Het Icehotel in Zweeds Lapland. Een ijskoud hotel - Op reis met Johnno

Het Icehotel in Zweeds Lapland

Tijdens mijn tocht met de sneeuwscooters hadden wij 2 uur in het Icehotel in Zweeds Lapland. Het Icehotel is een hotel volledig gemaakt van ijs. Niet verwonderlijk dat hier standaard rond de -3 graden Celsius is. Het hotel is gelegen in Jukkasjärvi in Zweeds Lapland. Dit is ongeveer 15 kilometer van Kiruna vandaan. Het speciale van dit ijshotel is dat het ieder voorjaar smelt.

Het bouwen van het Icehotel

Het Icehotel wordt ieder najaar opnieuw gemaakt door internationale artiesten. Deze artiesten gebruiken het ijs uit de nabij gelegen rivier de Torne. Van dit ijs maken zij de meubels en decors voor de kamers. Wees niet bang dat je bevriest in deze kamers. Het ijs en de sneeuw isoleert namelijk waardoor het ook ’s nachts maar -3 graden Celsius is in plaats van de -20 tot -40 graden Celsius buiten. Je slaapt op elandvachten en slaapt onder goed isolerende slaapzakken. Het schijnt dus best comfortabel te zijn.


De ijsbar in het Icehotel

Tijdens mijn route door het Icehotel kwamen wij ook in de ijsbar. Ook hier is bijna alles gemaakt van ijs. Zelfs de cocktails worden geserveerd in glazen van ijs. Wanneer de cocktail of andere drankje op is, kan je de glazen zo in de hoek gooien. Deze smelten van de zomer ook weer vanzelf.

Shotjes in een ijsglas in het Icehotel in Zweeds Lapland


Ben je benieuwd geworden naar het Icehotel in Zweeds Lapland? Bekijk hem dan eens via Booking.com. Hier kan je niet alleen het hotel boeken, maar zie je nog meer foto’s van de creaties. Ik bezocht dit hotel tijdens mijn 4 dagen in Zweeds lapland. Benieuwd wat je er nog meer kan doen? Lees de blog 4 dagen in Zweeds lapland.

Wil je vakantie naar Zweden plannen? Bekijk deze handige links voor jouw vakantie naar Zweden

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.