Bunkers zoeken in de duinen bij Zandvoort - Op reis met Johnno

Bunkers zoeken in de duinen bij Zandvoort

In de duinen bij Zandvoort kan je vele bunkers zien uit de Tweede Wereld oorlog. Deze bunkers hoorden bij de Atlantikwall van de Duitsers en zijn te zien langs de gehele Nederlandse kustlijn. In de Amsterdamse Waterleiding Duinen (AWD) kan je deze voornamelijk vinden bij de ingang ‘Zandvoortselaan’. Hier kan je een wandeling van 3.5 kilometer lopen en daarmee veel te zien van de WO2. Deze wandeling is erg leuk met kinderen waarbij ze in sommige bunkers kunnen klimmen. Helaas zijn ze de meeste niet begaanbaar. Dit komt omdat er vleesmuizen in overnachten of omdat ze vol met zand zitten. Voor de vleesmuizen is het namelijk een perfecte overwinterplaats.

Cameraland - Nieuwe & Tweedehands Camera's

Bunkers spotten in de AWD

Om de bunkers te vinden in de duinen kan je een kleine ronde van 3.5 kilometer lopen. Naast de bunkers kom je via deze route ook op meerdere duintoppen terecht. Dan heb je een heel mooi beeld over de Amsterdamse Waterleiding Duinen. Let tijdens het wandelen goed op, want je kan overal herten of een vos tegen komen. De herten zal je niet snel missen maar een vos zie je niet vaak in het duin. Wil je met de onderstaande map rondlopen in het Duin? Download dan de app “Mapy.CZ cycling and walking”. Hierbij heb je wandelroutes over de gehele wereld.


De route

Start: Ingang AWD Zandvoortselaan (parkeerkosten € 2.00 Entree 18+ 1.50 0 – 17 gratis)
Loop rechtdoor, de brug over en sla het derde pad in aan je linkerhand.
2: Hier zie je de eerste bunkers links en rechts naast de weg. Vervolg de weg naar routepunt 3
3: Hier zijn meerdere bunkers waaronder een grote opslagbunker. Ga hier rechtsaf de berg op.
4: Loop de berg op en zie hier de volgende bunkers. Momenteel sta je op een heuvel van 36meter. De hoogste van de Amsterdamse Waterleiding Duinen
5: Volg het zandpad naar beneden door de bosjes heen. Hier zie je geen bunkers. Vanaf 5 loop je naar 6 en kijk goed door de boomrand, hier kan je veel vogels, herten en soms een vos zien.
6: Goed opletten, hier zitten verschillende bunkers verstopt in de bossen. Deze vallen niet zo goed op.
7: Na de bunkers loop je rechtdoor terug naar de auto.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Zelf vond ik de wandeling er leuk om te lopen. Nier alleen de bunkers maar ook de natuur is er erg mooi. Zeker voor fotograven kan je hier een hele dag rondlopen in de duinen. Heb je deze route gelopen? Dan ben ik benieuwd naar jou ervaringen.

Wil je vakantie naar Nederland plannen? Bekijk deze handige links voor jouw vakantie naar Nederland

*Dit bericht bevat affiliatie marketing links. De affiliatie links zorgen ervoor dat ik deze website online kan houden. Wanneer u op een link in dit blogbericht van bijvoorbeeld van Bol.com, Tui of Booking.com klikt en iets in de komende dagen boekt of besteld, krijg ik een kleine commissie over het verkoopbedrag zonder dat u hier iets van merkt of voor betaald. Door deze financiële vergoeding vanuit de bedrijven, kunt u alle blogberichten blijven lezen op deze website.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.