Kamenjak Premantura een prachtig natuurpark met de mooiste stranden

Kamenjak Premantura een prachtig natuurpark met de mooiste stranden

Het national park Kamenjak ligt dichtbij Pula in Istrië. Kamenjak is een schiereiland van Premantura en wordt ook wel Kaap Premantura genoemd. Dit natuurpark in Kroatië is een van de mooiste natuurparken van Kroatië en staat voornamelijk bekend om haar ruige landschap en verborgen azuurblauwe stranden. Zeker voor natuurliefhebbers, wandelaars en mountainbikers is het een dagtrip waard om te bezoeken. Lig je liever in de zon aan een prachtig strand? Sla dan het natuurpark Kamenjak zeker niet over. Want op de verborgen stranden kan je heerlijk zonnen en zwemmen.

Verborgen stranden op Kamenjak Premantura

Op het schiereiland Kamenjak zijn diverse verscholen stranden te vinden. Het water bij deze stranden is azuurblauw en soms zelfs nog lichtgroen door het licht van de zon. De meeste stranden zijn niet direct aan de weg te vinden. Hierdoor zal je altijd een klein stukje moeten lopen en klimmen om bij een strand te komen. Maar als je er eenmaal bent, is het meer dan de moeite waard. Doordat deze stranden niet zo bekend zijn, is het zelfs tijdens het hoogseizoen niet al te druk. Heerlijk genieten dus!

De mooiste stranden op Kamenjak Prematura zijn:

1 SV Mikula

2 Radovica

3 Franina

4 Debeljak

5 Nijeve

6 Provanjie

7 Skara

Lees tip! Wil je meer stranden of een ander eiland ontdekken? Lees de blog over het eiland KRK.

Autorijden op de offroad paden

Wanneer je naar het natuurpark Kamenjak komt, kan je ervoor kiezen om de auto voor het natuurpark te parkeren. Dan moet je vanaf daar lopen of met de fiets verder. Als je verder rijdt, betaal je entree ( € 10,-), en rij je over onverharde wegen door het natuurpark heen. Doordat je niet over asfaltwegen rijdt, heb je en echt vakantiegevoel. Let tijdens het rijden wel op dat je nog altijd op een weg rijdt. Veel mensen geven rechts opeens geen voorrang meer of vergeten de knipperlichten. Pas ook vooral op voor diepere kuilen of greppels. Het zal zonde zijn als je je auto kapot rijdt. Tijdens het autorijden kom je verschillende parkeerplaatsen tegen. Hier kan je vaak naar een strand, beachbar of een uitkijkpunt. Zeker de moeite waard om te stoppen. Heb je geen auto in Kroatië en wil je toch naar Kamenjak? Huur dan een auto vanaf bijvoorbeeld Pula of een andere grote stad

Wandelen of mountainbiken over Kamenjak Premantura.

Vanaf de parkeerplaats kan je een 14km route wandelen of fietsen door het national park Kamenjak. Je loopt of fietst voornamelijk door de bebossing en zal vaak stoppen voor een mooi strand of uitkijkpunt. Let wel goed op elkaar want je gebruikt de zelfde route. De route is voor wandelaars makkelijk te wandelen en voor mountainbikers ook uitdagend. Dit komt door de vele grote stenen en rotsen waar je soms overheen moet.

Voordelig naar Istrië in Kroatië op vakantie

De kust van Istrië is vooral bekend met de grotere campings die er zijn in deze buurt. Wil je liever met het vliegtuig en eventueel met een huurauto de omgeving ontdekken? Dan doe je er slim aan om verschillende websites te bekijken voor de juiste accommodatie met alle extra’s. Denk hierbij aan de touroperators Tui, Prijsvrij en Vakantiediscounter. Zelf boek ik meestal losse accommodaties doordat ik graag rondreis. Ik vergelijk ze meestal via Trivago en een auto huren doe ik altijd via Sunnycars. Met Sunnycars huur je namelijk altijd een auto incl. verzekering en zonder gedoe. De vliegtickets vergelijk ik vaak via Skyscanner en Tix.nl.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.