Tips voor een stedentrip in Malaga - Op reis met Johnno

Tips voor een stedentrip in Malaga

Malaga is een zonnige stad in Spanje waar het bijna altijd lekker weer is. Door dit lekkere weer, de vele bezienswaardigheden en terrasjes, maakt Malaga een ideale stad voor een stedentrip. Deze bezienswaardigheden zijn voornamelijk te vinden in het historisch centrum en de haven van Malaga. De bezienswaardigheden stammen af van de Moorse en Romeinse overheersing en zijn veelal nog in tact.

Handig om thuis te regelen voor je stedentrip naar Malaga

Mijn stedentrip naar Malaga heb ik allemaal zelf geregeld. Een vlucht boeken via Vliegtickets.nl of Tix.nl om aan een goedkope vlucht te komen en daarna hotels vergelijken met Trivago. Ik kwam uit op Booking.com bij Casa Salamanca. Voor € 12.50 per nacht zat ik 4 dagen in een accommodatie net buiten de drukke centrum. De accommodatie was vrij klein met weinig luxe, maar voor 4 dagen ideaal om deze stad te ontdekken. Doordat ik in april naar Malaga ging, was het niet nodig om activiteiten vast te leggen. Ga je in het hoogseizoen, dan is het slim om activiteiten zoals een Segway tour, fietsverhuur, een auto huren of een andere activiteit van te voren te boeken.

Aangekomen in Malaga

Aangekomen op Luchthaven Malaga-Costa del Sol is het heel makkelijk om in de stad te komen. Vanaf de bushalte gaan er meerder bussen naar het stadscentrum. Een kaartje is te koop voor 3 euro bij het loket en met 40 minuten sta je in het centrum van Malaga. Via Google maps loop ik naar het hotel en de stedentrip kan beginnen.

Tapas eten in het historisch centrum van Malaga

Het historische centrum bestaat uit sfeervolle straatjes met heel veel marmer. Doordat er weinig is gevochten in de oorlogen is bijna alles nog in tact. Veel obers proberen je bij hun restaurant te laten eten en daardoor ga ik iedere dag bij een ander restaurant eten. Kies je plek om het terras wel goed uit. Het scheelt aanzienlijk of je in of uit de zon zit.

Kathedraal van Malaga “Cathedral de la Encarnacion”

De kathedraal van Malaga is het belangrijkste kerkelijk gebouw van Malaga. Ook voor wie niet geïnteresseerd is in godsdiensten, is de kathedraal een mooi gebouw om te zien. Het heeft namelijk zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant vele vreemde vormen en decoraties. Zo zijn er aan de buitenkant een soort van kanonnen te zien. Dit zijn geen kanonnen maar versierselen waar water uit kwam. Ook de binnenkant is fantastisch om te zien. Een heel groot altaar, een mega orgel en vele kleine kapellen. De kathedraal is iedere dag geopend en toeristen betalen 6 euro om binnen te komen. Daarbij krijg je ook audioapparatuur mee waardoor je een eigen tour kunt doen. En gewoon in het Nederlands. Sinds een aantal jaar is het ook mogelijk om naar het dak van de toren te gaan. Dit is relatief duur maar je schijnt een fantastisch uitzicht te hebben. Zelf heb ik dit niet gedaan, omdat het Kasteel Gibralfaro hoger ligt en hetzelfde uitzicht geeft.


Stedentrips

Op de laatste dag van mijn stedentrip begon de eerste van de 400 processies in Malaga. Met de processie lopen tussen de 25 en 4000 mensen mee die die kerkelijke beelden tillen. Om de processie te zien moet je op de juiste plaats staan in Malaga, maar een voordeel ze eindigen allemaal bij de kathedraal. Ondanks dat ik niet gelovig ben is dit heel mooie ervaring over hoe de kerk het leven van de bewoners van Malaga beïnvloed.

Een van de processies in Malaga

Moorse vesting Alcazaba

Vesting Alcazaba staat al sinds de 9de eeuw na christus in Malaga. In deze vesting zijn de Moorse en Arabische invloeden nog goed te zien. Doordat dit kasteel ook een paleis was, is het heel luxe uitgerust. Dit blijkt uit de muurschilderingen, deuren plafonds en de groene tuinen in het kasteel. Wanneer je op de vestingsmuren loopt heb je een mooi uitzicht over de stad Malaga. Een echte aanrader om een paar uur in rond te lopen. Ga je in het hoogseizoen? Dan is het handig om je kaartje van te voren te boeken, voordat je anders niet naar binnen kan.

Romeins theater Teatro Romano

Het Romeins theater ligt aan de voet van het vesting Alcazaba en viel mij eerlijk gezegd erg tegen. Zoals de naam al zegt is het een Romeins theater waarbij alleen nog de tribune en een aantal resten van het podia te zien zijn. Doordat het Alcazaba deels is gebouwd op de oude pilaren van het theater, is er niet veel restaureren van het Romijns theater. Als je bij Alcazaba bent, is het wel leuk om even heen te lopen. Het is erg dichtbij en het kost niets. Dit theater is namelijk wel een van de oudste Romeinse theaters van Spanje uit het eerste jaar voor christus.

Overdekte markt Mercado Central Atarazanas

De Mercado Central Atarazanas is de grootste overdekte markt van Malaga. Naast de locals komen hier ook veel toeristen op af. Op de markt kan je heerlijke vers gemaakte tapas eten en je groente, fruit, vlees en vis kopen. Hiervoor is het ook onderverdeeld in drie hallen. Eentje voor Groente en fruit, een met vis en eentje met vlees. Aan de buitenrand van de hallen, zijn de vers gemaakte tapas te bestellen. Zorg er wel voor dat je voor 14.00 uur bent, daarna is het dicht. Anders dan in Nederland verkopen ze hier ook producten die er minder smakelijk uitzien zoals jonge biggetjes, lever, harten en grote vissen die je recht aankijken.

Booking.com
De vis kijkt je aan in de markthal van Malaga

Moors kasteel Castillo de Gibralfaro

Het kasteel van Malaga is het Castillo de Gibralfaro. Dit is tevens ook de hoogste op 130 meter. Doordat hij op 130 meter hoogte ligt, kost het 20 minuten om naar dit kasteel te lopen. Dit pad is op sommige gedeeltes erg stijl en daarnaast erg warm in de hete zon. Wil je niet lopen? Dan kan je via de andere kant ook met een auto, taxi of fiets omhoog. In het kasteel valt het op dat er veel minder bouwen en stenen zijn dan in het andere kasteel. Daarnaast zijn er wel mooie tuinen en is het uitzicht schitterend. Je ziet namelijk de hele stad.

Uitzicht op Malaga vanaf de Castillo de Gibralfaro
De tuin van Castillo de Gibralfaro

Stierenvechtarena Plaza de Toros La Malageuta

Vanuit het Castillio de Gibrararo is het stierenvechtarena goed te zien. Helaas voor mij wordt deze arena verbouwd op het moment dat ik er was. Hierdoor kan ik er niet in kijken en weet ik niet hoe deze eruit ziet. Doordat ik een aantal jaar geleden naar Madrid ben geweest, weet ik dat zulke arena’s wel heen indrukwekkend kunnen zijn. Mede hierdoor denk ik dat dit een tip is om te doen tijdens je stedentrip in Malaga

Stierenvechtarena Plaza de Toros La Malageuta van Malaga

Stranden in Malaga

Naast de kastelen, kathedralen en vele gebouwen is het tijdens de stedentrip op vakantie ook lekker om te relaxen. Malaga telt ongeveer 15 verschillende stranden. De ene is op loopafstand en de andere moet met de fiets of bus. De bekendste is La Malagueta. Dit strand ligt op loopafstand van de historische stad en hier zijn ook een aantal strandtenten om iets te drinken. De stranden zijn over het algemeen vrij rustig en heel schoon! Heerlijk om een dag te relaxen.


Dagje fietsen langs de kust

Tijdens een fietstour kan je de gehele stad in een paar uur zien. Maar omdat ik liever zelf dingen ontdek beslis ik om een fiets te huren. (Bekijk hier een aanbieding voor fietsverhuur) Ik mag de fiets een halve dag huren en bepaal om naar de kleinere visserswijken in de buurt van Malaga te fietsen. Ik begin bij het strand La malagueta en ga naar El Palo. El palo is een rustige visserswijk waar je heerlijk locatie visgerechten kunt proeven. In totaal fiets je ongeveer 15 kilometer en rij je voornamelijk langs de stranden.

ReizenReizen
Eettentje op het strand van Malaga

Met de trein naar Torremolinos

Als laatste tip om te doen tijdens een stedentrip in Malaga is het ov pakken naar een ander dorp. Mijn keuze was voor Torremolinos, maar je kan ook de badplaats Marbella of met de auto heb binnenland in. Het ov werkt heel makkelijk. Bij de ingang van het treinstation staat een machine zoals in Nederland en daarbij kan je een kaartje kopen. Daarna stap je in de trien en ben je vanzelf op de bestemming. Na een half uur zijn wij in Torremolinos. Een echt Spaanse badplaats gemaakt voor Nederlanders, Engelsen en Duitsers. Een dagje terrasjes pakken en een rondje lopen. Omdat het niet zo groot is, is het na een halve dag ook weer tijd om terug te gaan naar Malaga.

Dit zijn mijn tips voor een stedentrip in Malaga. Heb je anders gedaan in Malaga wat andere ook moeten weten? laat het achter in een reactie.

Benieuwd naar andere tips over vakantielanden of stedentrips? Bekijk hier al mijn bestemmingen.

Wil je vakantie naar Spanje plannen? Bekijk deze handige links voor jouw vakantie naar Spanje

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.