Met de sneeuwscooter op tour door Lapland - Op reis met Johnno

Met de sneeuwscooter op tour door Lapland

Wie op vakantie gaat naar Lapland moet onder andere een tour met de sneeuwscooter gedaan hebben. Met deze sneeuwscootertocht ga je door de bossen en over grote meren heen. Door de bossen ga je maximaal 25 km/u omdat je redelijk veel moet sturen. Maar eenmaal op de grote meren kan je het gas open gooien. Hier kan je snelheden van 60 tot 70 km/u halen als je dat wilt. Hou er wel rekening mee dat een sneeuwscooter heel anders reageert dan een auto en dat sneeuw en ijs niet zo snel afremt als een straat. Daarnaast kan het ook koud zijn als je sneller gaat.

Warmte tips voor jouw sneeuwscooter tour in lapland

Als je op sneeuwscootertocht gaat is het verstandig om je van te voren goed aan te kleden. Bij de organisatie waar je de tour boekt, krijgt je vaak al overkleding maar dit is niet voldoende. Doordat je met hogere snelheden gaat rijden, voelt het snel koud aan. Als het -16 ℃ is (de gemiddelde temperatuur in Lapland tussen december en april) voelt dat met 36 km/u aan als -28 ℃. Bij -30 ℃ voelt het al snel aan als – 45 a -50 graden. Hiervoor is het verstandig om de juiste kleding aan te hebben. Dit werkt voornamelijk via het lagen systeem. Zorg er dus voor dat je naast je standaard winterkleding ook thermo ondergoed, thermo shirt en een thermo nekwarmer/buff draagt. Vooral deze nekwarmer is erg lekker voor je nek, hals en oren en werkt veel beter dan een sjaal.

Je sneeuwscootertocht van te voren boeken of niet

Bij sommige vakanties in lapland bij een lodge zitten de meeste tochten al bij je pakket die je hebt geboekt. Als je later nog een keer wilt, kan je dit vaak optioneel bijboeken. Heb je zelf je tickets geboekt en een huisje gehuurd dan is het verstandig om een sneeuwscootertour van te voren te boeken. Het gehele seizoen van december tot en met maart is het overal erg druk. Zeker in de grotere steden zoals Levi (Fi), Rovaniemi(Fi), Kiruna(Zw), Tromso(No) . Zelf gebruikt ik meestal de websites van Getyourguide en Viator. Daar vind je vaak ook aanbiedingen voor de activiteiten.

Meer activiteiten in Lapland

Als je in Lapland bent, wil je meer activiteiten doen dan alleen de sneeuwscootertour. Andere mooie activiteiten wat je kan doen in Lapland zijn een rendierenbezoek, rijden met huskyhonden, het ijshotel bezoeken of op jacht gaan naar het Noorderlicht. Daarnaast kan je ook activiteiten zelf doen zoals langlaufen en een heerlijke sneeuwwandeling. Zelf ben ik een keer 4 dagen op vakantie geweest in Lapland en werk ik het winterseizoen 2021-2022 bij Pine tree Lodge in Zweeds Lapland. Als je benieuwd bent naar al mijn avonturen op de vrije dagen, kan je die hier volgen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.