Per scooter vanuit Ubud naar de Tegalalang rijstvelden. -

Per scooter vanuit Ubud naar de Tegalalang rijstvelden.

De Tegalalang rijstvelden zijn een van de bekendste en zeker de toeristische rijstvelden van Bali. Deze rijstterrassen liggen maar 10 kilometer van Ubud vandaan. Hierdoor ben je met een scooter binnen 15 minuten op de plaats van bestemming.

Ik met de rijstmanden in mijn handen in de Tegalalang rijstterrassen

Met de scooter vanuit Ubud naar de Tegalalang rijstvelden

Vanuit Ubud is het een lange rechte weg naar Ubud. Deze weg is via Google Maps heel makkelijk te bereiden zonder rare wegen of iets. Zorg ervoor dat je zo vroeg mogelijk weg gaat want het wordt snel druk op de rijstterrassen. Wij zijn om 8 uur gaan rijden en komen al snel een Balinees tegen die zegt naar zijn werk te moeten. Dit is toevallig bij de Tegalalang rijstterassen. Gezien het tijdstip leek dit ons logisch, maar was erg naïef van ons achteraf gezien. Zijn werk is namelijk om toeristen te brengen bij een koffie proeverij in Tegalalang.

Wat een plaatje inde Tegalalang rijstterrassen

Koffie proeven met uitzicht op de Tegalalang rijstterrassen

De scooter neergezet op een parkeerplaats en wij moesten met deze ‘aardige’ meneer meelopen. Wij kwamen aan een tafel te zitten voor een koffie en thee proeverij. Uiteraard hadden wij hier niet om gevraagd, maar het uitzicht was heel mooi en de mensen erg aardig. Na 8 verschillende thee’s en koffies te hebben gedronken moesten wij naar de winkel toe. Hier werd verwacht dat wij de speciale soorten thee en koffie zouden kopen. Nu kan ik zeggen dat de thee en koffie naar veel smaakte, maar sowieso niet naar koffie en naar hele speciale specerijen. Wij besluiten om geen dure koffie te kopen, maar geven ze 100.000 Rupiah ( € 6.50) voor de proeverij. De mensen waren blij en wij zijn van ons schuldgevoel af.

Koffieproeverij of oplichterij in de Tegalalang rijstterrassen

De Tegalalang rijstterrassen

Na de koffie gaan wij lopen door de Tegalalang rijstterrassen. Heerlijk twee uur slenteren door de drassige rijstterrassen. De route van de wandeling kan je zelf beslissen want er zijn geen bordjes hoe je kan lopen. Af en toe kom je een hek tegen waar een jong iemand zit. Hier kom je in een ander gebied van de rijstterrassen en moet je entree betalen. Dit is meestal 5.000 Rupiah ( 0.32 cent). Geen geld al voelt het wat raar om te betalen voordat je verder mag lopen.

Uitzicht op de warungs in de Tegalalang rijstterrassen

In de rijstterrassen zijn ook nog tempels te vinden. Deze worden door de boeren gebruikt om de kunnen bidden tussen het werk door. Doordat er geen namen bij staan, heb ik geen idee hoe ze heten. Wel mogen in sommige tempels de dames niet naar binnen!

uiticht op de tempels in de Tegalalang rijstterrassen
Sorry dames, jullie mogen niet inde  tempel

De grote schommelstoelen

Op veel Instagram en Facebook foto’s zie je dat mensen op de grote schommelstoelen zitten met uitzicht op rijstterrassen. Dit kan je op vele punten doen bij de rijstterrassen. De prijzen hiervoor schommelen tussen de € 5,- en € 10,- euro. Hiervoor zit je een paar minuten op de schommel en dan moet je ervan af. Dit vond ik zonde van het geld omdat de uitzichten toch al wonderschoon waren zonder de schommelstoel.

Uitzicht vanaf de andere kant in de Tegalalang rijstterrassen

Na de 2 uur zijn wij weggegaan uit de Tegalalang rijstvelden Het was mooi geweest en door de vele regen waren wij helaas ook nat geworden. Even terug naar Ubud om andere kleding aan te trekken en op naar de tempels Titra Empul en Gunung Kawi.

Tips voor de Tegalalang rijstvelden

Hier zijn een aantal tips voor als je de rijstterrassen wilt gaan bezoeken.

  • Tip 1: Ga op tijd weg. Vanaf 11 uur komen alle bussen van dagjes mensen en zitten de terrassen overvol.
  • Tip 2: Neem regenkleding mee. Wij werden zeiknat door de regen. Deze was niet voorspeld en daardoor hadden wij geen regenkleding mee.
  • Tip 3: Doe goede schoenen aan. Veel padden zijn glad en glibberig. Op slippers ga je dit niet redden.
  • Tip 4: Neem contact geld mee. Doe je dit niet dan kom je soms niet verder op je pad.
  • Tip 5: Laat je niet belazeren door iemand die je wel even brengt. Al kreeg ik hiermee wel een koffie- en theeproeverij.

Dit was mijn ervaring met de Tegalalang rijstterrassen. Het is heel mooi om eens te zien en het is veel mooier als wat de plaatjes vertellen. Wat vind je zelf van de rijstterrassen? Laat iets van je horen in een reactie.

Ben je benieuwd wat je nog meer kan doen in Bali? Neem eens een kijkje naar de blogs over de Bali, duiken met manta roggen of over Monkey Forest.

Wil je vakantie naar Bali plannen? Bekijk deze handige links voor jouw vakantie naar Bali

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.