De Christoffelberg beklimmen - Op reis met Johnno

De Christoffelberg beklimmen

6 Uur gaat de wekker want ik wil de Christoffelberg gaan beklimmen. Aangezien ik gisteren een nachtduik heb gedaan verzet ik mijn wekker naar 7 uur. Achteraf was dit niet zo slim aangezien ik hierdoor pas kwart voor 8 in de auto zat en rond half 9 aankom bij het nationale Christoffelpark . Even de auto parkeren, kaartje en extra drinken kopen en rijden naar de parkeerplaats. De route naar de parkeerplaats is het eerste gedeelte van de Mountain route. Na 15 minuten rijden over smalle wegen met een aantal haarspeldbochten en steile afgronden kom ik aan bij de parkeerplaats. Voor deze Mountain route krijg je bij de receptie een kaart. Hierdoor weet je gelijk hoe je bij de parkeerplaats voor deze wandeling komt tot de top van de Christoffelberg.

Bekijk hier de beste vakantie aanbieders voor jouw vakantie naar Curaçao.

Tips voor het beklimmen van de Christoffelberg

  • Ga niet later dan 09.00 beginnen met de wandeling. Het wordt namelijk erg warm op de berg en na 10.00 uur mag je sowieso de berg niet meer op.
  • Doe goede (wandel)schoenen aan. Op slippers of sandalen red je het laatste gedeelte tot de top niet.
  • Neem voldoende zonnebrand mee, je loopt namelijk 2 tot 3 uur in de brandende zon
  • Neem minimaal 2 liter water en een snack mee. Je zweet veel tijdens de wandeling en voordat je terug gaat wil je iets eten.
  • Doe comfortabele kleding aan. Je moet echt klimmen tijdens deze beklimming
  • Vergeet je camera niet! Onderweg en op de top heb je fantastische uitzichten.
  • Je kan hier alleen komen met de auto, Huur voordelig een auto via Sunnycars

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

De wandeling tot de top van de Christoffelberg

Om kwart voor 9 ga ik beginnen aan de wandeling aan de voet van de Christoffelberg. Ik controleer of ik alles bij mij heb en ga beginnen met lopen. Tussen de bomen valt de warmte reuze mee en zie ik al een aantal andere wandelaars terug komen. Deze zien er bezweet en verhit uit dus het wordt een aardige wandeling naar de top. Tijdens de wandeling kom ik verschillende planten en dieren tegen zoals bromelia, cactussen, konijnen, vogels en hagedissen. Na 20 minuten kom ik op de eerste plek uit waar ik even ga uitrusten. Op dit uitkijkpunt merk ik dat ik al aardig heb geklommen. Het uitzicht over de bossen is hier fantastisch.

Bekijk hier de beste vakantie aanbieders voor jouw vakantie naar Curaçao.

Booking.com

Het tweede gedeelte van de tocht ben ik blij dat ik goede dichte schoenen aan heb getrokken. De paden worden smaller en de laatste 50 hoogte meter is het meer klimmen dan lopen. Hier zie je ook dat ( iets minder fitte) mensen elkaar helpen om tot de top te komen. Want als je eenmaal over deze rotsen bent gekomen ben je op de top van de berg. De top bestaat uit voornamelijk rotsen en een aantal vogeltjes. Als je om je heen kijkt zie je veel groen en de kleine dorpjes. Zo zie je Westpunt, grote en kleine knip, Shete-Boka, Willemstad en vele andere plaatsen.

LIONSDIVE BEACH RESORT
* Gelegen aan het bekende MAMBO beach
* Met eigen huisrif om te duiken

Te boeken bij TUI vanaf € 1300,-
RENAISSANCE CURACAO RESORT
* Gelegen midden in Willemstad centrum
* Met eigen infinity zwembad en strand
Te boeken bij Vakantiediscounter vanaf € 743,-

Op de top heb ik genoten van het uitzicht en ben ik fotograaf geworden van allemaal koppeltjes die nu nieuwe foto’s hebben op Instagram of andere social media. Na 30 minuten op de top begon ik met mijn tocht weer naar beneden. Dit is dezelfde route als omhoog en ik vond omlaag een stuk makkelijker dan omhoog. Na 40 minuten afdalen was ik weer bij de auto. Bij de auto mijzelf weer even opfrissen want dat was wel nodig na deze hike. Met de auto rij ik het laatste gedeelte van de Mountain route af en kom ik weer aan bij de receptie. Hier ga ik beginnen met de route North Coast route. Het tweede gedeelte van het Christoffelpark.

Wil je jouw vakantie naar Curaçao plannen? Bekijk deze handige links voor jouw vakantie naar Curaçao.
Hotel en hostel aanbiedingen
Booking.com
Trivago
Momondo
Activiteiten regelen
Getyourguide
Viator

*Dit bericht bevat affiliatie marketing links. De affiliatie links zorgen ervoor dat ik deze website online kan houden. Wanneer u op een link in dit blogbericht van bijvoorbeeld van Bol.com, Tui of Booking.com klikt en iets in de komende dagen boekt of besteld, krijg ik een kleine commissie over het verkoopbedrag zonder dat u hier iets van merkt of voor betaald. Door deze financiële vergoeding vanuit de bedrijven, kunt u alle blogberichten blijven lezen op deze website.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.