10 Dagen vakantie op Curaçao - Op reis met Johnno

10 Dagen vakantie op Curaçao

Het is eindelijk zover. Ik ga tien dagen vakantie vieren in Curaçao. Zeven uur gaat de wekker en om acht uur ben ik op Schiphol. Op naar Maurice die sinds anderhalf jaar op Curaçao woont. Ik ben bevriend geraakt met hem tijdens mijn wereldreis in Australië. Na de vlucht van 9,5 uur landt het vliegtuig op Hato Airport. Maurice staat mij op te wachten met een paar biertjes. Een beter welkomstcomité kan ik niet bedenken. Na de hele middag allemaal herinneringen te hebben opgehaald, gaan we ’s avonds naar Wet & Wild bij Mambo beach. Een gezellig feestje op het strand onder de palmbomen. Dit is toch een stuk beter dan de feestjes in Nederland.

Bekijk hier de beste vakantie aanbieders voor jouw vakantie naar Curaçao.

Geland op Curaçao. mijn vakantie kan gaan beginnen

Vakantie op Curaçao dag 1. Mijn eerste duik

‘S ochtends gaan wij spullen ophalen in Willemstad voor zijn werk. Dit is voor mij ideaal, want zo heb ik gelijk een tour over een gedeelte van het eiland en leer ik een aantal mensen kennen. ’s Middags gaat de eerste duik beginnen. Mijn laatste duik is alweer 1.5 jaar geleden dus wil ik eerst een opfrisduik doen. Van te voren krijg ik een opfris les over de gebaren en hoe ik mijn duikuitrusting moet aansluiten. Eigenlijk wist ik alles nog, maar better safe then sorry.

Duiken bij Tug boat

De duiklocatie wordt de tug boat. Een gezonken boot waar veel koraal en vissen leven. Wij kunnen vanaf het strand zo het water in lopen. Een keer wat anders dan de duiken die ik heb gemaakt vanaf een boot. Tijdens de duik zie ik voor het eerst de onderwaterwereld van Curaçao. En wat is het fantastisch. Koraal en heel veel verschillende vissen. Achteraf hoor ik dat ik zelfs een groep inktvissen heb gemist. Helaas, maar er komen nog meer duiken in Curaçao aan dus wie weet zie ik ze nog. Terug op het strand ruimen wij alle duikspullen weer op en gaan wij terug naar de duikschool. ’s Avonds op tijd naar bed om van mijn jetlag af te komen.

Wil je ook voor het eerst (weer) gaan duiken op Curacao? Bekijk eens de Discovery Scuba dive van Jan Thiel Diving.

De eerste duik tijdens mijn vakantie op Curaçao.

Vakantie op Curaçao dag 2. De Westpunt tour

De tweede dag ga ik op een Westpunt trip naar heel verrassend Westpunt. Snorkelen met schildpadden, springen van de klif en zonnen op het mooiste strand van curaçao, Cas Abou. Dat staat op de planning voor vandaag. Om half 9 gaan wij op weg naar het westen van Curaçao. Een uurtje rijden en dan komen wij aan bij Westpunt. De snorkel spullen uitladen en we springen het water in. Na 45 minuten komen wij er weer uit met hele mooie foto’s van de schildpadden.

Leestip: Lees meer over snorkelen met schildpadden bij Playa Grandi.

Schildpadden spotten tijdens je vakantie op curaçao kan bij Westpunt

Klif springen bij westpunt

Weer enigszins opgedroogd klim ik de auto in om verder te gaan naar de kliffen. Vanaf deze kliffen gaan wij in de oceaan springen. Dit blijkt maar 5 minuten verder te zijn. Ondanks mijn hoogtevrees loop ik over de richel naar het betonblok en volg Maurice. Hij doet dit vaker dus het zal vast wel veilig zijn om hier te springen. De sprong naar beneden was echt leuk om te doen. Daarnaast is dit ook iets om van je hoogtevrees af te komen.

Kliffjump bij Playa Forti.

Lunchen bij Playa Lagun

Wij vervolgen de weg naar Playa Lagun voor de lunch. Aangekomen bij Playa Lagun zie ik het restaurant op de kliffen van deze baai. Het eten is hier heerlijk en het uitzicht is fantastisch. Helemaal met de rondlopende leguanen die chillen op het bladerdek.

Leestip: Lees meer over Playa Lagun

Leguaanen eten met je mij tijdens de lunch op Playa Lagun

Bountystrand: Cas Abou

Na het actieve gedeelte gaan wij naar Cas Abou. Het mooiste strand van Curaçao. De Duitse meiden hadden het al de hele dag over dit strand. En niet onterecht want het is fantastisch. Hagel witte stranden en heel mooi snorkelen. Hierover lees je meer in de blog Cas Abou, het mooiste strand van Curaçao.

Cas Abou. Het Bountsystrand van Curacao. Heerlijk vakantiegevoel.

Flamingo’s spotten

Het is onderhand alweer half 5 en wij gaan onderweg naar huis. Maar niet voordat wij Flamingo’s gaan spotten. Dit doen wij bij Willebrordus. Ik vind het echt fantastisch om deze vogels te zien die wij normaal alleen zien in dierentuinen.

Flamingo's moet je hebben gezien als je op vakantie bent op Curaçao.

Dan is de dag echt voorbij. Wij rijden terug naar de Jan Thiel baai. Helaas veel file op de Caracasbaai weg waardoor wij een omweg moeten nemen. Dit komt lang de geschilderde bank van Curaçao. Wat foto’s maken en dan echt naar huis toe.


Vakantie op Curaçao dag 3. Zonnen bij Mambo Beach

De woensdag wordt een chill dag. Mijn maatje moet de hele dag werken en de Duitse meiden van gisteren wilde samen met mij naar het strand toe. Dus om 11 uur kom ik aan op het strand en de dames liggen er al. Even betalen voor het bedje en dan de hele dag zonnen. Tussendoor eten we bij een strandtentje en ik blijf tot 17.00 uur chillen met de meiden.

Mambo Beach, een dagje vakantie vieren op het strand.

Rond 18.00 is Maurice klaar met werken en wordt ik opgepikt. ‘S avonds heerlijk eten bij een lokaal tentje en daarna door naar een feestje. Dat was de bedoeling, want door de meerdere regenbuien valt dit letterlijk in het water. Zonde want een feestavond bij Cabana schijnt heer erg gezellig te zijn.

LIONSDIVE BEACH RESORT
* Gelegen aan het bekende MAMBO beach
* Met eigen huisrif om te duiken

Te boeken bij TUI vanaf € 1300,-
RENAISSANCE CURACAO RESORT
* Gelegen midden in Willemstad centrum
* Met eigen infinity zwembad en strand
Te boeken bij Vakantiediscounter vanaf € 743,-

Vakantie op Curaçao dag 4. Snorkelen bij Jan Thiel en rondleiding in Willemstad

Ik word weer vroeg wakker want het is al vroeg warm in Curaçao. Om half 10 lig ik op het strand van Jan Thiel en zie al snel een jagende pelikaan op kleine visjes. Hij vangt geregeld een visje maar wanneer het drukker wordt vliegt die weer weg. Door deze pelikaan ben ik ook benieuwd geworden naar de vissen in deze baai en ga het water in. In het water zit een grote zandvlakte en daar omheen is allemaal koraal. Er is zoveel te zien dat ik 2.5 uur later het water weer uit kom. Zo zie ik vele vissen en een grote krab. Helaas heb ik zelf de kleur aangenomen van een kreeft.

Leestip: Lees meer over het strand van Jan Thiel

De onderwaterwereld bij Jan thiel.

autohuur Curaçao

Middagje Willemstad

‘S middags ga ik met Maurice mee naar Willemstad. Er moeten namelijk een auto gerepareerd worden. Wij kunnen wachten op deze reparatie want met twee uurtjes is de auto gerepareerd. In plaats van wachten gaan wij deze uurtjes Willemstad even in. Eerst lunchen tijdens de Europa league wedstrijden om daarna Willemstad te verkennen. Langs de geschilderde huisjes, de toeristische ‘Curaçao en Dushi’ borden en over de pontjesbrug. Ik vind het een mooie stad en wil nog een keertje terug.

Leestip: Lees alles over het kleurrijke Willemstad

Het Curacao bord in Willemstad.

Na een gedeelte gezien te hebben gaan we terug naar de garage. Wat blijkt; er is nog niets mee gedaan. Dit noemen ze de mentaliteit van Curaçao. De auto toch maar meegenomen en terug gereden naar Jan Thiel. Auto’s parkeren en door naar een feestje met duikers bij Scuba Lodge. Om vijf uur begint de happy hour met zes bier voor twintig gulden. Een koopje voor op een eiland. Dit wordt een gezellige avond totdat ook hier de regen roet in het eten gooit. Het blijkt dat Curaçao niet is gemaakt voor regen want de halve verlichting valt uit.

Vakantie op Curaçao dag 5. Duiken met schildpadden

De zon staat ’s ochtends weer te branden dus ik ga mijn bed uit. Op naar het strand. Een laatste ochtend met de Duitse meiden bij het strand van Jan Thiel. Lekker relaxen en om een gegeven moment moeten de meiden echt weg. Even afscheid genomen en ik besluit de snorkelspullen te pakken. Blijkbaar zijn de meiden terug naar mijn handdoek gelopen en dit berichtje voor mij achtergelaten.

Bekijk hier de beste vakantie aanbieders voor jouw vakantie naar Curaçao.

‘S middags ga ik weer duiken. Deze keer bij het Palapas strand. Hier ligt een rif wat speciaal is voor schildpadden. Zij rusten hier uit en zo zie je ze in hun natuurlijke omgeving. Tijdens de duik zien wij diverse schildpadden, een zeepaardje en een school barracuda’s. Weer een mooie duik die ik heb gemaakt met veel dieren. ‘S avonds gaan wij naar een strandtent waar ik eerder ben geweest. Wij hebben namelijk een feestje bij Chill. Zoals de naam zegt is dit ook heel chill. Er is een gemixt gezelschap van ongeveer 15 tot 60 jaar en iedereen heeft het gezellig met elkaar.

SChildpad rust uit op Palapas eiland.

Vakantie op Curaçao dag 6. Een dagtocht naar Klein Curaçao

De wekker gaat vroeg. Wij gaan namelijk naar Klein Curaçao. Klein Curaçao is een klein eiland dat hoort bij Curaçao. Hier kan je snorkelen met schildpadden, genieten op een bountystrand en lopen naar de verlaten vuurtoren en de scheepswrakken. Mijne hele trip naar klein Curaçao, lees je op “Een dagtrip naar klein Curaçao

Wil je zelf naar klein Curaçao? Ik ben zelf met deze All Inclusieve catamaran geweest.

Scheepswrak op Klein Curaçao.

Om 5 uur komen wij aan bij Zanzibar waar een gezellige avond voor de deur staat. Slippers uit en voetjes van de vloer in 30 graden. De avond is erg gezellig en ik begin steeds meer mensen te kennen van het eiland. Zo heb je snel aanspraak met andere en ben je niet afhankelijk van een iemand. Om een uur is het feest afgelopen en gaan we langs een Truk’i pan. Dit is het lekkerste streetfood van Curaçao. Ik bestel een kip met patat en dit smaakt heerlijk.

Vakantie op curaçao dag 7. Duiken op westpunt en bij Playa Lagun

De weg naar Westpunt is al bekend door de westpunt tour van afgelopen dinsdag. Aangekomen bij Westpunt pakken wij de duikspullen en gaan het water in. Wij blijven 10 minuten bij kust met de schildpadden en gaan daarna het diepere water in. Snorkelend langs dit koraalrif zie ik weer nieuwe vissen zoals de trompetvissen, slang-aalen en andere vissen.

Wil je hier ook graag duiken? Bekijk eens de aanbiedingen voor 2 tank duiken.

Leestip: lees meer over Westpunt, duiken met schildpadden

Na de duik bij Westpunt gaan wij naar Playa Lagun. Ik was ook hier dinsdag al geweest vanwege de lunch tijdens de Westpunt trip. Maar nu gaan wij niet alleen lunchen maar ook duiken. Dus na de lunch met leguanen kleden wij ons om en lopen we het water in. Hier zien wij de vele verschillende vissen, een kreeft en zelfs roggen. Helaas was deze rog niet goed op de foto te zetten.

Leestip: lees meer over duiken bij Playa Lagun.

Kreeft op playa lagun

Na deze laatste duik gaan wij terug naar de duikshop bij Jan Thiel. Alle spullen schoonmaken en spreken af om morgen weer te gaan duiken. Ik heb er zin in. Wij zouden deze avond gaan eten met 2 vriendinnen van het eiland. Maar er is een restaurant waar ik gegeten moet hebben. Dit is De Visserij Piscadera. Zij hebben heerlijke verse vis voor een leuke prijs. Ik maak mijn keuze en kies uit 3 soorten vis met totaal 500 gram. Je kan namelijk alles zelf samenstellen. Deze vis was heerlijk en ook de eigen gemaakte sausjes zijn top. Wanneer alles op is gaan wij terug naar het appartement en bespreken wij, wat wij morgen gaan doen.

Vakantie op Curaçao dag 8. Drie keer duiken inclusief een nachtduik.

Door de orkanen bij de Bovenwindse Eilanden, is het al een paar dagen windstil op Curaçao. Het voordeel hiervan is dat wij nu kunnen duiken op Beacon Point. Het is alleen mogelijk om hier te duiken wanneer er geen golven zijn. Wij gaan namelijk via de rotsen naar beneden om op een klein strandje te komen. Hier legt de duikinstructeur uit hoe wij via de rotsen in de zee komen. Klimmen en klauteren met de duikbepakking om kom ik aan in het water. Eenmaal in het water is het, het allemaal zeker waard. Omdat hier bijna nooit iemand komt is het koraal niet aangetast en zit er heel veel leven! Helaas zijn wij de nurse shark niet tegengekomen die hier soms ook zit.

Bekijk hier de beste vakantie aanbieders voor jouw vakantie naar Curaçao.

Voor de tweede duik gaan wij naar Palapas baai. Hier doe ik dezelfde duik als op dag 5. Geheel toevallig kom ik weer een zeepaardje, baracuda’s en schildpadden tegen. Helaas heb ik een octopus gemist die mijn duikbuddy wel heeft gezien. Na de duik gaan we terug naar de duikschool van Jan Thiel Diving.

Zeepaartje gezien tijdens het duiken op de vakantie op Curacao.

Booking.com

Lionfish jagen bij de tug boat

De middag ga ik Willemstad in om de laatste hoogtepunten van deze stad te bezichtigen. Rond half 6 moet ik terug zijn bij de duikschool. Ik ga namelijk een nachtduik doen bij de Tug Boat en hierbij jagen op lionfish. Deze lionfish is een hele mooie vis maar een invasie in de caribbean. Deze vis hoort namelijk niet thuis in deze wateren en heeft hier geen natuurlijke vijanden. Tel daarbij op dat ze 2 miljoen eitjes per jaar leggen en zes keer hun lichaamsgewicht eten en de invasie is compleet. Ze vreten dus het hele koraal leeg.

Bekijk hier de beste vakantie aanbieders voor jouw vakantie naar Curaçao.

Ik krijg extra uitleg over deze nachtduik en weet wat ik wel en niet moet doen. In het water is het toch even wennen in het donker. Na een aantal minuten ben ik gewend en gaan we op jacht. Dit resulteert in 8 gevangen lionfish vissen. Tijdens deze duik kwam ik ook nog een octopus tegen! Deze lag, verscholen tussen de rotsen, te slapen waardoor wij hem met rust hebben gelaten. Na 30 minuten is het tijd om weer naar boven te gaan en te stoppen met de duik. Wij worden vergezeld door een aantal inktvissen en dat zijn mijn laatste vissen die ik zie tijdens mijn duiken in Curaçao. Uit het water pakken wij alles in en gaan we terug naar de duikshop. Opruimen en op naar de truk’i pan om wat te gaan eten.

Vakantie op Curaçao dag 9. Christoffelberg beklimmen en de North Coast route in het Christoffelpark

Deze dag begint vroeg. Ik ga de Sint-Christoffelberg beklimmen en dat moet ’s ochtends vroeg. Na 10 uur is de berg namelijk afgesloten vanwege de warmte. De Christoffelberg beklimmen is een mooie wandeling naar het plafond van Curaçao. Omdat dit een hele speciale ervaring is, kan je alles lezen over deze wandeling in de blog “De Sint-Christoffelberg beklimmen

Uitzicht christoffelberg

Na de Sint-Christoffelberg te hebben beklommen ga ik met de auto terug naar de receptie. Hier haal ik de route op van de Nord Coast route in het Christoffelpark. Met de auto een route van negen kilometer volgen met zeven verschillende stops. De route bestaat uit veel hoogtepunten, zoals De zoutpannen, grotten en veel vogels. Deze hele route is te lezen in “De north Coast route van het Christoffelpark“.

pad naar boka grandi langs de rotsen in curacao

Warawara fotograferen

Na de North Coast route ga ik op zoek naar de Warawara’s. Deze heb ik eerder al gezien bij Westpunt, dus ik weet waar ik heen kan. Aan gekomen bij Westpunt zijn de Warawara’s niet te bekennen. Ik rij door naar de Grote en Kleine Knip. Bij de Kleine knip kom ik de eerste tegen. Hij was rustig en perfect om te fotograferen. Missie geslaagd! Op de terugweg via Westpunt kom ik meerdere Warawara’s tegen. Omdat ik de vogels fascinerend vind om te fotografen stop ik de auto om foto’s te maken.


Vakantie op Curaçao dag 10 Dagje chillen en naar huis.

De laatste dag bestaat uit chillen op het strand van Jan Thiel en nog een keer lunchen bij Mambo Beach. Een relaxte afsluiting van de vakantie met Maurice. Om 17.00 uur brengt Maurice mij naar het vliegveld en moet ik afscheid nemen van mijn maatje…. Maar wat is Curaçao een fantastisch vakantieland.

Dit was mijn dagboek over mijn 10 dagen in Curaçao. Staan er tips tussen waar je graag heen wilt, of heb je nog tips voor mij? Dan hoor ik die graag in een reactie.

Wil je het duiken gaan ontdekken op Curaçao? Of wil je gaan duiken als gecertificeerde duiker? Bekijk eens deze aanbiedingen.

LIONSDIVE BEACH RESORT
* Gelegen aan het bekende MAMBO beach
* Met eigen huisrif om te duiken

Te boeken bij TUI vanaf € 1300,-
RENAISSANCE CURACAO RESORT
* Gelegen midden in Willemstad centrum
* Met eigen infinity zwembad en strand
Te boeken bij Vakantiediscounter vanaf € 743,-
Wil je jouw vakantie naar Curaçao plannen? Bekijk deze handige links voor jouw vakantie naar Curaçao.
Hotel en hostel aanbiedingen
Booking.com
Trivago
Momondo
Activiteiten regelen
Getyourguide
Viator

*Dit bericht bevat affiliatie marketing links. De affiliatie links zorgen ervoor dat ik deze website online kan houden. Wanneer u op een link in dit blogbericht van bijvoorbeeld van Bol.com, Tui of Booking.com klikt en iets in de komende dagen boekt of besteld, krijg ik een kleine commissie over het verkoopbedrag zonder dat u hier iets van merkt of voor betaald. Door deze financiële vergoeding vanuit de bedrijven, kunt u alle blogberichten blijven lezen op deze website.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.