Cas Abou, het mooiste strand van Curaçao - Op reis met Johnno

Cas Abou, het mooiste strand van Curaçao

Tijdens een van de trips in het westen van Curaçao eindigde een middag op het mooiste strand van Curaçao. Ik had mijzelf niet ingelezen over dit strand en wist niet wat ik moest verwachten. De Duitse reisgenoten wel, want zij hadden het de hele weg al over het strand van Cas Abou.

Cas Abou strand

Halverwege de inrit moesten wij 10 gulden parkeergeld betalen om vervolgens over een gravelweg naar de parkeerplaats te rijden. Een gratis offroad route voor 5 minuten wat de safari compleet maakt. Eenmaal aangekomen op de parkeerplaats is het strand echt prachtig. Het strand is parel wit, overal palmbomen en helderblauw water. Het perfecte plaatje van Curaçao is compleet!

Bekijk hier de beste vakantie aanbieders voor jouw vakantie naar Curaçao.


Zoals je ziet zijn dit de parel witte stranden uit de folders van vele vakantieaanbieders. Maar op Cas Abou is meer te doen als genieten van de zon en het uitzicht. Hier ligt namelijk een groot rif tussen de 2 uiteinden van de baai. Dus wij nemen onze snorkelspullen mee en gaan het water in. Al snel zien wij iets wat lijkt op een slang. Maurice stelt mij gerust dat het een Gold spotted eel is ofwel een aal met gouden stippen. Deze is zeldzaam omdat deze aal bijna nooit wordt gezien in het wild. Een gelukstreffer!

Snorkelen

Na deze aal zijn wij verder gezwommen de oceaan in. Via de rotsen aan de linkerkant naar de start van het rif. Aangekomen zwemmen wij met de stroming mee naar de andere kant van de baai. Hier gaan wij via de rotsen terug naar het strand waar de Duitse dames aan het zonnen zijn. Tijdens het snorkelen zagen wij vele vissen waaronder zelfs meerdere barracuda’s. Helaas zaten de vissen op ongeveer 10 meter diepte waardoor foto’s maken lastig was.

autohuur Curaçao

Cas Abou is voor mij het mooiste strand van Curaçao. Ik heb hier een top middag gehad en er is iets te doen voor iedereen. Je kan er helemaal niets doen op het parel witte strand of avontuurlijk opzoek gaan naar aalen, schildpadden en roggen tijdens het snorkelen. Cas Abou is dus een absolute aanrader.

Wil je niet de hele dag aan het strand liggen? Neem dan eens een kijkje in het Christoffelpark of begin de dag met een wandeling de Christoffelberg op.

Ben je zelf bij Cas Abou geweest? Dan hoor ik graag jouw reactie over dit strand.

LIONSDIVE BEACH RESORT
* Gelegen aan het bekende MAMBO beach
* Met eigen huisrif om te duiken

Te boeken bij TUI vanaf € 1300,-
RENAISSANCE CURACAO RESORT
* Gelegen midden in Willemstad centrum
* Met eigen infinity zwembad en strand
Te boeken bij Vakantiediscounter vanaf € 743,-
Wil je jouw vakantie naar Curaçao plannen? Bekijk deze handige links voor jouw vakantie naar Curaçao.
Hotel en hostel aanbiedingen
Booking.com
Trivago
Momondo
Activiteiten regelen
Getyourguide
Viator

*Dit bericht bevat affiliatie marketing links. De affiliatie links zorgen ervoor dat ik deze website online kan houden. Wanneer u op een link in dit blogbericht van bijvoorbeeld van Bol.com, Tui of Booking.com klikt en iets in de komende dagen boekt of besteld, krijg ik een kleine commissie over het verkoopbedrag zonder dat u hier iets van merkt of voor betaald. Door deze financiële vergoeding vanuit de bedrijven, kunt u alle blogberichten blijven lezen op deze website.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.