De Big 5 spotten in Zuid-Afrika in het Balule NP van het greater krugerpark

De big 5 van Zuid-Afrika spotten tijdens game drives in het Greater kruger park.

Tijdens mijn vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika zat ik 2 weken in het Olifants west gate gedeelte van het Balule nature reserve. Het Balule nature reserve bestaat uit vele wild reservaten waarbij alle hekken zijn weggehaald. Ook de hekken naar de omliggende reservaten Timbavati, Klaserie, Umbabat, Grietjie Private Nature Reserve en het bekendste Kruger National Park zijn weggehaald. Hierdoor kunnen de dieren en de big 5 overal heen lopen. Tijdens de game drives heb je een grote kans om de dieren en de big 5 van Zuid-Afrika te spotten.

Wil je zelf ook een langere periode in een natuurpark zitten? Bekijk dan de vrijwilligers programma’s van Travelactive en Activityinternational.

De Big 5 spotten in het Greater Kruger Park van Zuid-Afrika

Zuid-Afrika staat bekend om zijn flora en fauna. Tijdens het vrijwilligerswerk maar ook tijdens de gamedrives kom je vele verschillende dieren tegen. De Big 5 loopt hier vrij rond, daarnaast zijn er ook vele andere dieren die heel speciaal zijn om eens te zien in het wild. Zo ben ik op een dag een hele groep gieren tegen gekomen. Deze gieren waren aan het eten van een overleden giraffe. Beide geen Big 5 dier, maar dit was een heel bijzonder tafereel. Wist je trouwens dat het ‘de big 5′ heet omdat dit de 5 gevaarlijkste dieren zijn om op te jagen in Zuid-Afrika. Naast deze dieren zijn de zonsopkomsten, zonsondergangen en sterren ook fantastisch om te zien. Bekijk de onderstaande foto’s maar.

Leestip! De wilde dieren van Zuid-Afrika

Keuze tussen een privé reservaat, zoals Balule National Reserve, of het Kruger national park.

Het kruger national park is het bekende park van Zuid-Afrika. Hierdoor komen hier ook veruit de meeste toeristen heen. Een voordeel daarmee is dat je zelf op geasfalteerde wegen door het krugerpark kan rijden. Heerlijke vrijheid en je eigen weg gaan. Helaas moet je vaak ook maanden van te voren boeken via Sanparks.org om een mooie plek te reserveren. Daarnaast geeft een geasfalteerde weg niet echt een safari gevoel. Het voordeel van de veel kleinere privé reservaat is dat je de game drives doet met open 4×4 auto’s. Je rijdt op gravelwegen wat de safari meer sfeer geeft. Doordat er maar een maximaal aantal mensen tegelijkertijd in het park mogen, is het er ook nooit druk en zie je meer dieren. Een nadeel is wel dat de prijskaartjes vaak wat hoger liggen.

lodges en tours in het Balule National Park of Kruger park

In het Balule National park zijn meerdere lodges beschikbaar voor accommodatie. Deze lodges verschillen aanzienlijk van elkaar. Allereerst is de prijs al een goede graadmeter. De ene lodge kost 150 euro per nacht terwijl de duurste 5000 euro per nacht kost. Het verschil zit hem vaak in de volgende aspecten: all-inclusive of , incl of excl reis vanaf johannesburg, eigen zwembad, hoeveelheid gamedrives enz. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de lodges eens op Booking.com, Momondo of Trivago. Wil je liever alles geregeld hebben en worden opgehaald in Johannesburg? Bekijk dan de meerdaagse tours op Viator.

Goedkoop de big 5 en Zuid-afrikaanse dieren zien?

Wil je geen honderden tot duizenden euro’s per nacht uitgeven aan jouw dagen in het Balule natuur reservaat of ander National Park. Dan kan je ervoor kiezen om, net zoals ik, je aan te melden als vrijwilliger. Dit kost ook geld maar veel minder. Ik betaalde ongeveer 40 euro per nacht en was de hele dag in de bush. Je leeft er heel basic, maar leert en ziet veel meer over de Zuid-Afrikaanse flora en Fauna. Ik deed mijn vrijwilligerswerk bij Transfrontiers Africa. Mijn hele ervaring als Vrijwilliger in Zuid-Afrika lees je hier. Wil je zelf ook een vrijwilligersprogramma gaan volgen? Bekijk de mogelijkheden van Travelactive en Activityinternational.

Handig om mee te nemen voor een gamedrive:

De gamedrives gebeuren meestal rond zonsopkomst en zonsondergang. Hierdoor kan het soms nogal fris zijn als je gaat rijden. Meerdere lagen kleding is dus echt aan te raden. De afrikaanse zon is ook erg fel en je verbrand er erg snel, zelfs als het bewolkt is. Daardoor is een zonnebril, zonnebrand en voor na het douche aftersun erg handig om mee te nemen. Naast je telefoon en camera is het handig om een kleine verrekijker en zaklamp mee te nemen. Hierdoor kan je soms olifanten, nijlpaarden of bijvoorbeeld krokodillen op een afstand goed zien tijdens je game drive in Zuid-Afrika.

Dit zijn mijn tips voor jouw om de big 5 te spotten tijdens gamedrives in Zuid-Afrika. Heb je nog meer tips of een hele toffe ervaring? Dan hoor ik dat graag in een reactie.

Wil je vakantie naar Zuid-Afrika plannen? Bekijk deze handige links voor jouw vakantie naar Zuid-Afrika

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.