Mijn werkvakantie in Zweeds Lapland (Week 19 en 20) - Op reis met Johnno

Mijn werkvakantie in Zweeds Lapland (Week 19 en 20)

De laatste twee weken van mijn werkvakantie in Zweden zitten erop. Ik heb bij Pine Tree Lodge een super mooie tijd gehad en alle activiteiten mee gedaan wat er maar te doen valt in Lapland. Zo heb ik ongeveer 40 keer het noorderlicht gezien en blijft dat toch een heel bijzonder natuurfenomeen. De laatste twee weken, ben ik diverse activiteiten gaan doen welke hieronder te lezen zijn.

Ijsvissen

Doordat ik de meeste keren vis vang als we gaan vissen, willen er weer andere mee. Deze keer gaan we met Tom, Robbe en Lorenzo naar het meer waar ik altijd vis vang. Helaas hebben we deze dag iets minder geluk. Het zonnetje is ingewisseld door sneeuwbuien en de eetbare vis door kleine baarsjes. Toch blijft het wel leuk dat ik er veruit de meeste had gevangen.

Snowy mountain

De laatste keer naar Snowy mountain met de sneeuwscooter. Doordat het al drie dagen sneeuwt zijn de paden compleet vergaan en moeten wij zelf de paden open maken en zoeken. Hierdoor gaan we eerst een andere route rijden zodat de husky tours een open pad hebben om overheen te rijden. Wij maken een extra loop van een uur en gaan daarna op pad naar de besneeuwde berg. 2 keer moeten we een aantal rondjes rijden om zo de juiste route weer te kunnen vinden en we belanden vrij vaak in de diepsneeuw. Toch is dit een van de mooiste snowy mountains doordat het een echt avontuur is. Al bij al komen we overal aan en zijn we maar een uurtje later thuis als gepland. Precies het uur wat we ochtends extra reden.

Barbecueën in de Kota

Op een vrije dag hebben wij een leuke dag gepland. Overdag helpen we mee met de kennel om sneeuw te ruimen. Het had namelijk weer eens gesneeuwd met tientallen centimeters. Daarna even opwarmen in de sauna en ’s avonds heerlijk barbecueën in een Kota. Iedereen neemt wat eten mee en we starten het kampvuurtje om op te koken. Een biertje barbecue zonder een biertje, want we gaan vanavond nog met de sneeuwscooter op pad.

Avond sneeuwscootertour

Deze sneeuwscooter tour is de allerlaatste tour die gegeven wordt met toeristen. Morgen gaan alle toeristen weg en beginnen wij aan de schoonmaak. Met zijn alle gaan wij op pad door de bossen van Lapland. Tom heeft een speciale route voor ons op de planning. Helaas raak ik een keertje vast in de diepsneeuw doordat ik niet oplette en kreeg ik mijzelf eruit. Dit duurde alleen eventjes waardoor wij vol gas door de bossen moeten rijden om de groep bij te halen. Het was meer een mooi avontuur.

Stafuitje – Snowy mountain, elandenfarm en feestje

De laatste donderdag dat wij met zijn alle zijn hebben wij een uitje met de gehele staf. Doordat wij zo hard gewerkt hebben het seizoen hebben wij een leuke dag met zijn alle. Eerst naar Snowy mountain met 16 sneeuwscooters. Doordat iedereen goed kon rijden, ging dit erg snel. Op de berg een groot sneeuwballen gevecht en via een canyon reden we terug naar Pine Tree Lodge. Iedereen kon even omkleden en opfrissen om twee uur de bus in te gaan naar een ander hotel van Explore the North. Onderweg stoppen wij bij een elanden boerderij. Wat zijn die beesten gigantisch zeg! De avond sluiten wij af met een pizza avond om daarna een feestje te vieren in de discotheek!

Mijn tijd bij Pine Tree Lodge in Sarkimukka Zweeds Lapland

Iedereen die deze blog heeft bijgehouden heeft kunnen lezen dat ik een super tijd heb gehad in Lapland. Vele hoogtepunten heb meegemaakt, veel geleerd over cocktails maken, service met het diner en de vele sneeuw- en huskytochten die ik heb gemaakt. Samen met mijn collega’s heb ik een hele mooie tijd gehad en dat kon natuurlijk niet zonder gasten die langs kwamen. Zweeds Lapland zal altijd een bijzonder plekje in mijn hard hebben.

Dit waren mijn laatste weken in Lapland. Ben je benieuwd naar de eerdere weken en mijn vrijetijdsbesteding in Lapland? Lees dan hier week 1 en 2, week 3 en 4, week 5 en 6, week 7 en 8 , week 9 en 10 , week 11 en 12, week 13 en 14, week 15 en 16 of week 17 en 18 in Zweeds Lapland. Ben je meer benieuwd naar alle tips over Lapland? Bekijk dan de algemene pagina over Lapland.

Wil je zelf een keer naar (Zweeds) lapland toe komen en niet naar een groot toeristisch oord gaan? Bekijk dan eens de reizen bij Nordic.nl Zelf zit ik in Pinetree lodge en dat zijn deze reizen van Nordic die erheen gaan. Liever ergens anders heen in Zweeds en Fins lapland? Bekijk dan de aanbiedingen van tui.nl, Sawadee en Voigt travel

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.