Een dagtocht naar Klein Curaçao - Op reis met Johnno

Een dagtocht naar Klein Curaçao

De wekker gaat vroeg omdat ik om half 9 moet verzamelen bij Zanzibar in de Jan Thiel baai. Hier ligt de Black & White catamaran van BlueFinn te wachten. Na een leuk onthaal van de captain en zijn team gaat de boot om 9 uur vertrekken naar Klein Curaçao. Deze boottocht duurt ongeveer twee uur en ik lag heerlijk te relaxen in de netten die gespannen zijn tussen de gedeeltes van de catamaran.

De catamaran vaart tientallen meters uit de kust waardoor je hierdoor ook de oostkust van Curaçao kan zien. Iets wat je anders niet kan zien, aangezien dit gedeelte privé terrein is. Tijdens deze tocht zie je de springende vissen voor de boot ‘vliegen’ en wordt je bediend door de bemanning. De Black en White is namelijk een All inclusive boot. Onderweg kreeg iedereen op de boot heerlijke stukjes fruit en drankjes. Voor mij was dit erg aangenaam omdat de kater nog aanwezig was van de happy hour op vrijdag bij Chill en het Wet en Wild feestje bij Mambo Beach.

Bekijk hier de beste vakantie aanbieders voor jouw vakantie naar Curaçao.

Bijna aangekomen bij Klein Curaçao moest de gehele boot nog eenmaal luisteren naar de kapitein. Die melde op een leuke manier wat er allemaal te doen is op Klein Curaçao. Dit is namelijk helemaal niets. Een geintje van de kapitein want je kan er snorkelen, relaxen op het bounty strand en een wandeling over het eiland maken naar de vuurtoren en het scheepswrak. Om half 1 moeten wij terug zijn op de boot voor de barbecue en dan zou ook de alcoholische bar open gaan. De kapitein is klaar en wij gaan het water in om opzoek te gaan naar schildpadden en vissen. Wie weet hebben wij zelfs het geluk om de babyschildpadden te zien.

Snorkelen op Klein Curaçao

Het zicht is hier helaas iets minder goed als wat ik gewend was tijdens de duiken en snorkeltrips op Curaçao. Desalniettemin zie ik er een aantal schildpadden, schollen, een steen vis en vele gekleurde vissen. Na het uurtje zwemen even lekker relaxen op het strand. Om half 1 terug naar de boot voor barbecuelunch. Tijdens de lunch verzamelen veel vissen rondom de boot. De vissen komen namelijk op de boten af en weten exact wanneer het lunch tijd is. Rond deze tijd gaat het overige eten namelijk het water in en dient als vissenvoer.


Na de lunch zwem ik samen met Maurice naar de kant om een stukje te gaan wandelen over het eiland. Hier zien wij een informatiebord waar van alles is te lezen over de geschiedenis van Klein Curaçao. Zo wist ik niet dat de Nederlanders met de West-Indische Compagnie hier alle zieke slaven in quarantaine hielden.

Bekijk hier de beste vakantie aanbieders voor jouw vakantie naar Curaçao.

LIONSDIVE BEACH RESORT
* Gelegen aan het bekende MAMBO beach
* Met eigen huisrif om te duiken

Te boeken bij TUI vanaf € 1300,-
RENAISSANCE CURACAO RESORT
* Gelegen midden in Willemstad centrum
* Met eigen infinity zwembad en strand
Te boeken bij Vakantiediscounter vanaf € 743,-

Na de informatie te hebben gelezen komen wij een aantal verlaten nesten van schildpadden tegen. Klein Curaçao is namelijk een broedplaats voor vele vogels en schildpadden. Deze schildpadden komen terug naar dit eiland om hun eieren te broeden. Onze wandeling vervolgt naar de vuurtoren. Hier gaat het strand over naar een pad met veel glas, doorns en kiezeltjes. Ik liep hier zonder slippers en dat kan ik je niet aanraden. Altijd slippers of schoenen meenemen dus. Aangekomen bij de iconische vuurtoren zijn wij gaan genieten van het uitzicht in de vuurtoren en hebben wij dit fotogenieke gebouw op de foto gezet.

De vuurtoren uit 1913


De laatste foto is gemaakt en wij lopen door naar de twee scheepswrakken. Het eerste onbekende scheepswrak is een Frans zeiljacht genaamd de “Tchao”. Deze is in 2007 op de kliffen gelopen door de noordoostenwind en de hele sterke stromingen aan dit gedeelte van het eiland. Door deze stromingen is het ook verboden om te zwemmen in dit gebied. Als tweede scheepswrak zien wij het bekendste scheepswrak. Dit is de olietanker Maria Bianca Guidesman uit de jaren ’80. Dit roestige schip verdwijnt heel langzaam door de invloed van de elementen.

De scheepswrakken op Klein Curaçao

Ons rondje maken we af en zo komen wij aan bij de witte stranden waar de boot ligt. Onderweg komen we een aantal salamanders en krabbetjes tegen. Aangekomen bij onze spullen pakken wij een balletje en gaan nog even in het water overgooien. Na een uurtje moeten wij terug naar de boot en varen we terug naar Curaçao. Om 17.00 komen wij aan op het vaste land en begint de Happy Hour bij Zanzibar.

Mijn oordeel over Klein Curaçao

Mijn oordeel over deze dagtrip is dat het een hele leuke dag was alleen dat de 100 euro veel geld is voor deze trip. Er liggen veel boten bij Klein curaçao waardoor het erg toeristisch is. Daarnaast vind ik het snorkelen en strand en van Cas Abou mooier en kan je beter zwemmen met schildpadden bij Westpunt. Daarnaast is het wel een erg leuke ervaring om te varen langs de kust van Curaçao en is een dagje all inclusieve op een boot met barbecue erg aangenaam. Wil je na het lezen over Klein Curaçao ook naar dit eiland? Bekijk eens deze aanbieding van Viator voor de Bluefin Catamaran

Ben jij wel eens op klein curaçao geweest en wat vond je ervan? Ik hoor het graag!

Wil je jouw vakantie naar Curaçao plannen? Bekijk deze handige links voor jouw vakantie naar Curaçao.
Hotel en hostel aanbiedingen
Booking.com
Trivago
Momondo
Activiteiten regelen
Getyourguide
Viator

*Dit bericht bevat affiliatie marketing links. De affiliatie links zorgen ervoor dat ik deze website online kan houden. Wanneer u op een link in dit blogbericht van bijvoorbeeld van Bol.com, Tui of Booking.com klikt en iets in de komende dagen boekt of besteld, krijg ik een kleine commissie over het verkoopbedrag zonder dat u hier iets van merkt of voor betaald. Door deze financiële vergoeding vanuit de bedrijven, kunt u alle blogberichten blijven lezen op deze website.

Reacties

 1. Lesly Beantwoorden

  Bijzondere ervaring zeg!

  Bij de scheepswrakken krijg ik een beetje een dubbel gevoel. Heeft wat spannends en tegelijk iets verdrietigs.

  Mooie foto’s en leest lekker weg!

  • Johnno de Jong Beantwoorden

   Dank je wel voor de leuke complimenten. Het was zeker een bijzondere en mooie ervaring en gelukkig was alle bemanning veilig van het schip afgekomen.

   Groetjes
   Johnno

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.