11 tips om te doen in Curaçao - Op reis met Johnno

11 tips om te doen in Curaçao

Curaçao is een fantastisch vakantieland om heen te gaan. Het is hier altijd 30 graden en daardoor een ideaal vakantieland in de Nederlandse winter. Zelf was ik 10 dagen op Curaçao en heb daarbij veel van het eiland gezien. Benieuwd wat mijn 11 tips zijn om te doen in Curaçao?

Bekijk hier de beste vakantieaanbieders voor jouw vakantie naar Curaçao.

Huur een auto

De eerste tip die ik wil geven is om een auto te huren. De bussen komen vaker te laat dan op tijd en soms gaan ze helemaal niet. Daarnaast liggen veel hotspots op afgelegen locaties waar je anders niet zo snel kan komen. Tijdens mijn tijd op Curaçao had ik ook steeds een auto tot mijn beschikking. Hierdoor kan je jezelf makkelijk transporteren. Op Curaçao zijn meerdere autoverhuurbedrijven. Een groot autoverhuurbedrijf is Sunny Cars. Hier kan je all-inclusieve auto’s huren. Zonder auto zijn de meeste van deze tips in Curaçao niet bereikbaar.

Tip 1: Duiken

In de oceaan om Curaçao zijn meer dan 70 duiklocaties en daardoor is duiken een hele populaire activiteit. Tijdens mijn duiken heb ik schildpadden, roggen, kreeften, krabben, slang aalen, roggen en nog vele verschillende vissen gezien. Ik ben zelfs ’s nachts gaan duiken op zoek naar koraalduivels. Deze duiken deed ik met Jan Thiel Diving bij het Livingstone Jan Thiel Resort in de Jan Thiel Baai. Zij gaan met de bus naar verschillende duiklocaties en daardoor is geen enkele duik hetzelfde. Naast de twee tank duiken voor gecertificeerde duikers bieden zij ook de Discover scuba duik aan waarbij je geen ervaring hoeft te hebben.

Leestip: Duiken en snorkelen op Curaçao

Tip 2: Snorkelen met schildpadden bij Westpunt

De tweede tip voor de vakantie op curaçao heeft ook te maken met water. Bij westpunt ligt Playa Grandi en daar wordt de vis van de lokale vissersboten schoongemaakt. De overige delen van de vis wordt in het water gegooid. Hierdoor komen de schildpadden eropaf en kunnen wij ermee snorkelen. Hier zie hoe groot de schildpadden kunnen worden maar ook hoe slim ze zijn.

Leestip: Westpunt, snorkelen met schildpadden


autohuur Curaçao

Tip 3: Boottour naar Klein Curaçao

Een dag naar Klein Curaçao is een echte aanrader. Je vaart eerst 2 uur langs de kust van Curaçao naar Klein Curaçao. Onderweg heb je kans op vliegvissen en dolfijnen. Aangekomen bij Klein Curaçao zie je gelijk de hoogtepunten van dit eiland. Het bountystrand, de scheepswrakken en de vuurtoren. Daarnaast zitten er op dit eiland ook schildpadden. Omdat je veel tijd hebt om het eiland te verkennen is het een heel relaxte dag. Wil je ook zo’n relaxte dag? Bekijk eens de opties die er zijn voor een tour naar Klein Curaçao.

Leestip: Een boottour naar Klein Curaçao.

Tip 4: Cas Abou, het mooiste strand van Curaçao

Wie Curaçao zegt, zegt witte stranden met de palmbomen. Het beste strand om zo’n dag te beleven is bij Cas Abou. Dit is veel minder druk dan Mambo Beach, waardoor je er heerlijk kan genieten. Het parkeren kost 10 gulden en dan kan je de hele dag chillen op het mooiste strand van Curaçao. Wie wilt gaan snorkelen kan ook hier water in, want er liggen twee koraalriffen.

LIONSDIVE BEACH RESORT
* Gelegen aan het bekende MAMBO beach
* Met eigen huisrif om te duiken

Te boeken bij TUI vanaf € 1300,-
RENAISSANCE CURACAO RESORT
* Gelegen midden in Willemstad centrum
* Met eigen infinity zwembad en strand
Te boeken bij Vakantiediscounter vanaf € 743,-

Leestip: Een middag op Cas Abou

Geniet van het uitzicht op Cas Abou Curaçao

Tip 5: Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao. Tijdens de vakantie op Curaçao moet je wel een dag in Willemstad geweest zijn. De wereldbekende Handelskade en pontjesbrug zijn hier te zien. Daarnaast kan je heerlijk door Punda lopen met de street art, gekleurde huisjes en markten voor de souvenirs voor thuis. Via de pontjesbrug kom je in Otrobanda waar je het Rif fort hebt en het slaven museum Kura Hulanda.

Leestip: Het kleurrijke Willemstad

De Handelskade, een van de tips om te zien in Willemstad, curaçao

Tip 6: Lunchen met leguanen

Bij Playa lagun zit een restaurant waar je heerlijk kunt eten, een uitzicht hebt over de hele baai en waar veel leguanen zitten. Deze leguanen zitten op het bladerdek en komen soms naar de stenenrand toe om daar te chillen. Als je een klein blaadje sla op de grond legt, zal er langzaamaan een leguaan heen komen die het opeet. Heel leuk om eens mee te maken en niet zo veel mensen weten over dit restaurant. Het restaurant hoort bij het Bahia Apartments maar iedereen kan er komen eten.

Leestip: Playa Lagun

Waar kan je lunchen met leguanen.

Tip 7: Sint Christoffelberg beklimmen

Voor de avonturiers en wandelaars is de Sint Christoffelberg beklimmen een leuke uitdaging en tip om te doen in Curaçao. Dit is de hoogste berg van Curaçao met 371 meter. De beklimming omhoog begint vrij gemakkelijk. Je loopt in de schaduw en het pad wordt steeds steiler. Halverwege de wandeling wordt het lastiger. Er komen steeds meer rotsen en je moet soms echt klimmen en klauteren om omhoog te komen. Maar als je eenmaal op de top bent, is het uitzicht schitterend. Je ziet bijna het hele eiland om je heen en het geeft een voldoening dat je er bent. Daarna moet je via dezelfde route weer naar beneden.

Leestip: De Sint Christoffelberg beklimmen

Wat een uitzicht van de Christoffelberg. Een tip om te doen in Curacao.

Tip 8: Flamingo’s spotten

Flamingo’s spotten kan je maar op een paar plaatsen doen in Curaçao. Een van die plaatsen is Sint Willibrordus. Hier staan de flamingo’s gedurende de dag in de zoutpannen. Deze zoutpannen zijn vlak langs de weg, maar wel erg groot. Hierdoor staan de flamingo’s de ene dag vlak langs de weg en de andere keer ver in het water. Deze zoutpannen zijn te vinden op de weg ‘Weg naar Sint Willibrordus‘.

Leestip: Flamingo’s spotten bij Sint Willibrordus

Tip voor Curacao, flamingo's spotten.

Tip 9: Mambo Beach

Mambo Beach is het populairste strand van Curaçao. Op Mambo Beach staat de bekende bord in het water voor de Instragram foto’s. Daarnaast is het voornamelijk chillen op het strand. Om je heen zijn winkeltjes en strandtentjes waar je kan lunchen en s avonds zijn er veel feestjes te vieren. Wie de snorkelspullen meeneemt en niet vergeet (zoals ik) kan voor de baai ook nog eens op zoek gaan naar vissen.

Bekijk hier de beste vakantieaanbieders voor jouw vakantie naar Curaçao.

Zonsondergang bij Mambo beach.

Tip 10: Eten bij een truki pan

In Curaçao zie je ze overal. De gekleurde campers waar je s avonds en s nachts kan eten. Het zijn de snackbars van Curaçao welke heerlijk zijn voor een Snack. De delicatesse is vaak kip met patat, maar iedere Truki pan heeft zijn eigen marinade waardoor iedere kip anders proeft. Ik zou zeggen proef het zelf en je weet wat ik bedoel.

Eten bij een Truki pan, een van de tips om te doen in curacao.

Tip 11: Vis eten bij een lokaal restaurantje.

De laatste tip om te doen in Curaçao is het lokale eten bij de restaurants. Veel restaurants hebben een heerlijke keuken met veel lokale vis gerechten. Zo heb ik bij De Visserij gegeten waar ze zelf de vis eerst laten zien of het goed is. Dan kan je kiezen hoeveel gram je hiervan wilt en welke andere vissen je wilt eten. Ze bereiden het daarna vers en het smaakt fantastisch. Daarnaast ben ik naar een ander lokaal restaurant geweest bij de weg naar TugBoat. Hier bestelde ik een red snapper welke 2 dagen ervoor was gevangen. Verder dan vers en dat was te proeven.

Tip om te doen in Curaçao. Vis eten bij een lokaal restaurant.

Dit zijn 11 tips om te doen in Curaçao. Heb je nog andere tips om te doen in Curaçao? Dan hoor ik graag jouw tips in een reactie. Wil je nog meer tips lezen om te doen in Curaçao? Lees hier alle blogs over Curaçao

LIONSDIVE BEACH RESORT
* Gelegen aan het bekende MAMBO beach
* Met eigen huisrif om te duiken

Te boeken bij TUI vanaf € 1300,-
RENAISSANCE CURACAO RESORT
* Gelegen midden in Willemstad centrum
* Met eigen infinity zwembad en strand
Te boeken bij Vakantiediscounter vanaf € 743,-
Wil je jouw vakantie naar Curaçao plannen? Bekijk deze handige links voor jouw vakantie naar Curaçao.

*Dit bericht bevat affiliatie marketing links. De affiliatie links zorgen ervoor dat ik deze website online kan houden. Wanneer u op een link in dit blogbericht van bijvoorbeeld van Bol.com, Tui of Booking.com klikt en iets in de komende dagen boekt of besteld, krijg ik een kleine commissie over het verkoopbedrag zonder dat u hier iets van merkt of voor betaald. Door deze financiële vergoeding vanuit de bedrijven, kunt u alle blogberichten blijven lezen op deze website.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.