De North Coast route van het Christoffelpark - Op reis met Johnno

De North Coast route van het Christoffelpark

Aangekomen bij de receptie van het Christoffelpark haal ik mijn muntje op om door de slagboom te kunnen. Deze krijg je gratis wanneer je het ticket voor de Christoffelberg kan laten zien. Waterfles weer gevuld en op naar de auto. Onderweg naar de auto werd ik opgewacht door een iguana die naast de deur van de receptie zat. Een foto nemen en dan de warme auto in. Het eerste gedeelte van de North Coast route bestaat uit een eenbaansweg welke voor beide richtingen is . Goed oppassen voor de tegenliggers want er is niet veel ruimte om uit te wijken. Gedurende deze route zijn er 7 stops waar je kan genieten van de prachtige natuur van het Christoffelpark.

Bekijk hier de beste vakantie aanbieders voor jouw vakantie naar Curaçao.

Iguana bij ingang receptie christoffelpark
Eenbaansweg Christoffelpark

De eerste stop is bij een oude waterbak voor de dieren die vroeger op een van de drie plantages leefden. Deze stop is niet aangegeven met bordjes en daardoor zie je hem snel over het hoofd. Dit is mij ook gebeurd. Verder in de route zie je de eerste parkeerplaats om te stoppen. Ik volg het pad naar boven en kom uit bij een fantastische uitkijkpunt. Hier zie je het christoffelpark inclusief een van de inhammen van de Boka Grandi, de kustlijn, vele cactussen, de Christoffelberg en de opgedroogde zoutvlaktes.


Opgedroogde zoutvlakte van het Christoffelpark

Terug in de auto rij ik verder door bossen van het Christoffelpark. Aan de linker kant zie ik een auto geparkeerd en ga eens kijken wat hier te doen is. Al snel zie ik een groot opgedroogde oppervlakte en weet dat dit de derde stop is bij de opgedroogde zoutvlaktes. Het is is voornamelijk heel droog en een perfecte plaats om foto’s te maken van de levende en dode vegetatie.

Boka Grandi

Na de foto’s te hebben gemaakt en een gezellig gesprek met het oudere echtpaar die dezelfde route rijdt, rij ik verder door. Al snel zie ik een parkeerplaats welke ik herken van het uitzichtpunt eerder op de route. Ik ben aangekomen bij de Boka Grandi. Dit is een van de inhammen waar de zee op inslaat. Vroeger ging hier de zee over een kleine heuvel door naar de zoutvlaktes. Dit is vroeger dicht gemaakt om zo meer land te hebben voor de dieren. Voor nu is dit positief zodat ik een kleine wandeling heb naar de Boka grandi. 10 minuutjes lopen op mijn slippers en ik sta met mijn voeten in het zand. Het uitzicht is erg mooi en ik kan op de bank genieten van mijn lunch.

Bako grandi in curacao
pad naar boka grandi langs de rotsen in curacao

Vogels spotten

In de auto gekomen rij ik door naar de volgende stop. Een groot natuurgedeelte waar vele verschillende vogels leven. Een ideale plek voor mij omdat ik gek ben van natuur foto’s en voornamelijk van vogels. Hier aangekomen zie ik al snel de cactussen voor mij en is de vegetatie niet zo groot zodat ik overal heen kan lopen. Het is onderhand 2 uur smiddags en de zon is op zijn warmst. Dit is aardig te merken tijdens mijn wandeling door de flora en fauna in dit gebied. Mede hierdoor en omdat ik geen water meenam uit de auto loop ik terug naar de auto om naar de laatste stop te rijden.

Cactus in curacao

De grotten van de indianen

Aangekomen bij de laatste stop lees ik op de bordjes dat er hier 2 grotten zijn. Een grot is helaas afgesloten omdat hier oude muurschilderingen opstaat van de indianen. Deze werden door bezoekers besmeurd met stift of uitgewist. Eeuwig zonde, maar begrijpelijk dat overheid deze grot heeft gesloten voor bezoek. De andere grot is ongeveer 50 meter diep en zit vol met vleermuizen. Omdat er aan het einde geen licht te zien is draai ik halverwege om omdat ik niets meer zie. Uit deze grot gekomen wil een een ronde lopen om deze grote rotsheen. Wie weet vind ik nog een mooie muurschildering. Ik kom onderweg een leguaan tegen die voor mij wegschiet de rots op. Ik was sneller met mijn camera en heb daardoor een actie foto van deze leguaan. Voorderest kom ik niets bijzonders meer tegen en ga terug naar de auto.


Op de terugweg naar de uitgang probeer ik nog eenmaal de eerste stop te vinden. Ook de tweede keer kan ik deze niet vinden en besluit om het park te verlaten. Na de wandeling op de Christoffelberg en deze autoroute langs de north coast ga ik opzoek naar schildpadden en vliegende Warawara’s bij Westpunt.

Bekijk hier de beste vakantie aanbieders voor jouw vakantie naar Curaçao.

Wil je jouw vakantie naar Curaçao plannen? Bekijk deze handige links voor jouw vakantie naar Curaçao
Hotel en hostel aanbiedingen
Booking.com
Trivago
Momondo
Activiteiten regelen
Getyourguide
Viator

*Dit bericht bevat affiliatie marketing links. De affiliatie links zorgen ervoor dat ik deze website online kan houden. Wanneer u op een link in dit blogbericht van bijvoorbeeld van Bol.com, Tui of Booking.com klikt en iets in de komende dagen boekt of besteld, krijg ik een kleine commissie over het verkoopbedrag zonder dat u hier iets van merkt of voor betaald. Door deze financiële vergoeding vanuit de bedrijven, kunt u alle blogberichten blijven lezen op deze website.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.