Een dagje varen in Giethoorn en de Weerribben - Op reis met Johnno

Een dagje varen in Giethoorn en de Weerribben

Giethoorn staat bekend als het Hollands venetië. De oude huizen en boerderijen zijn allemaal gebouwd aan het water waar je alleen kan komen via bruggetjes. In totaal zijn er 176 bruggen waarvan de meeste in privébezit zijn. Naast het lopen door het oude centrum van Giethoorn, is het erg leuk om een boot te huren of mee te gaan op een boottour. Er zijn verschillende routes om te varen waarbij je door het authentieke Giethoorn en het nationaal park Weerribben vaart.

Een van de huizen in Giethoorn

Varen door de weerribben

Varen door het centrum van Giethoorn en de Weerribben

Het water door het centrum van Giethoorn is een eenrichtings waterweg. Dit komt doordat de waterwegen smal zijn en het erg druk kan zijn met toeristen. Het eerste gedeelte is het daardoor soms wat drukker waardoor je zachtjes vaart. Een groot voordeel hiervan is dat je alle oude huisjes en boerderijen kan zien en dat je soms leuke taferelen meemaakt op het water. Nadat je uit het centrum bent gevaren, vaar je naar de Weerribben.

Het water door Giethoorn
een van de 157 bruggen in Giethoorn

De Weerribben is een 35 km2 groot national park met een groot meer in het midden. Samen met De wieden vormt het een van de belangrijkste moerasgebieden van Europa. Met een fluisterboot voor je door dit moerassige landschap. Soms moet je even stoppen om wat gras uit de schoep te halen, maar actiever hoef je niet te zijn op het water. Voorderest is het vooral relaxen en genieten van de natuur. Op het grote meer is het soms wel oppassen voor golven. Je kan anders erg nat worden.

Overzicht voer de weerribben
Daar gaand e boten in de Weerribben
Een van de dieren bij Giethoorn

Een bootje huren

Als je naar Giethoorn gaat, hoort daar een bootje huren of boottour bij. Deze boten en sloepen kan je overal huren in giethoorn. Ik ben er geweest tijdens de Corona crisis waardoor het rustig was. Dan kan je overal een bootje huren en een aantal uur genieten vanaf het water. Wanneer het internationale toerisme weer toeneemt, is het verstandig om een boot vooraf te huren. Hiermee voorkom je een teleurstelling wanneer alles verhuurd is. Dit kan eventueel via de officiële website van Bootverhuur.Giethoorn.com

DE bootjes door Giethoorn

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.