Mijn werkvakantie in Zweeds Lapland (Week 17 en 18) - Op reis met Johnno

Mijn werkvakantie in Zweeds Lapland (Week 17 en 18)

De laatste twee volledige weken met gasten zijn aangebroken. Hierna is het nog een week met vakantiegangers en nog een schoonmaak week. Dan zit mijn avontuur in Zweeds Lapland er weer op. Doordat ik ook de meeste activiteiten al gedaan heb, is het ook wel mooi geweest om straks weer terug naar Nederland te gaan. Iets wat hier nooit verveeld is het Noorderlicht. Zo hebben wij het felste noorderlicht van het seizoen gehad in de afgelopen twee weken.

Bezoek bij de rendieren

De rendieren wonen dicht bij mijn huis, hierdoor is het gemakkelijk om daar soms even langs te lopen. Zeker met het zonnetje van de afgelopen dagen is het dan heerlijk genieten van de stilte bij de rendieren. Als we in de ochtend aankomen staan ze meestal al te wachten en weten dat ze eten krijgen. Even voeren en daarna foto’s maken van deze schattige beestjes.

Sneeuwscootertocht

Na een maand volledig volgeboekt te zijn, kon ik weer mee op een sneeuwscooter tour. Deze keer was ik samen met een van onze koks mee op tour. De gehele dag reden wij weer door de Zweedse natuur. Maar de natuur deed ook zijn eigen ding deze dag. Zo reden wij heerlijk in het zonnetje maar ook 2 uur lang door een ware sneeuwstorm. Dat is erg fris over de grote open vlaktes. Doordat de groep erg snel was en vele toplagen nu ijs zijn ipv sneeuw kan je over de meren soms erg hard rijden.

Ijsvissen

Ik ben degene die de meeste keren ook daadwerkelijk een vis vangt als we gaan vissen. Hierdoor willen er steeds meer mensen mee vissen op de artic char en de verschillende forellen. Ook deze keer hebben wij weer twee vissen te pakken en merken wij dat de artic char toch wel de lekkerste vis is om op te eten.

Noorderlicht.

Na bijna 2 weken zonder mooi noorderlicht is de activiteit van het licht deze week gigantisch hoog. Alle gasten zijn enthousiast en wanneer het noorderlicht er is, lopen wij ook met zijn alle naar buiten. Het is een groot spektakel wat zich boven ons hoofd afspeelt. Bekijk deze beelden maar eens welke gemaakt zijn met een Gopro 10.

Pizza avond

Op vrijdag is het de laatste avond voor mijn kamergenootje. Hij deed hier een stage voor een maand en gaat nu terug naar Kiruna. Hiervoor organiseren wij een gezellige pizza avond met een borrel erbij. De pizza’s worden hier gemaakt in een traditionele pizza oven met vuur. Een van onze koks helpt mee om de pizza’s te bakken en het wordt een mega gezellige avond.

Dit waren mijn 17de en 18de week in Lapland. Ben je benieuwd naar de eerdere weken en mijn vrijetijdsbesteding in Lapland? Lees dan hier week 1 en 2, week 3 en 4, week 5 en 6, week 7 en 8 , week 9 en 10 , week 11 en 12, week 13 en 14 of week 15 en 16 in Zweeds Lapland. Ben je meer benieuwd naar alle tips over Lapland? Bekijk dan de algemene pagina over Lapland.

Wil je zelf een keer naar (Zweeds) lapland toe komen en niet naar een groot toeristisch oord gaan? Bekijk dan eens de reizen bij Nordic.nl Zelf zit ik in Pinetree lodge en dat zijn deze reizen van Nordic die erheen gaan. Liever ergens anders heen in Zweeds en Fins lapland? Bekijk dan de aanbiedingen van tui.nl, Sawadee en Voigt travel

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.