Een dag naar Vianden en haar kasteel in Luxemburg - Op reis met Johnno

Een dag naar Vianden en haar kasteel in Luxemburg

Wie een paar dagen naar de Eiffel gaat, mag zeker Vianden niet overslaan. Dit dorpje in Luxemburg naast de grens met Duitsland is een prachtig gelegen in de vallei van de Our. Deze rivier stroomt dwars door het dorpje heen. Vianden heeft maat 2000 inwoners en moet het voornamelijk hebben van de toeristen die hier een dagje heen gaan. De twee hoogtepunten, letterlijk en figuurlijk, zijn het grote kasteel van Vianden en de kabelbaan met het prachtige uitzicht.

Het kasteel van Vianden

De grootste trekpleister van Vianden in het Kasteel . Dit kasteel kijkt uit op het dorp en torent daardoor hoog boven de rest uit. Wie Vianden in komt rijden, kan het kasteel niet missen. Het kasteel is in de 1977 helemaal gerestaureerd naar de stijl van de 18de eeuw nadat het in verval was geraakt. Tegenwoordig kan je er een rondleiding volgen met of zonder audiotour. In het kasteel loop je door de verschillende kamers zoals de Wapenkamer, diverse woonkamers, dinerkamer, en wijnkelder. In het weekend zijn er diverse optredens in het kasteel . Zo heb je roofvogelshows, schieten ze kanonnen af en zijn er muzikale optredens. De entree voor het Kasteel bedraagt 10 euro per volwassenen en 5 euro per kind ( tot 6 jaar gratis).

De Kabelbaan of wandeling met uitzicht op Vianden

Wie het mooie uitzicht op het dorp en het kasteel wilt hebben. Kan wandelen ( +/- 1 uur een steile berg op) of met de kabelbaan naar het uitkijkpunt. Vanaf hier heb je een uitzicht op de valleij van Vianden met het kasteel aan de rechterkant. De kabelbaan heeft een startpunt in het dorp. Voor € 5.80 kan je omhoog en naar beneden. Op de top zit een restaurant waar je wat kan eten en drinken. Verwacht niet te veel van dit restaurant. In het dorp zit wel een heerlijk restaurant namelijk Café Du Pont. Hier kan je heerlijk aan het water eten, en voor de kinderen hebben ze er zelfs frikadellen.

Hotels of camping in de buurt.

Veel mensen die naar Vianden gaan zijn daar een dag en gaan de dag daarna weer door. Als je met de camper gaat, kan je een nachtje staan op de camperplaats van het dorp naast het water. Ga je met een caravan of tent dan kan je beter naar Euro Camping Camping De L’Our in Vianden, uiteraard zijn daar campers ook welkom. Liever een Bed and breakfast of Hotel? Bekijk hier het aanbod.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.