Ontdek de Natuurlijke Pracht van Krka National Park in Kroatië

Ontdek de Natuurlijke Pracht van Krka National Park in Kroatië

Als je op zoek bent naar een adembenemende bestemming vol natuurlijke schoonheid en wonderen, dan moet je zeker overwegen om Krka National Park in Kroatië te bezoeken. Dit beschermde natuurgebied is beroemd om zijn spectaculaire watervallen, kristalheldere meren en weelderige bossen. In deze blog nemen we je mee op een virtuele reis door enkele van de meest indrukwekkende delen van het park, waaronder Skradinski Buk, Roski Slap, en Manojlovac.

Skradinski Buk: Een Watervalparadijs

Skradinski Buk is het meest beroemde deel van Krka National Park, en terecht. Deze waterval is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en fotografen. Het is een reeks watervallen en travertijnbarrières die door de jaren heen zijn gevormd. Je kunt wandelen over houten loopbruggen die je recht boven de watervallen brengen, wat zorgt voor adembenemende uitzichten.

Hoe kom je bij de bekende Skradinski buk waterval van Krka?

Vanuit de meeste grote steden kan je een tour boeken naar de KRKA watervallen. Dan ga je alleen naar de Skradinski waterval en heb je daarnaast nog een andere activiteit zoals een wijntour, boottocht of een bezoek van een andere stad. Kijk hiervoor op Viator. Zelf ben ik met de auto hierheen gereden. (Bekijk eens de aanbiedingen via Sunnycars) Dan kan je kiezen voor de ingangen Lozovac en Skradin. Bij ingang Skradin ga je met de boot naar de waterval en bij de andere ingang ga je met een kleine busrit naar de waterval toe.

Roski Slap: Mysterie en Traditie

Een bezoek aan Roski Slap is als een stap terug in de tijd. Hier vind je een indrukwekkende reeks van 12 watervallen verspreid over 450 meter. Maar wat Roski Slap echt bijzonder maakt, zijn de historische watermolens die dateren uit de 18e eeuw. De plaats ademt een unieke sfeer van traditie en mystiek, met oude gebouwen en kabbelende beekjes die samen een onvergetelijke ervaring bieden. Naast deze 12 watervallen kan je ook nog naar de grot boven op de berg bij Roski slap. Deze trap is 960 treden hoog, maar dan krijg je een fantastisch uitzicht en een grot met vleermuizen.

Hoe kom bij Roski Slap?

Vanuit Skradinski Buk rij je in 30 minuten naar Roski slap. Dat is hier op google maps. Hier gaan helaas geen tours heen dus moet je wel een eigen auto hebben. Zelf huur ik mijn auto’s in het buitenland altijd bij SunnyCars. Hun grote voordeel is dat je geheel verzekerd bent en nooit gezeur hebt bij de balie.

Manojlovac: De Hoogste Waterval van Krka national park

Manojlovac is de hoogste waterval in Krka National Park en torent trots boven de andere watervallen uit met een hoogte van 59,6 meter. De kracht en schoonheid van deze waterval zijn werkelijk overweldigend. Geniet van het uitzicht vanaf het uitkijkpunt en laat je inspireren door de pure natuurkracht die hier tentoongesteld wordt. Ben je iets avontuurlijker? Maak dan de wandeling naar de waterval toe en aanschouw hem vanaf onderaan. Hier voel je de kracht van het vallende water.

Hoe kom je bij Skradinski buk, de mooiste waterval van Krka national park?

De laatste en mooiste waterval Skradinski Buk kan alleen bezocht worden met eigen vervoer. Je moet hier parkeren en dan ga je na de kleine ingang links af naar beneden. Dit kan vrij warm zijn midden op de dag. Op een gegeven moment zie je twee bankjes en een verbodsbord om door een oud huisje te lopen. Hier moet je wel doorheen en naar beneden klimmen met een touw om dit geweldige uitzicht te krijgen. Eventueel kan je ook alleen naar het uitzichtpunt lopen en dan hoef je niet te klimmen.

Zwemmen in KRKA National park

Voor wie graag wilt zwemmen onder de watervallen, moet ik helaas teleurstellen. Sinds 2023 is het verboden om bij de watervallen te gaan zwemmen. Wel kan je bij de Roski slap waterval zwemmen. In het meer hebben ze een een gedeelte afgezet waar iedereen kan zwemmen en zelf ook kan picknicken. Niet zo mooi als bij de watervallen, maar wel lekker verkoelend.

Entreetickets, Auto huren of een tour om KRKA National park te bezoeken

Om naar de KRKA watervallen te gaan, is er heel veel keuze. In Split of Trogir bieden ze dit aan, maar het loont om bijvoorbeeld op Viator te kijken. Vaak is dat voordeliger als in een van de steden. Daarnaast kunt u daar ook goedkopere entree tickets kopen voor het KRKA National Park. Zelf had ik een auto gehuurd via de Nederlandse website Sunnycars. Een voorbeeld om dat te doen via Sunnycars is dat je geen extra verzekering, omdat je all inclusive gedekt bent en alles geregeld is. Dat tegen voordelige prijzen. Kijk zelf maar eens op hun website. Met een huurauto kan je ook direct naar andere dorpen of natuurparken in de omgeving. Eventueel is daar meer over te lezen in mijn andere berichten over Kroatië.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.