De Pura Tanah Lot tempel te toeristisch of niet? - Op reis met Johnno

De Pura Tanah Lot tempel

Vanaf Changu gaan wij naar de tempel Pura Tanah Lot. Over deze tempel wordt namelijk heel veel geschreven en zou een hele mooie tempel zijn. Vanuit Changu is het 45 minuten rijden en dan komen wij aan op de parkeerplaats van het dorp. De route ernaartoe is al heel mooi. Je rijdt namelijk door de groene natuur van indonesië. Wil je liever niet met een scooter rijden? Boek dan een tour naar de Pura Tanah Lot.

Uitzicht op de Pura Tanah Lot tempel

De toeristenmarkt bij Tanah Lot

De scooter parkeren wij op het grote parkeerterrein en daar merken wij al dat we niet de enigste zijn. Wij krijgen scooter plekje 460 en 461 en moeten straks de scooter nog terug gaan vinden. Wij kopen het entreekaartje( 15.000 IDR) en lopen naar het gebied binnen. Om bij de Tanah Lot te komen loop je eerst langs een toeristenmarkt. Hier verkopen ze dezelfde spullen als op de markt bij Ubud, alleen zijn ze een stukje duurder. Al is duurder vaak maar 0.50 tot 3 euro meer. Je hebt bij de toeristenmarkt ook een aantal outlet winkel zitten van surfkleding. Dit is dus leuk shoppen als je er van houdt.

Entree van de Pura Tanah Lot tempel

Pura Tanah Lot

De nieuwe kleding is geshopt en wij lopen naar de Pura Tanah Lot tempel. Eerst komen wij bij de trappen met de bekende a-symetrische entree beelden. Vanaf hier zien wij al heel veel mensen die allemaal zijn afgekomen op de tempel. Helaas is het uitzicht hierdoor ook gelijk een stuk minder mooi! Je ziet namelijk meer fotografen, statieven als dat je geniet van de schoonheid. De trappen lopen wij af en gaan naar de Pura Tanah Lot tempel en maken de bekende foto’s. Helaas mag je als toerist alleen staan op de eerste drie traptreden. Voorderest is de tempel afgesloten. Om bij de tempel komen lopen wij over het zand. Kom je met vloed bij de tempel. Dan is de tempel niet begaanbaar omdat de zee dan over de zanddam stroomt.

Wat een drukte bij Pura Tanah Lot tempel

Onder de tempel is ook een bijzondere zoetwaterbron te vinden. Dit is heel vreemd aangezien de tempel in zee ligt. Bij de zoetwaterbron kan iedereen gemakkelijk komen als het begaanbaar is. Voor de toeristen kan je worden ondergespad door het water uit deze bron. Hiervoor sta je alleen wel 15 minuten in de rij, en moet je ongeveer 1 euro betalen.

vanaf het hek kom je niet verder de Pura Tanah Lot tempel in

Het park bij de tempel

Bij de Pura Tanah Lot tempel ligt ook een mooi park. Dit wordt door veel mensen niet bezocht waardoor het een stuk rustiger is. Vanuit het park heb je mooi zicht op de tempel en zie je veel kleurrijke bloemen, planten en bloemen. Wanneer je door het park loopt moet je niet schrikken van allerlei Balinezen die geld aan je willen verdienen. Zo stond ik opeens met een slang om mijn nek. Dit mocht heel even en daarna werd voor een foto grof geld gevraagd. Dit heb ik niet gedaan want ik vind het zielig voor de slang. In het park zijn voorderest kleine gebouwen te zien die allemaal andere doeleinde hebben.

Is Pura Tanah Lot de moeite waard?

Wij vonden het veel te druk bij de Pura Tanah Lot. Het is waarschijnlijk het meest toeristische attractie van Bali en wordt er daardoor niet leuker op. Achteraf vond ik de tempels bij Ubud en op Nusa Penida en stuk mooier om te zien. Dit voornamelijk omdat het geen mierennest is. Dus als je genoeg tijd hebt, is deze tempel leuk om gezien te hebben. Moet je keuzes maken om iets over te slaan. Dan is de Pura Tanah Lot daar een goede keuze voor.

Ben je zelf ook bij de Pura Tanah Lot geweest? Ik hoor graag jouw reactie over deze tempel wat je ervan vond.

Wil je vakantie naar Bali plannen? Bekijk deze handige links voor jouw vakantie naar Bali

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.