Wat te doen op het eiland KRK in Kroatië - Tips en bezienswaardigheden

Wat te doen op het eiland KRK in Kroatië

KRK is het grootste eiland van Kroatië en ligt voor de kust van Rijeka. Dat Rijeka dichtbij ligt blijkt wel odat het vliegveld van Rijeka zelfs op het eiland ligt. Het eiland KRK is niet zo groot en is vergelijkbaar als tweeënhalf keer Texel. Doordat er veel bergen en heuvels zijn, is het slim om een auto te hebben op dit eiland. Met een auto kan je namelijk alle mooie dorpjes, baaien en stranden en natuurgebieden bekijken. Met het openbaar vervoer is dit een stuk lastiger. Wat je allemaal kunt doen op dit mooie eiland, kan je zien in de onderstaande tips.
Bekijk hier een aanbieding voor een auto te huren zonder eigen risico

Mooiste stranden van KRK

KRK eiland heeft vele stranden welke de moeite waard zijn om te bekijken. Het ene strandje is makkelijk te bezichtigen, voor de andere is het nodig om een stukje te wandelen. Waar je ook heen rijdt, overal kan je heerlijk zwemmen. De mooiste stranden die je op KRK kan zien, zijn:

Oprna Bay

Oprna Bay

Oprna Bay is het meest fotogenieke strand van dit eiland. Om er te komen moet je de auto parkeren langs de autoweg en loop of klim je de berg af naar het strand. Er gaan vele smalle paatjes naar beneden, maar pas op dat je niet valt. Eenmaal aangekomen bij het strand kan je foto’s maken en heerlijk genieten van de azuurblauwe zee. De mooiste foto’s maak je overigens niet vanaf het strand, maar vanaf een van de twee zijkanten op de berg. Tijdens het hoogseizoen is er ook een barretje open voor wat te drinken.

Zala beach Stara Baska

Een tweede en heel mooi strandje zit bij Stara Baska. Dit is dus niet bij het dorp Baska, dat is een ander dorpje. Bij het strand Zala Beach Stara baska is alleen te komen met de auto, motor of fiets. Doordat je via hele smalle wegen moet rijden, is het niet mogelijk om hier met een camper te komen. Bij dit strand hoef je niet alleen te gaan zonnen. Je kan hier ook kano’s huren of heerlijk wandelen in de omgeving. Let wel op, het is hier betaald parkeren. Dit gaat alleen contact met muntgeld (kuna’s)

Stara Baska

De 3 mooie dorpjes op KRK

Op het eiland KRK zijn 15 verschillende dorpen te bekennen. Ik moet bekennen dat ik ze niet allemaal heb bezocht maar mijn top drie dorpen op KRK zijn:

KRK stad

KRK is het grootste dorpje van het gelijknamige eiland. Het oude centrum van dit dorpje ligt voornamelijk binnen de vestiging muren van het Frankopan kasteel. Wie graag het kasteel zelf wilt bezoeken, kan hier een rondleiding volgen voor ongerekend 3 euro. Binnen de vestiging muren loop je door het oude centrum van KRK. Hier zie je de historische Kathedraal van Maria-Hemelvaart, verschillende pleinen en vele restaurantjes en souvenirwinkels.

Vind hier je appartement in KRK al vanaf € 40,-

Baska

Baska is het dorp welke het verste weg ligt vanaf het vaste lang van Kroatië. Het dorp Baska ligt langs een lange baai waar je de zee kan bewonderen. Wie ook de zeedieren wilt bewonderen kan naar Adriatic aquarium Basca. Een leuke uitstap om het zeeleven te zien. Daarnaast is een uurtje door het dorpje lopen altijd leuk om de lokale restaurantjes en leven te zien. Dicht bij Baska heb je ook het strand Stara Baska, een van de mooiste stranden van KRK

Vrbnik

Vrbnik is een klein dorpje op KRK. Maar in dit dorpje heb je vele kleine straatjes en mooie uitzichten vanaf restaurantjes op Kroatië en andere eilanden. Hierdoor is Vrbnik zeker de mooiste waard om er een paar uur door te brengen. Je kan hier namelijk ook naar twee afgelegen stranden, de haven, de kerk, heerlijke wijn drinken van Vrbnik en naar het smalste straatje ter wereld. Als je wilt zien hoe de mensen hier vroeger leefde, kan je gratis naar “The old house of Vrbnik”
Overnachten in Vrbnik? Kijk en vergelijk hier vanaf 32 euro per nacht.

Het smalste straatje ter wereld in Vrbnik

Wie op KRK vakantie aan het vieren is, doet er goed aan om ook een bezoekje te wagen aan Vrbnik. In dit kleine maar schattige dorpje zien je vele kleine en ouderwetse straatjes. Hier kan je heerlijk door heen slenteren of heerlijk te lunchen. Wie door de straatjes heen loopt, zal op een gegeven moment ook de straat najuža ulica tegen komen. Deze straat is maar 43cm breed en daarbij de smalste straat ter wereld!

Overnachten op KRK

Wie wilt overnachten op het eiland KRK kan in de vele dorpjes slapen. Zelf kan ik een appartement in KRK aanraden. Een voordeel van overnachten in KRK is dat je in het grootste dorp van het eiland slaapt. Hierdoor kan je ’s avonds het dorp in en heerlijk uiteten in een van de authentieke restaurants. Als je een camping zoekt, raadt ik aan om op deze website te kijken. Boek de camping wel op tijd, want het kan erg druk zijn op KRK.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.