo’s twee keer tussen 16.00 en 17.00. Het is dus eigenlijk niet nodig om voor de flamingo’s vroeg je uit te gaan. Dus als je vroeg je bed uit wilt, zou ik eerder dan de Sint Christoffelberg beklimmen en later op de dag naar de flamingo’s rijden.

Flamingo's op Curaçao met hun hooft in het water

Roze en witte flamingo’s.

Het viel mij op dat er hele roze flamingo maar ook bijna witte flamingo’s staan. Dit komt door de gezondheid van de flamingo. Flamingo’s eten namelijk weekdieren, schelpdieren en kreeftjes waardoor ze de roze kleur krijgen. Is een flamingo wit? Dan is deze niet zo gezond en eet hij te weinig. Wist je trouwens de flamingo’s vanwege meerdere redenen op een poot staan. Als ze op 2 poten zouden staan, zakken ze weg in de modder en zouden ze het te koud krijgen.

Flamingo's op een poot, ze staan te rusten na het eten
LIONSDIVE BEACH RESORT
* Gelegen aan het bekende MAMBO beach
* Met eigen huisrif om te duiken

Te boeken bij TUI vanaf € 1300,-
RENAISSANCE CURACAO RESORT
* Gelegen midden in Willemstad centrum
* Met eigen infinity zwembad en strand
Te boeken bij Vakantiediscounter vanaf € 743,-

Nog meer te doen in rond om Willebrordus

Als je de Flamingo;s hebt gezien, kan je meer leuke dingen doen in het zuiden en westen van curaçao. Denk bijvoorbeeld aan Westpunt. Hier kan je zwemmen met schildpadden, springen van de klif en Warawara roofvogels spotten. Wil je liever relaxen om het mooiste strand van Curaçao? Ga dan naar bountystrand Cas Abou.

Heb je zelf de flamingo’s gespot op Curaçao? Dan hoor ik graag in een reactie wat je hiervan vond!

Wil je jouw vakantie naar Curaçao plannen? Bekijk deze handige links voor jouw vakantie naar Curaçao.

*Dit bericht bevat affiliatie marketing links. De affiliatie links zorgen ervoor dat ik deze website online kan houden. Wanneer u op een link in dit blogbericht van bijvoorbeeld van Bol.com, Tui of Booking.com klikt en iets in de komende dagen boekt of besteld, krijg ik een kleine commissie over het verkoopbedrag zonder dat u hier iets van merkt of voor betaald. Door deze financiële vergoeding vanuit de bedrijven, kunt u alle blogberichten blijven lezen op deze website.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.