Met de Husky honden op tour in Lapland - Op reis met Johnno

Met de Husky honden op tour in Lapland

Voor vele mensen is het een droom om eens met de husky honden op tour te gaan. In Zweeds Lapland kan je kiezen tussen verschillende tours met de husky honden. Zo kan je halve dagen, hele dagen en zelfs avondrondes doen met de honden met kans op het noorderlicht. Wil je echt graag met de husky honden op tour en meerdere dagen door de wildernis van Lapland? Dan bestaan er ook tours met meerdere overnachtingen waardoor je 2 tot 4 dagen met de husky honden op pad bent.

Jouw huskyteam voor de dag

Wanneer je op tour gaat het de husky honden krijg je vaak een slede mee met 4 tot 6 honden. Dit ligt helemaal aan de sterkte van de honden en hoe oud ze al zijn. Jouw team bestaat altijd uit verschillende honden welke andere specialiteiten hebben. Zo zijn de voorste twee de leiders, deze kunnen de instructies het beste volgen, de middelste lopen mee voor de snelheid erin te houden en de twee direct voor de slede zijn het sterkste. Deze proberen de slede zo goed mogelijk te trekken.

Rijden met de sledehonden op husky tour

Tijdens je rit door de besneeuwde bossen en grote Lapse meren zal je zien dat de honden heel erg graag willen rennen. Zeker in het winterseizoen lopen ze zomaar 20 tot 40 kilometer op een dag. Tijdens de huskytour is het van belang dat je zelf ook meehelpt. Zo heb je twee remmen en zal je soms moeten mee rennen. De remmen gebruik je voornamelijk om de snelheid te controleren en de handrem om direct te stoppen wanneer dit nodig is. Wanneer je berg op gaat, zullen de husky’s soms achterom kijken. Hierbij geven ze aan dat je ze een handje moet helpen en mag je mee steppen of zelf hardlopen achter de slede aan.

Vakanties en tours boeken

Wil je graag op vakantie naar Lapland en veel met de husky honden op tour? Dan is een van vakanties van Nordic met meerdaagse huskytochten ideaal. Zo kan je bijvoorbeeld de Call of the wild boeken waarbij je twee dagen met de slede op pad gaat, maar ook Last trapper met een 3 daagse of zelfs vakantie waarbij je 6 dagen met de husky honden op tour gaat. Wil je liever een halve dag met de husky honden op pad en veel van Lapland ervaring? Bekijk dan de vakantie Magic lights. Wil je liever zelf alles los boeken? Dan kan je eventuele volledige huskytours boeken via Getyourguide of Viator.

Meer informatie over Lapland

In de winter van 2021 en 2022 ben ik 5 maanden werkzaam geweest in Zweeds Lapland. Hierdoor heb ik veel kennis opgedaan over Lapland en weet ik heel veel over alle tours die er te bieden zijn. Heb je vragen over Lapland of ben je benieuwd wat een ideale vakantie is voor jouw? Stel ze dan gerust en ik reageer zo snel mogelijk. Daarnaast kan je ook mijn gehele avontuur in Lapland lezen op deze blog.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.