Great Soča Gorge - Op reis met Johnno

Great Soča Gorge

De great Soča Gorge is een van de hoogtepunten en misschien wel het hoogtepunt om te doen wanneer in in Bovec bent. Deze kloof is een korte maar hele mooie kloof met watervallen, bruggen, kristalhelder water en zelfs de Soča forel. Doordat er veel mensen de Soča Gorge willen zien. Kan het soms wel druk zijn.

Tips om de Soča Gorge te bezoeken

De Soca Gorge is gelegen in het plaatsje Soča. Dit ligt ongeveer 10 á 15 minuten rijden van Bovec. Als je geen auto hebt, kan je ook met de bus naar Soča. Let hierbij wel op dat de bus tijden het gehele jaar wijzigen aan de hand van het seizoen. Lopend doe je ongeveer 2 uur een kant op om de Soča Gorge te bezoeken. Als je toch wandelend gaat, kan je beter jezelf laten afzetten in Trenta en dan wandelend de Soca trail doen. Deze gaat ook door de Soča Gorge. Als je bij het punt Great Soča Gorge bent aangekomen. Moet je soms een beetje van het pad of om de mooie plaatjes te zien. Let wel op dat je niet naar beneden valt, het is erg diep!

Overnachten bij de Soča kloof

Als je al overnacht in Bovec, kan je een dagtrip maken naar de Soča Gorge. Voor wie bijvoorbeeld uit bled komt of dit voor een dag wilt bekijken. Kan overnachten bij de Great Soca gorge. Hier heb je veel campings en een paar pensions. Bekijk hier de beste deals. Zelf sliep ik in Hostel Soca Rocks in Bovec. Een prima hostel voor reizigers die alleen op vakantie zijn. Vanuit deze overnachtingsmogelijkheden kan je ook naar alle andere activiteiten in Bovec en omgeving. Bekijk hier mijn 11 tips voor de omgeving van Bovec

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.