De Schiessentumpel waterval, de bekendste waterval van Luxemburg.

De Schiessentumpel waterval, de bekendste waterval van Luxemburg.

Vlakbij Mullerthal is de bekendste brug met waterval van Luxemburg te vinden, de Schiessentumpel waterval. Deze waterval ligt in de Zwarte Ernst in het gebied Klein Zwitserland. Klein Zwitserland is een bekend wandelgebied en Luxemburg met vele bossen en kleine dorpjes. Hier kan je ook onder andere de Mullerthal trail van meer dan 125 km lopen. Ook vanuit de Duitse Eifel is dit een leuk uitje om heen te gaan, eventueel te combineren met een halve dag naar Vianden.

De beroemde Schiessentumpel waterval met bijbehorende brug bestaat momenteel al 140 jaar en is het symbool van de regio Mullerthal. Om de Schiessentümpel te zien kan je een mooie wandeling doen, of er met de auto heen rijden. Voor de auto’s zijn er op ongeveer 500 meter een parkeerterrein voor 30 auto’s. Wie liever wilt wandelen, kan hier ook parkeren maar kan ook vanuit het dorpje Mullerthal starten. Vanaf Mullerthal zijn er meerdere wandelroutes welke je langs de waterval brengen. In het gebied rondom mullerthal en de waterval kan je sowieso veel wandelen.

Zo loopt er langs het water een wandelpad omhoog. Deze kan je lopen via de houten trap en geeft een mooi uitzicht op het water. Daarnaast lopen er nog meer wandelpaden het bos in. Helaas waren deze afgesloten toen ik hier was. Dit was namelijk 2 weken na de grote overstromingen in de zomer van 2021.

Kamperen of hotels in de buurt van de waterval.

Wie graag wilt overnachten in het Mullerthal gebied kan kiezen voor een camping of hotel. Voor de campings zijn er meerdere campings in de buurt van Mullerthal en Echternacht. Hier kan je kiezen voor een van de campings van de ANWB. wil je liever in een hotel? Check dan deze hotels in het Mullerthal gebied.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.