Karpervissen bij het villapark Weddermeer en op de karpervijver

Karpervissen bij het villapark Weddermeer en op de karpervijver

Een weekendje weg naar het Villapark Weddermeer en de bijbehorende zwem- en karpervijver. Voor de meeste vissers en natuurliefhebbers een ideale vakantie met kans op grote vissen. Vooral karpervissen kan je goed op het Weddermeer. Ga je naar het villa park? Dan kan je nog meer als alleen vissen. Denk bijvoorbeeld aan kanoën, tennissen, wandelen door de bossen en natuurlijk zwemmen in de zwemvijver of zwembad. Zelf ben ik naast het vissen wezen kanoën en tennissen. De tennisbaan stelt weinig voor maar het kanoën is wel erg ontspannen. Je kanoet zonder route maar op de bonnefooi. Ik ging links af en kanode dwars door de natuur en langs een haventje en kleine molen.

Vissen bij Villapark Weddermeer + tips

Iedere villa op Villapark Weddermeer staat aan het water. Hierbij heeft iedereen een eigen visvlonder en kan je op alle soorten vis vissen. Dit mag met maximaal 4 hengels per huisje. Ook nachtvissen is toegestaan, ideaal met een eigen bed in het huisje. Zelf heb ik een voorn, ruisvoorn, brasem en karper gevangen. Het kleine witvis vang je het makkelijkst met maden. De karpers en soms een verdwaalde brasem ving ik met mais. Een aantal andere vissers viste met boilies maar vingen niets. Wellicht dat dit komt doordat het geen grote en zware karpers zijn. Mijn zwaarste karper was 13 pond waarbij opviel dat het voornamelijk spiegelkarpers zijn die ik ving. De tip voor karpervissen in het villapark is met maïs waarbij de aanbeten voornamelijk s avonds en s nachts zijn.

Karpervissen op de karpervijver Weddermeer + tips

Het karpervissen op de karpervijver van het weddermeer is meer voor de echte sportvisser. Zelf ben ik hier 3 nachten geweest en ving, met 2 vrienden, 21 karpers waarvan de zwaarste 34 pond. Hiervoor had ik de beste stekken die je kan wensen. Stek 1 en 2. Nadat ik een jaar eerder op bovenstaand Villapark zat, wist ik dat de meeste karper tegen het strand en net voor de zwemboeien zitten. Vanaf stek 1 en 2 mag je hier vissen. Voor deze 150 meter afstand heb je wel een voerboot nodig. De beste tip is om te vissen met tijgernoten. Wij vingen 18 karpers met tijgernoten en de andere 3 met een visboiley. Benieuwd naar de vissen? Bekijk onderstaande foto’s maar eens.

Vlag bij Amsterdam kan je ook goed karper vissen in Spaarnwoude. Ze zijn niet zo groot, maar lees alle tips op de blog. Karper vissen op de Houtrak bij Spaarnwoude.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.