Wandelroute langs de grotten hohllay cave (Heul lee) in Luxemburg

Wandelroute langs de grotten hohllay cave (Heul lee) in Luxemburg

Op het Mullerthaltrail ligt ook de Hohllay cave ook wel bekend als Heul lee. Deze grot is een met de hand gemaakte zandsteen grot dicht bij Berdorf. Nu kan je parkeren bij Heul Lee en 500 meter lopen naar de Hohllay cave, maar het is leuker om hier een stuk te gaan wandelen. Tijdens die wandeling kom je namelijk ook langs de Amphitheater “Breechkaul”, de grot Grotte Piteschkummer en eindig je bij het uitkijkpunt Perekop. met de wandeling loop je steeds op en tussen hoge zandsteenrotsen. Hier kan je soms ook tussendoor lopen. Let wel op dit is erg krap, steil en kan glad zijn.

Parkeren

Om deze wandeling te wandelen kan je parkeren bij de Parking Hohllay. Let wel op dat je in een bocht tussen de boerenvelden afslaat. Je rijdt namelijk snel te ver en dan is het een stuk doorrijden voordat je kan keren. Vanaf het dorp Berdorf rij je als het waren rechtdoor i.p.v. met de weg mee op de 364. Vanaf de andere kant sla je dus links af ipv recht met de weg mee.

De wandeling langs Hohllay cave naar Perenkop

Vanaf de parkeerplaats kan je de borden al volgen naar het Ampfitheater en de Hohllay cave. Wanneer je deze volgt is het pad erg gemakkelijk en zie je na 500 meter ( 5 minuten) lopen de bekende grot. Vanaf de grot kan je eerst bovenlangs naar de andere grot de Grotte Piteschkummer. Vanaf de Grotte Piteschkummer loop je terug naar de hohllay Cave en volg je de trap naar de beek beneden. Pas wel op want dit kan erg glad zijn. Vanaf hier volg je het kabbelende water tussen de grote zandsteen rotsen. Er zijn ook kleine bruggetjes gemaakt zodat je geen natte voeten krijgt. Tijdens deze wandeling kan je her en der tussen de rotsen klimmen om een kijkje te nemen boven op de rotsen. Vooral het beeld op het dal is erg mooi. Na 1 uur gewandeld te hebben kom je uit op de autoweg. Aan de andere kant van deze weg ligt het uitkijkpunt Perenkop. De trap op en daarboven is een mooie plek voor een snack. Helaas is het geen circuit dus loop je dezelfde weg weer terug.

Handige informatie

De wandeling met een aantal pauzes voor een foto moment duurt ongeveer 2.5 uur. Doordat er niets te eten of drinken te koop is, is het verstandig om drinken en een snack of lunch mee te nemen. Daarnaast kan je natuurlijk meerdere wandelingen maken in dit gebied en daardoor overnachten in het dorp Berdorf. Als je hier wilt overnachten kan je het beste kiezen tussen deze hotels of camping. Wil je nog meer wandelen of genieten van Klein Zwitserland in Luxemburg? Bekijk dan de blogs over Vianden en haar kasteel of over de waterval Schiessentempul

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.