Kasteel Ksiaz (Slot Fürstenstein) het derde grootste kasteel van Polen

Kasteel Książ (ook bekend als Slot Fürstenstein) het derde grootste kasteel van Polen

Het kasteel Ksiaż (slot Fürstenstein) ligt in het dorpje Walbrzych dicht bij de grens van Duitsland en Tsjechië. Het kasteel is het grootste kasteel van Neder-Silezië en de derde grootste van Polen. Wanneer je vanuit Nederland naar Krakau of andersom rijdt is het een ideale stop met overnachting om de dag erna weer door te rijden naar de bestemming. In de geschiedenis van het kasteel is hij meerdere keren verwoest en weer opnieuw opgebouwd. Hierdoor heeft hij ook verschillende eigenaren gehad, waarvan de familie Hochberg de meeste invloed heeft gehad. Deze familie heeft het kasteel zo verbouwd hoe hij nu bekend staat. Al is het kasteel na de tweede wereld oorlog wel gereconstrueerd vanwege gedeeltelijke schades door de Duitsers en Sovjets.

Kasteel Ksiaz (ook wel bekend als Slot Fürstenstein)

Kasteel Ksiaz is een heel groot kasteel. Tijdens een rondleiding door het kasteel loop je door tientallen kamers verdeeld over 4 verdiepingen, vele hallen, negen terrassen en kan je eventueel door twee verschillende gangenstelsel lopen. Deze gangenstelsels zijn achteraf gemaakt door de Duitsers in de tweede wereld oorlog. In de verschillende kamers van kasteel Ksiaz zie en leer je veel over het verleden van het kasteel. Zo loop je door de kamers van Hans Heinrich, Konrad en natuurlijk van de Hochbergs. Deze kamers zijn allemaal aangekleed zoals het leven was in de tijdperiode dat de betreffende mensen leefde.

Ook de tuinen buiten het kasteel zijn erg mooi om te zien. Wanneer je klaar bent met de audio tour, kom je uit in de tuinterrassen. Deze terrassen zijn allemaal heel goed bijgehouden en hadden bij mij mooie herfstkleuren. Ook als je om je heen kijkt zie je dat het kasteel midden in de bossen staat en een mooi uitzicht geeft.


Attracties in de buurt

Het kasteel is goed te zien wanneer je die rondleiding doet, maar is nog beter te zien vanuit de bossen. In de bossen rondom het kasteel Ksiaz heb je een uitkijkpunt. Dit uitkijkpunt is 900 meter en ongeveer 11 minuten lopen vanaf het kasteel. Het heet de Biant’s Rock Lookout Point. Vanuit hier krijg je onderstaand zicht op het kasteel.

Zelf ben ik niet naar de andere attracties in de buurt en het bos geweest. Als je langer dan een middag bij het kasteel bent, kan je hier wel voor kiezen. Je kan dan gaan naar de volgende bezienswaardigheden: Ruïnes van het oude kasteel Ksiaz(The Old Ksiaz Ruins),Palm huis (Walbrzuch Palm House), De koninklijke stallen ( KSiaz Stallion stud farm), het mausoleum ( The hochberg Mausoleum) en natuurlijk de bossen van het Ksiaz Landscape Park.


Overnachten bij Kasteel Ksiaz

Zelf was ik op weg naar Nederland vanuit Krakau toen ik een tussenstop maakte bij dit Kasteel. Hierna was het nog één uur rijden naar mijn homestay. Achteraf zou ik ervoor kiezen om te overnachten in het dorp Walbrzych of nog mooier in het kasteel zelf. Wil je in het hotel slapen? Dan heb je de keuze uit Hotel zamek Ksiaz en Hotel Przy Oslej Bramie. Beide liggen in het kasteel Ksiaz

Wil je vakantie naar Polen plannen? Bekijk deze handige links voor jouw vakantie naar Polen

*Dit bericht bevat affiliatie marketing links. De affiliatie links zorgen ervoor dat ik deze website online kan houden. Wanneer u op een link in dit blogbericht van bijvoorbeeld van Bol.com, Tui of Booking.com klikt en iets in de komende dagen boekt of besteld, krijg ik een kleine commissie over het verkoopbedrag zonder dat u hier iets van merkt of voor betaald. Door deze financiële vergoeding vanuit de bedrijven, kunt u alle blogberichten blijven lezen op deze website.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.