De beste route langs de bollenvelden in Lisse, Hillegom en de Bollenstreek

De beste route langs de bollenvelden van Lisse, Noordwijkerhout, Hillegom en De Zilk in de Bollenstreek.

Ieder voorjaar is de Bollenstreek weer op zijn mooist. De narcissen, hyacinten, tulpen en vele andere bloemen komen uit hun bol en kleuren onze streek. Niet voor niets trekt de Keukenhof in lisse en de Bloemencorso, die van Leiden via Bollenstreek naar Haarlem rijdt, miljoenen bezoekers. Wil je ook een keer in onze streek komen kijken? Lees hieronder alle tips over een route langs de bollenvelden en beste tijd om de Bollenstreek te bezoeken.

Bekijk hier een goedkope accommodatie voor jouw reis door de Bollenstreek.

De hyacinten op de beste route langs de bollenvelden in Lisse bij keukenhof

De beste tijd voor de bloeiende bollenvelden in de Bollenstreek

De beste tijd om iets te bezoeken met natuurproducten, is lastig te zeggen. Bij een warme winter komt de bloei eerder en bij een strenge winter laat het even op zich wachten. Niet voor niets is de Keukenhof altijd open vanaf eind maart tot half mei. Dit is de periode dat de bloemen in bloei komen. De medewerkers van Keukenhof zorgen er voor dat de Keukenhof altijd in bloei staat. Iets wat kwekers niet doen. Om zeker te zijn van bloemen in de Bollenstreek raad ik aan om begin april (eerste 2 weekenden) naar de bollenvelden te komen. De volgorde van de bloei is meestal eerst narcissen, dan hyacinten en de tulpen sluiten het af. Kom je later in het seizoen? Dan staat de dhalia’s, gladiolen en lellies in bloei. Deze worden alleen veel minder vaak gekweekt.

De witte tulpen op de beste route langs de bollenvelden in Hillegom
De Narcissen op de beste route langs de bollenvelden in Lisse

Meestal staan de bloemen 2 tot 3 weken in bloei. Hierna besproeien of koppen de kwekers de bloemen eraf om de bol te laten groeien. Wil je zeker weten dat je niet komt naar groene of uitgebloeide bloemenvelden in de Bollenstreek? Bekijk dan de actuele locatie van bloeiende bollenvelden op www.bloemenradar.nl.

De roze tulp op de beste route langs de bollenvelden in voorhout

De routes om bollenvelden met bloemen te zien in Lisse, Hillegom, Voorhout, Noordwijkerhout en De Zilk

Wil je de meeste bloemenvelden van de Bollenstreek zien met eigen vervoer? Dan is dit de mooiste route door de streek heen. De route is ongeveer 25 kilometer en is zowel me de auto als met een fiets te rijden. Omdat de meeste mensen ook naar keukenhof rijden, start hier mijn route door de bollenstreek. Eventueel kan je bij keukenhof een fiets huren. Let wel op, soms is het zo druk dat alle fietsen zijn verhuurd. Bekijk de route hier op je eigen Google maps.

Wandelen in de Bollenstreek

Ga je liever een stuk wandelen door de bollenstreek? Ook hiervoor zijn er vele wandelingen. Een leuke wandeling van 10km is de Bollenstreekwandeling van De Jong Kampeer en Recreatie. Deze loopt via De Zilk, Hillegom, Lisse (Keukenhof) en Noordwijkerhout. De exacte route inclusief rustpunten, take away punten en toiletten is te lezen op de blog van De Jong Kampeer en Recreatie. Speciaal voor de Bollenstreek hebben zij ook de wandel en foto groep “wandelen en foto’s in de bollenstreek‘ aangemaakt op facebook. Erg leuk om te volgen en mooie foto’s te zien van onze bollenvelden, wandelroutes en duinen.

Foto’s maken van afstand, maar niet in de velden!

Tijdens de route zie je veel bollenvelden met verschillende soorten bloemen. Het liefst sta je midden in het veld om er mooie foto’s mee te maken. Doe dit absoluut niet! De bloemen en bollen kunnen ziek worden wanneer ze in contact komen met elkaar. Je brengt dus ziektes van het ene naar en andere bollenveld. Hierdoor worden de bollen waardeloos en kan de kweker niets verdienen. De foto’s kan je uiteraard wel voor de bollenvelden maken zoals op deze blog.

De hyacinten en koeien op de beste route langs de bollenvelden in De Zilk
De tulpen en leidsevaart op de beste route langs de bollenvelden in De Zilk

Verschillende bloemen en bollenvelden

Tijdens je route door de bollenstreek en je uren in het Keukenhof zie je verschillende bloemen. Dit zijn voornamelijk narcissen, hyacinten en tulpen. Vooral de tulpen komen in vele kleuren voor in de Bollenstreek. Zie hieronder een aantal foto’s van de verschillende bloemen.

Narcissen

De narcis op de beste route langs de bollenvelden in Hillegom
De witte narcis op de beste route langs de bollenvelden in Hillegom
De narcis op de beste route langs de bollenvelden in Lisse

Hyacinten

De blauwe Hyacint op de beste route langs de bollenvelden in Voorhout
De witte hyacint op de beste route langs de bollenvelden in Voorhout
De hyacintenvelden op de beste route langs de bollenvelden in Voorhout
De hyacinten velden op de beste route langs de bollenvelden in De Zilk

Tulpen

Ben je zelf ook in de Bollenstreek geweest en heb je mijn route gevolgd? Dan ben ik benieuwd wat je van deze route vind! Laat het weten in een reactie. Wil je meerdere dagen genieten in de Bollenstreek en bijvoorbeeld het strand of de Duinen. Boek dan een overnachting bij Airbnb de Blossom of een andere accommodatie in lisse.

Wil je vakantie naar Nederland plannen? Bekijk deze handige links voor jouw vakantie naar Nederland

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.