Alle tips voor Seoul, de bruisende hoofdstad van Zuid-Korea

Wat te doen in Seoul? Alle tips voor deze bruisende hoofdstad van Zuid-Korea

Seoul is de 600-jaar oude hoofdstad van Zuid-Korea. Doordat Seoul tijdens de koreaanse oorlog grotendeels verwoest werd, is het een hele moderne stad. Gelukkig zijn er nog veel paleizen, straten en andere bezienswaardigheden bespaard gebleven. Denk hierbij aan het paleis Gyeongbokgung en de oude huizen in Bukchon-Hanok. Daarnaast is een must do de DMZ en JSA tour. Hierbij ga je naar de grens van Noord- en Zuid-korea. Hieronder lees je alle tips voor een toffe tijd in Seoul.

DMZ of JSA tour. Het bezoeken van de grens tussen Noord- en Zuid-Korea.

Het bezoeken van de grens tussen Noord- en Zuid-Korea stond erg hoog op mijn bucketlist. De beste tour die je kan boeken om de ‘echte’ grenspost te zien, is de JSA tour. Hiermee zie je namelijk de soldaten met geladen geweren naar elkaar toe staan. Helaas is deze tour vroeg uitverkocht en wordt die heel vaak gecanceld vanwege militaire activiteiten of dreigingen. Helaas gebeurde dit bij mij ook, waardoor ik de DMZ tour deed.

De DMZ staat voor de demilitarized zone. Dit is een gebied van 4 kilometer. 2 Kilometer in Noord-Korea en 2 kilometer in Zuid-Korea. Precies in het midden staat een hek of muur wat als grens dient. Bij dit hek kan je nauwelijks komen aangezien er aan beide zijde heel veel landmijnen liggen.

Met de DMZ tour ga je naar verschillende, iets wat toeristische, gebieden in het DMZ. Voordat je het gebied in komt, wordt de hele bus gecheckt en moet je je paspoort laten zien. In het DMZ gebied ga je naar vier punten toe. Dit zijn de tunnels die gegraven zijn door Noord-Korea om Zuid-Korea aan te vallen, de deels opgeblazen treinbruggen met herdenkingslinten, een uitkijkpost waar je Noord-Korea in kan kijken en het gloednieuwe treinstation Dorasan, die gebruikt kan worden wanneer de grenzen open gaan. Alle vier de stops hebben een ander verhaal over de oorlog. Ik vond dit erg interessant om mee te maken.

Lees tip! Een dag naar de grens en DMZ van Zuid-korea en Noord-Korea.

Het paleis Gyeongbokgung

Het paleis Gyeongbokgung of beter gezegd paleizencomplex is een van de grootste paleizen van Zuid-Korea. Het is ontworpen in 1394 en daarna 2 keer opnieuw gebouwd vanwege oorlogen. Nu zie je er heel veel grote en kleine paleizen en kamers. Door het hele complex leer je veel over de oudheid. Daarnaast is de architectuur uiteraard heel mooi om te zien.

Het historisch dorp Bukchon-Hanok

Bukchon Hanok is een van de weinige historische gebieden in Seoul. De gehele stad is westers gebouwd doordat bijna alles was gebombardeerd tijdens oorlogen. Gelukkig kan je in dit stukje Seoul nog de historische straten en huizen zien van bijna 600 jaar geleden. Let wel goed op, want de locale inwoners hebben er liever geen toeristen.

Noryangjin vismarkt

In heel Azië heb je overal vismarkten en sushi. Ook in Seoul heb je een hele grote vismarkt. Al het vis wat wordt gevangen in de oceaan wordt hier verhandeld. Veel Koreanen hebben een aantal meter op de markt en plaatsen alle soorten vis en schaaldieren op ijs. Wil je sushi of een visje eten? Vraag ergens of ze het voor je kunnen bereiden! Hierdoor heb je heerlijke en verse vis als lunch.

Stappen en straatmuzikanten in Hongdae

Hongdae is het studenten district in Seoul. Hierdoor heb je er grote discotheken, barretjes en straatmuzikanten. Na het avondeten is het heel leuk om door de straten te lopen. Zo kwam ik verschillende dansgroepen, muzikanten en goochelaars tegen op straat.

Seoul tower

De Seoul tower geeft een uitzicht over de miljoenen stad Seoul. Het is een beetje uit het centrum en op een berg. Hier kan je komen met de bus of zoals ik deed per voet. Aangekomen bij de toren heb je al een mooi uitzicht. Wanneer je de toren in gaan kom je nog een stuk hoger te staan. Dit geeft een fantastische indruk over de grote van deze stad. Daarnaast zijn er in de toren nog leuke activiteiten te doen. Zo stond er bij mij een virtual reality stand met allerlei apparaten om eens uit te proberen. Ik reed op een motor door de stad Seoul.

Shoppen in Myeongdong

Wie van shoppen houdt, moet naar Myeongdong gaan. Dit district zit vol met kleine winkeltjes en ondergrondse markten. Deze markten vallen niet zo erg op, waardoor het goed zoeken is. Eenmaal gekomen op de markt kan je er echt van alles kopen. Souvenirs, eten, drinken, fietsen, camera’s, telefoons en zelfs huizen. Niets is er te gek.

Avond eten bij de HAN River

De Han rivier loopt door heel Seoul heen. Samen met mijn koreaanse vrienden ben ik een avond in het gras van het park gaan eten. Aangekomen bij de plek krijg je vele flyers om eten te bestellen. Dit wordt gebracht waardoor je kan picknicken met de skyline van seoul voor je.

Culinair genieten

Eten staat hoog in het vaandel van Koreanen. Het eten in restaurants wordt vaak op grote platen gedaan (soort steengrillen) of juist met heel veel schaaltjes zodat je alles kan delen. Mijn advies is om iedere avond bij een ander soort niet westers restaurant te eten. Doordat je soms alleen plaatjes ziet, wat je kan bestellen, is het een hele verrassing wat er op je bord ligt. Neem van mij aan. De ene keer krijg je veel te veel en de andere keer heb je te weinig besteld. Daarnaast komt het vaak genoeg voor dat je heel iets anders verwacht dan dat je besteld had zoals het op de fotos staat.

Tip! Aangezien niet veel koreanen engels spreken, is het handig om allergien alvast vertaald in het koreaans in je telefoon te zetten.

Vervoer in Seoul

Het vervoer in Seoul is heel erg goed geregeld. Bij de seven eleven kan je een ov kaart halen waarmee je de hele stad doorreist. Dit geldt zowel voor de metro, tram en bus. Ook een Taxi is niet duur in Seoul. Doordat veel openbaar vervoer in cirkels rijden, is het wel belangrijk dat je oplet welke kant de metro bijvoorbeeld omgaat. Anders duurt het erg lang voordat je op bestemming komt. Gelukkig staan de meeste borden in het koreaans en engels. Hierdoor vind je altijd de route weer terug naar je hotel of hostel.

Taalbarriere in Zuid-korea

In Zuid-Korea spreekt iedereen heel verrassend Koreaans. Gelukkig spreken sommige koreanen een klein beetje engels. Helaas zijn ze vaak bang om het te gebruiken omdat ze geen fouten willen maken. Hierdoor ben je vaak aangewezen op je telefoon en google translate. Ook met handen en voeten kom je er vaak wel uit, maar soms kom je hierdoor in ongemakkelijke situaties.

Ik heb al deze bezienswaardigheden gezien in 4 dagen. Helaas zat ik in Seoul tijdens een tyfoon. Hierdoor zijn niet alle foto’s even mooi belicht en met veel wolken. Ben je zelf ook in Seoul geweest? Of heb je nog meer vragen, dan hoor ik het graag in een reactie.

Wil je vakantie naar Zuid-Korea plannen? Bekijk deze handige links voor jouw vakantie naar Zuid-Korea

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.