Karper vissen op de Houtrak in Spaarnwoude bij Amsterdam

Karper vissen op de Houtrak in Spaarnwoude bij Amsterdam

Wie een heerlijk dagje wilt karper vissen in de natuur met grote kans op vangst, kan goed naar de Houtrak in Spaarnwoude gaan. De Houtrak is een recreatie gebied tussen Haarlem en Amsterdam bij Spaarnwoude. Naast het vissen kan je hier ook heerlijk wandelen met of zonder hond en zie je veel mensen relaxen in het gras met ’s avonds een barbecue. Let tijdens het vissen dus goed op dat je alles netjes opruimt en dicht bewaard voordat er een hond komt kijken. Op de Houtrak kan je vissen op verschillende manieren. Doordat er voornamelijk karper zit, is het wel verstandig om met dikkere lijnen te vissen.

Het grote meer en de vele kleine slootjes op de Houtrak

Op de Houtrak van Spaarnwoude heb je het grote meer en daarvan vele kleinere uitloopsloten. Zelf heb ik gevist op zowel het grote meer als op de kleinere slootjes. Het grote verschil is dat je op het grote meer eigenlijk al snel een voerboot nodig heb om de juiste plekken te kunnen bevissen en met de kleine slootjes dit niet nodig heb. Wel heb je op het grote meer veel meer kans op grotere karpers.

Statisch karper vissen in Spaarnwoude

Statisch vissen op de grotere karpers doe je voornamelijk op het grote meer. Hier hadden wij 7 karpers op een middag van gemiddeld 8 tot 14 pond en 60 cm. Hiervoor is het verstandig om tegen de zijkanten of de eilanden in het midden te vissen. Wij merkten dat wij ze op allerlei verschillende aas vangen. Zowel een boiley, pop up als met mais en tijgernoten. Mijn tip is om alles me te nemen en kijken waar de vis trek in heeft op jouw dag.

Feeder vissen op karpertjes en andere witvis

Zelf doe ik niet aan feeder vissen, maar zag er veel vissen op karper in Spaarnwoude. Een aantal mannen vertelde mij dat ze op een hele goede dag zelf 50+ karpers vangen waarvan de meeste 0.5 tot 2 pond wegen. Erg leuk dus voor lichtere hengels. Hierop vissen ze zowel op het Grote vijver als in de kleinere zijsloten. Deze sloten zijn natuurlijk ideaal vanwege het vele riet en waterplanten.


Penvissen op karper

Naast het statisch vissen op karper in de Houtrak, vis ik ook veel met de pen. Dit is erg leuk in de kleinere zijsloten in Spaarnwoude. Wanneer je ligt op pad gaat kan je makkelijk de vele spots af. Deze heb je bijna iedere 50 meter. Met het penvissen zal je karpers vangen tussen de 2 en 8 pond. Grotere vissen blijven toch vaker op het grotere meer. Ook doordat de zijtakken vaak ondieper zijn.

Ben je zelf ook wel eens wezen vissen in Spaarnwoude of op een ander mooi water in Nederland? Geef het door in een reactie hieronder. Zelf ben ik ook naar Villapark Weddermeer geweest. Dit is ook erg mooi om te vissen, naast het Villapark heb je daar ook een groot meer met veel grote karpers (30+ pond).

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.