Hoogtepunten van Nusa Lembongan en Nusa Ceningan

Hoogtepunten van Nusa Lembongan en Nusa Ceningan

De Nusa eilanden worden vaak overgeslagen wanneer mensen op vakantie gaan naar Bali. Zonde, want dit zijn hele mooie eilanden. De Nusa eilanden bestaan uit Nusa Lembongan, Nusa Ceningan en Nusa Penida. In Nusa Lembongan en Nusa Ceningan wordt het steeds drukker, maar in Nusa Penida is nog steeds rustig met heel veel natuur. Wil je weten wat je hier allemaal kan zien? Bekijk dan de onderstaande hoogtepunten van Nusa Lembongan en Nusa Ceningan.

Wil je ook naar Bali op vakantie? Bekijk hier de beste reisorganisaties voor jouw reis naar Bali.

Hoe kom je op de Nusa’s

Vanaf Bali bij het plaatsje Sanur kan je met een boot naar Nusa Lembongan varen. Met de fastboot is dit een tocht van ongeveer drie kwartier. Deze tocht kan met de golven wel een heftige oversteek zijn. Als je snel zeeziek bent, is het verstandig een reispilletje in te nemen. De tickets voor de overtocht zijn nogal verschillend. De prijzen die wij hoorden waren tussen de 200.000 en 400.000 rupiah. Het is dus belangrijk om hiermee te onderhandelen, wil je niet overal teveel voor betalen. Aangekomen op Nusa Lembongan kan je via de Yellow Bridge naar Nusa Ceningang

De fastboot naar Nusa lembongan

Hoogtepunten van Nusa Lembongan en Nusa Ceningan

Nusa Lembongan wordt veel aangedaan door mensen die even willen vluchten van de drukte van Bali. Daarnaast heeft het eiland veel moois te bieden. Deze bezienswaardigheden zijn allemaal te bezichtigen met het plaatselijke vervoersmiddel “de scooter”. Deze is te huur op het eiland waarbij de prijzen tussen de 50.000 en 80.000 rupiah per dag liggen. Het is niet nodig om ze te reserveren, want er staan er heel veel. Op dit eiland is eigenlijk geen politie waardoor je niet altijd een helm mee krijgt bij het huren van een scooter. Wil je dit wel? Dan moet je er expliciet naar vragen.

Scooteren op de nusa's

1. Blue lagoon

Een van de eerste hoogtepunten wanneer je vertrekt vanuit de haven van Nusa Lembongan is Blue Lagoon. Dit is normaal een rustig strandje met het helderste blauwe water van de Nusa’s. Wanneer de zon goed in het water schijnt, zie je twee verschillende kleuren blauw in de oceaan. Dit is het verschil tussen diep en ondiep water. Helaas was het bij mij iets wilder, waardoor alleen het diepe water blauw was. Het ondiepe water was voornamelijk troebel en zanderig.

Blue lagoon met het troubele water

2. Duiken of snorkelen met Manta roggen bij Manta point

Vanaf Nusa lembongan is het mogelijk om te gaan duiken of snorkelen bij Manta point bij het eiland Nusa Penida. Dit is een van de weinige plaatsen in de wereld waar het mogelijk is om met manta roggen te duiken of snorkelen. Zelf ben ik gaan duiken via de Europese duikschool Dive Concepts Lembongang. Ik kan alleen maar zeggen, dit is geweldig. Ik zag tijdens mijn duik 8 verschillende manta roggen. Deze roggen kunnen maar liefst 10 meter worden.

Lees tip! Duiken met manta roggen

Manta roggen bij Manta point nusa penida. Het hoogtepunt van Nusa lembongan

Als tweede duik gaan wij naar Crystal Bay. Hier zijn geen manta roggen te zien, maar wel heel veel wildlife. Zo kom ik zeeslangen en schildpadden tegen. Tijdens deze duik merk je ook de verschillende watertemperaturen en stromingen. De ene keer ga je vanzelf naar links en is het erg warm en een paar meter verder gaat de stroming naar rechts en is het opeens een stuk kouder.

3. Zonsondergang bij Devils tears

Devil tears is een ruig gedeelte van Nusa. Hier zijn geen mooie stranden, maar waanzinnige rotsformaties aan de kustlijn. Op een gedeelte is een inham in de rotsen, en dat is de perfecte plaats voor de zonsondergang. Pas wel op bij de rand. Sommige golven zijn zo groot, dat ze je zeiknat maken.

Wil je ook naar Bali op vakantie? Bekijk hier de beste reisorganisaties voor jouw reis naar Bali.

Devils tears op de nusa eilanden. Dit is een van de hoogtepunten op nusa lembongan

4. De Yellow Bridge naar Nusa Ceningang

De Yellow Bridge is de gele brug om met de scooter de overtocht naar Nusa Ceningang te maken. Deze brug is vooral leuk om te zien en effectief om naar Ceningang te komen. De brug was in 2017 gerestaureerd waardoor die niet meer op instorten staat. Het is nog steeds zo dat er maar een beperkt aantal mensen over heen mogen. Hierdoor willen ze voorkomen dat hij weer snel moet worden gerestaureerd.

6. Tempels en uitzichten op Nusa Ceningang

Nusa Ceningang is een kleiner eiland dan Nusa Lembongang. Hierdoor is dit voor een halve dag meer dan voldoende. Op het eiland ligt één min of meer hoofdweg. Hierdoor kan je een mooi rondje rijden over het eiland en zie je veel tempels, traditionele huisjes en mooie uitzichten. Dit komt omdat de meeste mensen die werken op Nusa Lembongan hier wonen. Tijdens het scooteren moet je wel goed om de weg letten. De ene keer is het asfalt met een paar gaten. De andere keer zijn het veel gaten met een beetje asfalt

7. Lunchen met uitzicht op Nusa Penida bij Park Cave Ceningan

Een van de mooie plekjes was Park Cade Ceningan. Dit is een restaurantje aan de rand van het eiland met uitzicht op Nusa Penida zoals je ze kent uit de folders. Ik ging hier lunchen en genoten wij van de uitzicht, het eten en de Bintangs.

Het uitzichtpunt op nusa penida, een van de hoogtepunten op Nusa ceningan

8. Stranden van Nusa Lembongan

Op Nusa Lembongang is het net zoals op Nusa Ceningan slim om te gaan scooteren. Met de scooter kom je op bijna alle plaatsen van het eiland en ontdek je de mooie stranden. Ik ben zelf bij een heel aantal stranden geweest. Dit bekendste hiervan zijn: Dream beach, Sandy Bay (Sunset beach) en Mushroom beach.

Wil je ook naar Bali op vakantie? Bekijk hier de beste reisorganisaties voor jouw reis naar Bali.

9. De boot naar Nusa Penida

De laatste Tip voor de eerste twee Nusa eilanden is de boot naar Nusa Penida. Deze boot vertrekt vanaf de Yellow bridge en kost 80.000 rupiah voor toeristen. Toen wij ons kaartje kochten stonden er voor ons Indonesiërs en zij betalen maar 20.000 rupiah, maar ja die gebruiken het dagelijks en wij niet. De boottocht is 30 minuutjes in een heel gammel bootje. Hierom wordt van alles getransporteerd namelijk: mensen, hele grote trossen bananen, veel kratten bier, scooters en kippen. Oftewel erg vol en druk op een klein bootje. Bij een grotere golf sloeg die over de boeg waardoor je nat werd. Het is dus een echte ervaring om te varen met het bootje.

Dit zijn mijn hoogtepunten van Nusa Lembongan en Nusa Ceningan. Heb je andere tips die waardevol zijn voor andere reizigers? Laat ze in een reactie achter!

Wil je vakantie naar Bali plannen? Bekijk deze handige links voor jouw vakantie naar Bali

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.